bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Як росіян навчили природу берегти, або про корпоративну соцвідповідальність інвесторів по-західному   

От і гарна новина. Забруднення Байкалу привело до відмови швейцарців від покупки акцій Rusal

Підрозділ Credit Suisse Group AG - приватний фонд Clariden Leu AG - що є одним з менеджерів IPO Rusal, закликав інвесторів утриматися від покупки акцій Rusal. Також Clariden Leu AG викреслив Rusal з інвестиційного списку і відмовився від планів покупки акцій Rusal, повідомляє Bloomberg.

Підставою для відмови від інвестицій в Rusal став урядовий дозвіл, виданий Байкальському целюлозно-паперовому комбінату (ЦПК) проводити скидання стоків в озеро. Clariden розіслав своїм клієнтам в п'ятницю листи з проханням звернути увагу на бізнес-практику основного власника компанії. « Питання про збереження 20% світових запасів прісної води не тільки російська, але і міжнародна справа», - сказано в зверенні, повідомляє РБК-daily.

Це звернення не дістало великого резонансу. IPO Rusal в Гонконзі - факт, що вже відбувся, компанії вдалося залучити 2,2 млрд дол., розмістивши 10,6% акцій на місцевій біржі.

Байкальський ЦБК належить «Контіненталь Менеджмент» (входить в «Базовий елемент» Олега Дерипаски).

На сайті USAID є цікава інфо: “У 2008 р. Фондом « Східна Європа » було залучено понад 600 тис. доларів благодійного фінансування з боку понад 20 приватних компаній, серед яких були Telenor, BBH Carlsberg, ArcelorMittal, Русал, СКМ, ДТЕК та Philip Morris. Ці кошти Фонд використовує для підтримки проектів по запровадженню в Україні міжнародних стандартів Корпоративної Соціальної Відповідальності, а також внесенню змін до нормативно-правової бази, які сприятимуть приватній благочинній діяльності та пожертвам”. :)))))

В Україні уже були приклади, коли шкідливі виробництва переносили на нашу територію із Польщі чи взагалі скидали десятки тисяч тон токсичних відходів ( як премікс на Закарпатті чи гудрони на Львівщині із Угорщини). Екологічні проблеми не знають кордонів, тому жити за принципами - після мене хоч потоп, а бо головне, щоб на моєму подвір"ї було чисто - це злочинно. Поділюся, своїм щоденником за 2008 рік.

4 вересня 2008

Люди із Бібрки, що на Львівщині, і досі відстоюють право на безпечне довкілля, пишуть до прем’єра та Президента листи. У селі, де проживає 4,5 тис. мешканців, сталася хімічна катастрофа. 19 квітня під час пожежі на заводі «Полісинтез» вогонь піднявся до 500-метрової висоти, 150 тонн поролону — засмерділи отруйним димом над містечком і над здоров’ям людей. «Міськрада ухвалила рішення зупинити діяльність «Полісинтезу» відразу після пожеж. Але завод продовжував працювати. Адміністрація заводу стверджувала, що «є в Україні люди вищі за міськраду». А вищою за міську раду може бути лише громада міста Бібрка — прочитала в міській пресі. Відразу подумала, що хтось із Києва «дахує» це підприємство. Згадала, що ще в 2004 році під час візиту тодішнього президента України Леоніда Кучми на Львівщину як кореспондент «УТ-1», я запитала: «Ми говоримо про покращення інвестиційного клімату. А як що до того, що більшість підприємств, наприклад, «Полісинтез» та латексний завод — це польські інвестиції, які забруднюють довкілля, завдають великої шкоди здоров’ю мешканців? Тобто зі вступом в ЄС більшість країн, зокрема, Польща, Угорщина, зацікавлені в тому, щоб своє шкідливе виробництво перенести на територію України. Як ви бачите вирішення цієї проблеми? І чи контролюватимуть хоч якось інвестиції, які будуть в Україні?» Тоді Леонід Кучма відповів: «Я переконаний і система та є обов’язково, люба інвестиція, особливо, якщо вона пов’язана з виробництвом, повинна пройти експертизу, в тому числі екологічну. Но, ні при яких так сказать, вигодах, не підемо на те, щоб…У нас і так екологія, не дай Господи ( перехрестився)». Ось вони, наслідки «шкідливих» інвестицій. Здоров’я людей перед спокусою заробітку владу не цікавить. Адже вона не живе в небезпечних місцях.

Коментарі

Василь Полуйко   5204 дні тому   #  

http://greenconsumerism.org/ru/news/china.html

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5203 дні тому   #  

без коментарів. я про фото...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.