bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

НГО и ВЛАСТЬИМУЩИЕ4/1-использование пресы(табак)   

ВЛАДА,ГРОМАДА та МОЛОДЬ….

Знову до “Старого” питання….
Гарно пройшов концерт за підтримки БЮТ, майоріли прапора, виступали артисти….До пізнього вечора поруч працювали атракціони, що ще треба для доброго відпочинку громади? Та по суті небагато, але якщо придивитися ближче, не все так красиво, як здається на перший погляд. І хоча влада країни постійно декларує необхідність підвищення цін на тютюн та алкоголь, навіть малюсінького агітаційного плаката щодо здорового життя не було видно. А ось молоді з “слабоалкоголкою” та цигарками в руках було вдосталь…. Дуже дивно виглядить ситуація, коли лідерка БЮТ бореться за здоров'я нації, та на її концертах представники партії спокійнісінько дивляться, як молодь вживає алкоголь та палить… Але залишимо в спокої політику, Ми вирішили з'ясувати питання, де ж саме неповнолітні мають змогу придбати алкоголь та цигарки. 27 жовтня, за участю представників громадської організації “Сокіл”, громадської організації “Контакт”, активістів “Молодіжного активу Звенигородщини” провели перший етап акції в рамках проекту “Збережемо здоров'я нашої молоді”.До акції був залучений на добровільних засадах неповнолітній член ГО “Сокіл”, на вигляд віком 15-16 років…. Ціль акції — перевірити дотримання підприємцями чинного законодавства України у сфері торгівлі тютюновими та алкогольними виробами в нашому місті. Все дуже просто — надавали неповнолітньому кошти перед магазином з єдиною метою — придбати пачку цигарок. Результати фіксувалися документально. Перевірялись всі торгові точки по пр-ту Шевченка та в районі “п'ятачка”. Результат перевершив сподівання. В 15 торгових точках неповнолітнім придбано 15 пачок цигарок!!!! В жодному магазині навіть не поцікавились віком підлітка, виникає враження, що навіть немовля може придбати цигарки!!!!Тільки в одному магазині був вибитий фіскальний чек!!!!! “Порадували” й “добрі” тіточки, котрі торгують цигарками “в роздріб”…. Коли підліток попрохав 2 цигарки — відповідь шокувала - “діточка, візьми три, щоб без здачі”… Чому підприємці абсолютно не бояться влади та контролюючих інстанцій? Адже контролюючі відділи має райдержадміністрація, міліція та податкова… Це вже в котрий раз доказує, наскільки безпомічна районна влада. На жаль в місті немає державного відділу захисту прав споживачів, які доволі ефективно можуть притягати до адміністративної відповідальності підприємців. А штрафи доволі не маленькі — 1700 грн….
Для керівників — або наведіть лад в цьому питанні, або будьте мужніми, визнайте, що не в змозі вирішувати проблеми міста й району та звільніть місце для більш енергійних керівників. Не вистачає працівників? Тоді досить сидіти по кабінетам та перекладати папірці, контролюйте власноруч!!!
Для підприємців — такі перевірки та акції будуть постійно, з запрошенням представників контролюючих інстанцій та державних органів, доки не зупиниться продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім. При підтверджені декількох фактів біля магазину будуть стояти активісти громадських організацій з листівками, що в даному закладі продають алкоголь чи тютюн неповнолітнім, список магазинів буде публікуватися в пресі, а при постійній фіксації порушень Організація буде звертатися до міської ради з поданням на скасування ліцензій, або про відмову на надання ліцензій на наступний рік, а до нового року залишилось небагато..
Для батьків — задумайтесь нарешті про своїх дітей, адже в західних регіонах нашої країна почалася епідемія грипу, який дуже швидко переходить до пневмонії, а ослаблений тютюном та вживанням алкоголю підлітковий організм набагато складніше переносить будь-які захворювання….
Для громади — якщо Ви купуєте цигарки або алкоголь, ОБОВ`ЯЗКОВО вимагайте фіскальний чек!!! А якщо Вам байдуже, пам'ятайте, що кожен вибитий чек — це сплачені податки, по суті, це пенсії, субсидії, соціальна допомога, заробітна плата державним службовцям, ліки в кінці-кінців до лікарень…. А ще ліпше — ведіть здоровий образ життя!

P.S. Сегодня такое сообщение вызвало ефект “бомбы”, насколько мне известно, все ПП провели достаточно серьезную беседу с продавцами, днем уже было оштрафовано 4 точки, один Универмаг после вздрючки продавцов сам к нам позвонил и попросил еще раз сделать контрольную покупку… неисправимы хохлы :))) продавщица продала, через 15 мин в универмаге было всё начальство с оооооочень недовольным выражением лица… не знаю, уволили продавщицу или нет, выясню потом. Общественность приняла на “Ура” как и 90% всевозможных инстанций….
Извините за некоторый “политический окрас”, но нужно было веский повод для начала компании… :))

Коментарі

Кравчук Егор   5290 днів тому   #  

обсуждаем :))

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5289 днів тому   #  

полная версия газеты лежит здесь в формате .pdf http://gosokil.at.ua/load/1-1-0-2 хотя моим стилем пользоваться не очень советую, как в первой статье газеты, разве что если больше терять нечего :))) (ну и за жизнь свою не очень страшно)

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5289 днів тому   #  

Вчера вечером наблюдал интересную картину.... стоял в магазине, покупал печенье и наблюдал как стайка малышей лет 14-15 убалтывала продать им сигареты и как я понял пару пакетов вина..... прикольная картина, притом продавщица явно не знала, что за ней наблюдает зачинщик акции :) Вы знаете.. НЕ ПРОДАЛИ, малыши ответили "да вы что, сговорились все.... " купили по стаканчику кофе и семечки и свалили в парк.... В городе наконец-то ВСЕ магазины не торговали с малолетками.. первый раз видел городской парк с трезвой молодёжью :))) всё таки на душе стало приятней.....

но, удивила реакция общественности, многие друзья и знакомые говоря "класс, хорошое дело делаете... а потом тихо добавляют, а не боишься столько врагов сразу в виде предпринимателей, убьют же..... станно, ППшники по сути убивающие пивом и сигаретами малолеток не враги общества, а те кто борется с ними - как-бы забирают доход у несчастных предпринимателей...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5289 днів тому   #  

так, терь нужно коллективное мнение и решение.... каким образом попытаться сломать идеологию толпы - "Мы забираем у предпринимателей доход", на этот клич толпа не реагирует - "Мы спасаем детское здоровье"..... Каким способом сломать образ плохих дядей, отбирающих выручку у ПП?

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5288 днів тому   #  

з суто культурологічної точки зору, зараз йде ломка загальної традиції і формування нової. якщо утримати цей процес, а він утримується через повторення певних дій, то є шанс, що Ваша акація призведе до суттєвих сиситемних змін. Фактично, у Вас є дві цільових аудиторії: молодь і підприємці. молодь має отримати альтернативу. підприємці - не втратити свій бізнес. було б прикольно організувати публчний круглий стіл з підприємцями і говорити не про їх бізнес, а якраз про альтернативу для молоді (зрозуміло, що в рамках столу і їх шкурний інтерес мав би піднятись). при чому зібрати впливових підприєців. зрозуміло, фіксувати все на відео (висловлювання, думки етс).

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5288 днів тому   #  

колись американці поставили з мавпами такий експеримент. набрали у клітку з двадцяток мав і повісили у верхньому кутку банан. у той момент, коли якась мавпа хотіла зірвати банан, усіх мавп поливали холодною водою. з кожним поливанням, бажаючих зірвати банан, було менше. через деякий час, піддослідних розділили на дві частини. одну забрали з клітки, і запустили новеньких. новенькі, природньо, теж починали скакати і рватись до банана. але представники першої половини піддослідних вчасно їх стримували. поливали ж усіх :)). банан залишався висіти на місці. знову через деякий час, піддослідних з першого заходу забрали і запустили новеньких. і що ви думаєте? банан залишився на місці. шляхом комунікації, новоприбулі мавпи дізнались, що банан чіпати не можна, буде погано, хоча ті, хто це транслювали, на своїй шкурі цього не відчули :)

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5288 днів тому   #  

сомнительно что их интерес подымется.. слабоалкоголка и пиво 100% направлены на молодежь, ни один взрослый навряд ли будет пить "джин-тоник" или "Рево"..... По сути продавцы в центре города мне открыто уже говорили, если будет выполнятся запрет на продажу слабоалкоголки, то некому будет её продавать.... Хотя в некоторых запретах появились свои бонусы... после закрытия всех "одноруких бандитов" в городе появились два очень даже приличных бильярдных клуба....

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5288 днів тому   #  

мене від підліткового алкоголізму, напвне врятували музика:))) треба думати про альтернативи. тут маємо справу з ринком: є попит і є пропозиція. фішка постіндустріальної доби у тому, що пропозиція формує попит. між іншим, як альтернативу я б запропонував - клуби мафії. ЦЕ ШОСЬ! недавно грав на одній конференції. молоді хлопці запропонували пограти у новому форматі (як виявилось я грав у "дику мафію"). ця гра виховує:
1) повагу до дівчат (на початку гри всі чоловіки встають і аплодують присутнім дівчатам)
2) логічне мислення
3) память
4) ораторські здібності
у таких випадках, алкоголь лише заважає. а сама гра зїдає увесь вільний час. зато скільки адреналіну!

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5288 днів тому   #  

Коли перестануть продавати малоліткам пиво та слабоалкоголки, вони почнуть пити самогон. Перевірено не один десяток разів. Сигаретами їх ті ж самі "точки" забезпечать. Травою теж, не сумнівайтеся.
Боротися з самогонщиками в мільйон разів важче, ніж з легальними ППшниками: підприємець навиду, йому є що втрачати. А з самогонщиками боролася радянська влада скільки років? І в кожного апарат дома стояв увесь той час.

Одна людина, одна НУО все місто не врятую від алкоголізму і т.п. Спробуйте врятувати кілька людей, запропонуйте їм альтернативу... Якщо, звичайно, "боротьба" не є самоціллю...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5288 днів тому   #  

это уже слишком.... в большинстве случаев, молодежь "сидит" не на водке и коньяке а на "лёгких" напитках...... 80% молодежи пить самогон не будут 100% (ну кроме тем, кто уже на "системе") притом навряд малыши пойдут на "точку" покупать сигареты.... По моим прикидам 70% молодежи сейчас можно снять с системы - алкоголь-табак-кампашка.... да и самогон уже сейчас не такой рентабельный, себестоимость довольно высокая.
Когда был наш клуб - 50-70 детишек там занимались, теперь я их вижу уже в барах и в парке с пивом.....
За что я сейчас чиновников и наказываю!

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5288 днів тому   #  

теперь по существу: взаимодействие НГО и партий, если Вы заметили, в газете есть политический "окрас". Уж извините, по другому никак, во первых, руководство города БЮТовское, и через партию как оказалась достать чиновников намного легче. Тем более - через офис партии электронные копии газет попали чуть ли не в пол-Украины в другие осередки, пришли первые предложения от других НГО о проведении совместных акций... ВО вторых, буквально тремя газетами стало возможно то, что долго нельзя было решить никаким способом. Городской совет полностью поддерживает и расматривает предложения ГО и предлагает свою посильную помощь.
Районка еще упирается, но насколько мне известно, они еще не нашли посредников-переговорщиков что-бы предложить перемирие, напрямую толи не хотят, толи боятся....В третьих, газета в городе стала узнаваема, берут по 2-3 номера что-бы дать почитать друзьям и знакомым..... Спрашивал почему... "Есть что почитать, интересно и главное не боитесь писать правду"..... (пойти на журналиста учится что-ли).... предложили работать главным редактором в местной частной газете, пока думаю....

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5288 днів тому   #  

а мені підхід сподобався :). уже готовий кейс по адвокасі!

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5288 днів тому   #  

Тарас, теперь попробуй перевести мою идею на официальный язык и будет отличный проект по алкоголю/табаку.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5288 днів тому   #  

я просто не зацикливаюсь на одном направлении и использую все возможности для достижения цели))))

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5285 днів тому   #  

тут лежит 4-й выпуск газеты.... хм... завтра выйдет))))

можете ознакомится - и попытка успокоить общество, и цели НГО и политика.... http://gosokil.at.ua/load/1-1-0-4 файл весит мизер.... всеми статьями разрешаю пользоваться без сноски на аФФтора, хотя и я частенько плагиатом страдаю.... да какая разница, если будет достигнута цель?

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5285 днів тому   #  

Конечно, будут разбирать по 2-3 экз. Непривычно. Особенно впечатлило: "Для районної влади — до Вас Ми вже не звертаємося......" Не хотела б я быть вашей "районною владою" :-))

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5285 днів тому   #  

мер действительно похвалил 2-й и 3-й выпуск.... как не язвительно выглядели статьи, но алкоголь и табак подросткам продавать перестали.... При том , задел я всё-таки контролирующие органы - пару ППшек привлекли к админу.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5285 днів тому   #  

что можно сказать про нашу газетенку.. ОНА стала рейтинговой, читается и передается с рук в руки не только в городе но и в ближайших селах.... Занялся поиском спонсора, тираж на чистом энтузиазме поднять крайне тяжело.......

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5278 днів тому   #  

пятый номер газетки... пол-метра, как всегда формат .pdf

http://gosokil.at.ua/load/1-1-0-5

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.