bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Чому червонокнижні зубри гинуть від браконьєрів…   

ЩОДЕННИК

Може, я і жорстока, але за вбивство зубра дала б буковинським підприємцям як мінімум 2 роки ув’язнення,і навіть не розглядала б варіанту штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян як покарання… Як інакше навчити інших, не вбивати занесених у Червону книгу тварин. Це не просто ЗЛОЧИН, це гріх..

Як повідомляв ЗІК, браконьєри застрелили зубра у ніч з четвертого на п’яте січня у селі Банилів-Підгірний (Чернівецька область). Єгер, обходячи угіддя, натрапив на свіжі сліди підводи, які вели до лісу і назад. Потім помітив кров, а згодом знайшов і частину туші. Браконьєри вбили зубра, частину туші відрізали і відвезли на підводі, а частину разом з головою покинули у лісі. Місцеві правоохоронці відмовилися порушувати кримінальну справу, пояснюючи цей випадок природною загибеллю тварини. За них це зробила природоохоронна прокуратура області після численних публікацій у місцевих ЗМІ. Тішить, що тиск преси зробив свою справу. Прокуратура ще мала б розслідувати справу, чому місцеві правоохоронці не захотіли порушувати кримінальну справу.
Здивував і вік браконьєрів. Організатором злочинного полювання на зубра у Буковинських Карпатах виявився 26-річний підприємець Калинівського ринку. Його та ще чотирьох співучасників цього злочину затримано. Винуватці визнали свою провину. У двох підозрюваних вдома було виявлено та вилучено м’ясо зубра. На час затримання винуватців, частину м’яса їм вдалося вже засолити та законсервувати в банках. Напередодні затримання дві сім’ї влаштували собі невеличкий бенкет, куштуючи шашлик з м’яса зубра.

Порушено кримінальну справу за фактом незаконного полювання вчиненого групою осіб. За це передбачається покарання — штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

ЖИТТЯ ЗУБРА НЕ ПОВЕРНЕШ. Схиляю голову перед такими науковцями як Оксана Марискевич із Інституту Карпат, котра із командою небайдужих привезли зубрів із Нідерландів для відновлення популяції у Східних Українських Карпатах. Їхня праця — а вони пройшли через шалену бюрократичну машину, щоб доставити зубрів на Львівщину, буде зведена нанівець, якщо такі браконьєри відкупляться.



Коментарі

Тимчук Тарас    5168 днів тому   #  

мабуть тому, що біологічний вид хомо сапіенс виявився спритнішим і витіснив інші види на маргінес. для заспокоєння раджу переглянути

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ru/8/87/Thebirds.jpg

або

http://fs48.www.ex.ua/show/225768/225768.jpg?800

  •   Пiдписатися на новi
Юрій Новіков   5165 днів тому   #  

Треба започаткувати громадський Чорний список браконьєрів, тим більше якщо ними є такі підприємці. Інформацію про цього "мисливця" слід поширити серед Асоціацій підприємців області, торгово-промислової палати, профспілок. Тоді інші подумають чи слід таким ьбізнесом займатися. У нас, наприклад, в Холодному Ярі вирубують багатовікові дуби. Громадськість також піднялася.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.