bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Берегти здоров’я з молоду   

Здоров’я треба берегти з молоду – це знають усі, крім молодих. Але задача дорослих уберегти молодих від небезпечної поведінки та шкідливих звичок.

Та не усі дорослі прагнуть здоров’я нашої молоді. Доволі часто доводиться бачити задоволені обличчя бабусь, що торгують цигарками поштучно в людних містах, коли черговий клієнт користується їх послугами. Нажаль немала частина їх клієнтів є неповнолітні підлітки. Однак бабусь це не бентежить, добре що не кажуть «На здоров’я» .

Цієї темі була присвячена чергова зустріч громадянських активістів у Білогірську 14 вересня 2011 року. Як поліпшити стан епідемії куріння серед підлітків, як боротися з проблемою легкого доступу підлітків до придбання цигарок? Ці питання спробували вирішити місцеві активні громадяни. Після плідної дискусії директор ТРК «ТАВ-ДАІР» Ескєндєр Іллясов пообіцяв провести цикл тематичних радіопрограм в ефірі ТРК «ТАВ-ДАІР», а віце-президент ГО «Кримськотатарський ПЕН-клуб» (www.crimea-pen.narod.ru) Хомутов Віталій запропонував волонтерам організації підготувати оригінальні листівки, щодо актуалізації проблеми та розповсюдити їх як серед підлітків (школах, ПТУ, ДК) так й по точкам поштучного продажу цигарок. Активісти Білогірської районної громадської організації «Фонд громад» також підтримали цю ініціативу.

Боротися з проблемою поширення молодіжного куріння важко, але треба. І чим більше організацій громадянського суспільства будуть піклуватися про це, тим здоровіше буде наш народ в майбутньому.

Коментарі

Тимчук Тарас    4555 днів тому   #  

Віталію, може ширше треба дивитись на роль ІГС у формуванні здорового середовища. Але чи спроможні? Дивіться ролик
https://www.youtube.com/watch?v=wXSGqov1OXc

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Гончар   4552 дні тому   #  

пане Віталію, точки поштучного продажу цигарок - незаконні. Якщо у вас такі є, то ви не листівки їм несіть, а звертайтеся у міліцію)...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.