bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

есть ли смысл жить в таком государстве?   

Лист ДПАУ від 14.12.09 N 27729/7/17-0717 Щодо дитячих новорічних подарунків

Державна податкова адміністрація України, враховуючи численні звернення як платників податків, так і податкових органів щодо оподаткування у 2009 році дитячих новорічних подарунків податком з доходів фізичних осіб, повідомляє наступне.

Верховною Радою України як виняток із загальних положень, встановлених частиною третьою статті 1 Закону України “Про систему оподаткування”, прийнято спеціальний Закон України від 30.11.2000 N 2117-III “Про звільнення від оподаткування грошових коштів, які спрямовуються на проведення новорічно-різдвяних свят для дітей та на придбання дитячих святкових подарунків” (далі - Закон N 2117), який діє кожного року в період з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року.

Відповідно до Закону N 2117 вартість святкових подарунків та квитків на новорічно-різдвяні заходи, отриманих дітьми згідно з цим Законом від перелічених у статті 1 цього Закону установ і організацій (органи державної влади, органи місцевого самоврядування, громадські, у тому числі профспілкові організації та створені ними заклади освіти, охорони здоров'я та культури, що утримуються за рахунок коштів відповідних бюджетів), не включається до сукупного оподатковуваного доходу громадян, які є батьками (ст. 3).

Суми коштів, які платники податку на прибуток підприємств перераховують на проведення новорічних і різдвяних свят для дітей і підлітків та на придбання дитячих святкових подарунків, включаються до складу валових витрат таких платників податків у розмірі, що не перевищує 4 відсотків оподатковуваного прибутку попереднього (звітного) періоду.

Згідно із змінами, внесеними до Закону N 2117 Законом України від 19.12.2008 р. N 779, у період з 15 листопада 2009 року до 15 січня 2010 року під дитячими святковими подарунками в цьому Законі слід розуміти набори товарів, які містять лише кондитерські вироби та іграшки вітчизняного виробництва і фрукти, загальною вартістю не більше 8 відсотків прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня звітного податкового року.

Тобто у 2009 році вартість такого подарунка дорівнює 53 грн. 52 коп. (669 грн. х 8 %).

Оскільки Законом N 2117 не встановлено обмежень щодо вартості квитків на дитячі новорічно-різдвяні заходи, то слід розуміти, що до сукупного оподатковуваного доходу громадян, які є батьками дітей, що отримують такі квитки, не включається повна вартість квитка.

источник: http://www.dpa.dn.ua/sta/6549-STA05.html?branch=1&language=1

как скоро будут нормировать то, для чего мы ходим в туалет?
я просто поражаюсь какие “умы” пишут такие законы)))

Коментарі

Кушнір Тарас   5171 день тому   #  

...На самих початках формування згаданого державного органу, був прийнятий: Закон Про створення Державного Управління Податкової Адміністрації - скорочено ДУПА, - і це стратегічне ставлення до усього, - зберігається по сьогоднішній день...
Пізніше, коли зауважили, почали змінювати назву, - що б перед дітками не було так соромно...

  •   Пiдписатися на новi
Іван Кононенко   5171 день тому   #  

нема сенсу. у такій державі. але люди самі її формують: на виборах, загальним пофігізмом та неуцтвом...

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5171 день тому   #  

"есть ли смысл жить в таком государстве?" ...Родину не выбирают, Егор.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5170 днів тому   #  

это сраное государство нет смысла менять, его нужно менять, притом не государство. а общество..... которое от зулусов недалеко ушло....))

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5170 днів тому   #  

Егор, пожалуйста, не выражайтесь так - эта страна не только Ваша, но и моя. Мне лично неприятно слово, насписанное Вами. Какая бы страна моя не была, я ее буду любить всегда. Это как родители, как родные дети. Если, к примеру, Ваш ребёнок, Егор, придет с улицы плачущим, голодным, с ободранными коленками, грязным, плохо пахнущим (свалился в канализацию, например) - неужели Вы его будете меньше любить? Или обменяете в соседнем детском саду на другого, чистого и благоуханного? Нет, Вы его успокоите, выкупаете, высушите, обработаете ссадины, накормите, уложите в кровать, ещё и руку будете держать в своей руке, пока он уснёт. Вот так и Родина. Не называйте ее так. Она, кроме того, что Ваша, ещё чья-то :-)

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5170 днів тому   #  

к сожалению у нас страна далеко уже не ребёнок. и люди прекрасно понимают, что они делают. И ведь делают. Вы всё правильно написали: так и остаются канализационные шахты без люков :)) Ибо одни взрослые их украли, вторые взрослые их приняли на метал, а третьи взрослые ничего не делают, что-бы хоть кого-то привлечь к ответственности..... Это и есть наша Родина))))

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Кравченко   5168 днів тому   #  

знают,кто будет пить молоко, и разбавляют коровьей мочой(для количества)
попытки подействовать на совесть-оказалось, что прыдурок я...

думаю,что на даный момент нарушать закон-ВЫГОДНО...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.