bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Епідемія в Україні та мультирезистентний туберкульоз.   

З 1995 року в Україні оголошена епідемія туберкульозу. Сьогодні ситуація погіршилась - все частіше зустрічаєть мультирезистентний туберкульоз(МЛУ/ТБ).Це туберкульоз, збудник якого нечутливий до багатьох лікарських препаратів. Його важче лікувати,довше, виникає більше ускладнень.

Що ж провокує появу нової форми туберкульозу?

Дуже часто ми займаємося самолікуванням, адже що може бути легшим, ніж піти в аптеку і купити ліки від кашлю, жару і т.д. Замість того, щоб знайти причину довготривалого кашлю (більше 2-3-х тижів), тобто звернутися до лікаря, пройти повне обстеження, ми ідемо до аптеки, там ми користуємося порадами сусідки тітки Маріїї, аптекаря або просто реклами.

Адже ще набагато швидше, і в деяких випадках дешевше, а от які будуть наслідки - ми не замислюємося.

Розмовляючі зі своїми знайоми на тему безкоштовного дослідження та лікування на туберкульоз, я викликаю тільки скептичні усмішки. Не вірить у нас люд в безкоштовну медицину сьогодні.Зневірився і в допомогу лікарів, а ось сусідам, рекламі довіряють.

А сьогодні по всій Україні обстеження і лікування туберкульозу є безкоштовним. Не вірите? Запитайте у фтизіатра, або зателефонуйте нам на горячу лінію по туберкульозу.

Появі мультирезистентного туберкульозу ми повинні завдячувати тільки самолікуванню? Ні, поява МЛУ/ТБ також пов'язана з нерегулярним прийомом протитуберкульозних препаратів під час лікування. Це може бути пов'язано і з неправильно підібраною схемую лікування, і з несвідомістю пацієнта. Причин багато, а от боротися з цим новим монстром нам з вами треба зараз.
Що тут можна порекомендувати?

Слідкуйте за своїм здоров'ям, якщо у Вас довготривалий кашель, зверніться до лікаря, він призначить Вам рентген і здати мокротиння. Ви затратите не так вже й багато часу, але цими діями Ви проявите турботу не лише про свое здоров'я, але й здоров'я вашого близького оточення.

Будьте здорові!

Коментарі

Василь Полуйко   5340 днів тому   #  

Таня, повністю підтримую Вас та Вашу діяльність, оскільки туберкульоз вважаю загрозою більшою навіть за СНІД. Запустіть соціальну рекламу. "Довго кашляєш? Можливо в тебе туберкульоз. Не піддавай ризику себе, своїх дітей та близьких! Звернись до ...."

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5340 днів тому   #  

Дякую, Василь,за увагу до цієї проблеми! Саме зараз займаюсь розробкою такого проекту, тому такі ключові запитаня, як Ви написали - стануть основними.
Самим важким в нашому проекті є те, що міф "тубркульоз-хвороба бомжів" дуже глибоко сидить в людях, про нього вони не хочуть говорити. Мені здається, що зараз більш престижно хворіти СНІДом ніж ТБ, це моя думка, можливо хтось і не згоден, краще,звичайно, бути ЗДОРОВИМ!!!!!!!!!!!

  •   Пiдписатися на новi
Василь Полуйко   5340 днів тому   #  

В середовищі моїх знайомих одна людина захворіла на туберкульоз, треба сказати людина не бідна. Добре що швидко звернулись до лікаря і вилікували. В минулому це було хвороба аристократії та інтелігенції, думаю не варто перераховувати особистостей, які хворіли на цю хворобу. Матиму за честь та приємність стати Вам у пригоді.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.