bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Давайте позаботимся о своем здоровье!   

Каждый час в Украине регистрируется четыре случая заболевания туберкулезом и один случай смерти от этой болезни.
Можно не обращать внимание на предостережения об эпидемии, но ты же не можешь не дышать, не общаться, не работать, не пользоваться общественным транспортом, не ходить в магазин, не ездить на метро и т.д.
Я не хочу кого-то запугать или рассказывать «страшилки», я хочу рассказать о нашей с Вами реальности, в изменении которой мы можем принять участие.
Ежегодно 24 марта весь мир отмечает День борьбы с туберкулезом. Этот день отмечают с 1909 г, именно тогда была создана Всероссийская лига борьбы с туберкулезом. Уже тогда знали и понимали, что бороться с этим недугом важно и необходимо. Все небезразличные люди брали в руки кружку и шли собирать медяки. Эти деньги шли на лечение и помощь людям, больным туберкулезом, ремонт туберкулезных больниц.
Я Вам не буду предлагать идти и собирать деньги на борьбу с туберкулезом. Я не буду Вас агитировать на прохождение рентгенологического обследования каждый год. Я Вам просто дам информацию к размышлению – почему так? Почему борьба с туберкулезом началась с 1909 г и до сих пор продолжается? Почему этот недуг так изменился и кто в этом виноват?

Уверена, что в наш эфир подтянутся все, кому не безразлично свое здоровье. Люди, которые понимают, что туберкулезом может заболеть каждый, и чтобы это не произошло с ним, нужно как можно больше знать об этом недуге.
В субботу 27.03.2010 с 13.00 до 15.00 жду в «прямом эфире» всех , кто беспокоится о своем здоровье, кто хочет знать больше о недуге, но не знает, у кого можно спросить.
Для удобства и всестороннего охвата желающих получить ответы на свои вопросы в субботу с 13.00 до 15.00 дополнительно будет работать Горячая линия по туберкулезу.
Вы можете задать вопрос консультанту, звонки по всей Украине бесплатные.
Номер Горячей линии 0-800-50-30-80.
Давайте посвятим один день в неделю своему здоровью, узнаем больше о туберкулезе, как укрепить свое здоровье и многое другое.
До встречи!!!!

Коментарі

Михайло Ізюмський   5142 дні тому   #  

у Вас теги расставились в алфавитном порядке, получилась стихотворная строфа:)

Об эпидемье этой каждый должен знать

Не лить чтоб понапрасну после слёзы!

Давайте вместе будем отмечать

Борьбы всемирный день с туберкулёзом!

:))))

И в телефоне, кажется, одна цифра пропущена.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5142 дні тому   #  

Михайле, дякую за вірш.
В номері всі цифри на місці, просто правила набору трохи змінилися :-) якщо не вірите - протестуйте :-)))

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5142 дні тому   #  

вірю. А Ви не могли б проконсультувати стосовно того як купити такий номер? треба для проекту

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5141 день тому   #  

Михайло, звичайно проконсультую :-) але ми нашу Горячу лінію відкривали в 2007 р, так що багато з того часу змінилося.
Все дуже просто - Вам треба звернутися в "Укртелеком", відділ по роботі з бізнес клієнтами, а вони вже Вам розкужуть - що, скільки і як швидко.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5141 день тому   #  

дякую

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5140 днів тому   #  

Тетяно:
Чи існує в українському правовому полі будь-що, що стосується "Примусового обстеження/лікування від туберкульозу?". Коли він/вона нехочуть/небажають цим цікавитися відносно свого здоров'я. В той же час, ходять у магазини, їздять у транспорті і т.д., - пережаючи інфекцію оточуючим. Дякую.

  •   Пiдписатися на новi
Горак Юлия   5139 днів тому   #  

Добрый день!
В нашей семье (детский дом семейного типа) воспитывается 9 детей. Из них 8 - с тубконтактом и тубинфицированием. Дети с таким диагнозом имеют ослабленное здоровье и проходят химиопрофилактику изониозидом дважды в год. При проведении профилактического лечения необходимо давать витамины. Слава Богу, изониозид выдается бесплатно. Можно ли решить вопрос, чтобы детям-сиротам, зараженным или болеющим туберкулезом выдавались бесплатные витамины? Спасибо.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5138 днів тому   #  

Уважаемая Юлия, Ваш вопрос нужно поднимать на государственном уровне, т.к. противотуберкулезные препараты выдаются бесплатно, а сопутствующие медпрепараты/витамины - приобретаются самостоятельно. Учитывая, что таких детей много, Фонд решить этот вопрос на глобальном уровне пока не сможет, но рассмотреть частичную помощь готов. Для уточнения - зайдите на эту страничку http://www.fdu.org.ua/ru/cat/217

  •   Пiдписатися на новi
Кирило Савін   5138 днів тому   #  

Моє питання: я батько доньки, якій сьогодні майже 6 місяців. При народженні ми принципово відмовились від усіх щеплень (і досі дитина не щеплена нічим), бо не довіряємо українській медицині, бо не віримо в дієвість щеплині, бо вважаємо що ризики щепленя навіть за найкращої вакцини більші ніж користь від неї.
Проте питання туберкульозу і щеплення від нього (БЦЖ) нас турбує. Якщо ми наважимось на щеплення від туберкульозу, коли (в якому віці) як і де це краще всього зробити в Києві? Наскільки безпечною є БЦЖ-вакцина? Наскільки велика небезпека для дитини в разі повної відмови від щеплення? Буду щиро вдячний почути фахові відповіді на ці питання. Дякую.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5138 днів тому   #  

Тарас, отвечаю на Ваш вопрос: к сожалению в Украине нет принудительной диагностики туберкулеза. Зато есть принудительное лечение, которое проводится по решению суда. Такая вот ситуация...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5138 днів тому   #  

Дякую Тетяно!
Але, чи можна уточнити, яка процедура суду? Точніше, за наявності яких документів чи підстав суд може винести таке рішення?

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5138 днів тому   #  

Кирил, перед любой прививкой необходима консультация педиатра, наблюдающего Вашего ребенка. Именно он определяет риски вакцинации (он должен знать ребенка , его семью). Украина переживает эпидемию ТБ. БЦЖ предотвращает развитие тяжелых форм ТБ( туб.менингита и милиарного ТБ), но не защищает 100% от более легких форм. БЦЖ можно сделать в вашей районной больнице, в поликлинике , в специально предназначенной для этого комнате. Ребенка предварительно должен осмотреть педиатр, ребенок должен быть здоров( около месяца перед БЦЖ не иметь ОРВИ) . Перед БЦЖ делается проба Манту, если она будет "-" ,то делается БЦЖ.

Противопоказания: иммунодефицит(все формы), в семье – осложнения после вакцинации, ферментопатии, тяжелая аллергия( бронхиальная астма , дерматиты и т.д.).

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5138 днів тому   #  

добрий день
я мікробіолог мешкає у Канаді тому інколи писатиму анг. молвою бож вивчала мікрбіол. тут
перше що маю визначіти не що потрібні нохау у діагностиці, тому що бактерія швидко пристосовується до змін у середовищі, тоб-то Мутація? і тому конче терміново потребує нові підходи до діагностики бастерії Mycobacterium tuberculosis? окрім acid-fast stain technique (кіслоустойчівие пляма техніка) як-що це є вірний переклад, який виділить цю бактерію між іншими видами, вам потрібно діагнозувати ДНК (DNA) at the cellular levels to determine the nucleic acid and cellular organelle to find out if there is a mutation has occurs (на клітинному рівні для визначення нуклеїнових кислот і клітинних органел, щоб з'ясувати, чи є мутація ) щоб отримати ступінь і рівень мутацій, продовження слідує

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5138 днів тому   #  

адже мутація відбуватися що-найменьше кожні 20 хвилин у навколишнему середовищі, тому змінується ДНК мікробного світу, а це приводить до не вірної діагностики, а поміж тім потрібно запобігати бактеріальний множення на ранньому етапи, щоб зупинити запалення і розвиток поразок( tubercle) які містять багато мертвих клітин, адже при вірній атмосфері такі як вода, кисень, газ, температурі і хімічні речовини якими багата людина, помітте те-що бактеріальне множення у логарифмічної фазі відбутися швидше. Але перше потрібно швидке обстеження і строгий карантинний режим при цьому потрібніі палати і кімнати де пацієнт мав бути на самоті щоб запобігти інші бастеріальні інфекції. Сподіваюсь що висловиласть розуміло

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5138 днів тому   #  

Я забуда одну річ про те що ця программа має місце примусового лікування такі громодяни повинні бути під контролем і як-що ця чіі інша особа не з являється то потрібно у державі стрворити примусові загони для арешту і виявління такіх громодян, адже вони являються загрозою для молотшіх і літніх громодян, цю методіку вживають у багатьох крахнах світу щою запобігти розповсюдження так як туберкульоз є інфекційне захворування і розповсюждується у повітрі і розмовою

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5138 днів тому   #  

Тетяно! бачите, що люди пишуть... - витявляється у вільній та абсолютно демократичній Канаді - існує примусове лікування... а у нас ні??? цікаво чому? Маю припущення що Канадські закони для людей... Тоді для кого Закони України? - ох Тетяно, роботи непочатий край...

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5138 днів тому   #  

так потрібно примусити і президента і ВР, потрібно бомбити їх поки ще не пізно, адже Україна одна з із не багатьох країн світу має велику кількість подібних захворювань і ця кількість зростає, залучіть закордонних спеціалістів і порівняйте їх методіку і діагностику з українською, ця проблема не є особистою тому що моє і ваше життя і здоровя опиниться на межі, мені соромно як я приїджаю з України і мене Канадські лікарі примушують обстежиться на туберкульоз але я розумію те що я не одна, а по-при усе Канаді не потрібен карантини
Є пропозиції ми маємо допомогти

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Дякую за таку дискусію, Тарасе, процедуру примусового призначення лікування я Вам розпишу в понеділок, все таки хочеться написати статті, на які можна опиратися. А стосовно примусового лікування - все ще є порушенням конституційних прав людини, тому, як ви кажете - "роботи непочатий край"

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Вікторяя, дякую за такий добрий і цікавий коментар, на жаль, я не лаборант і не мікробіолог, а щодо закордонних спеціалістів, то ми їх залучаємо, вони навчають наших лаборантів діагностуванню і не тільки. Такий досвід вже є, також впроваджуємо досвід курації і моніторингових візитів, коли іноземні фахівці на місцях оцінюють "+" і "-" наших лабораторій/лікарень, потім дають нам рекомендації, а вже на місяцях іх упроваджують, так бі мовити "вдихають життя". І як показує практика є досить суттєві результати. Цей механізм зараз пілотується на Донецькій області, а потім - і на всю Україну.

  •   Пiдписатися на новi
Іван Кононенко   5137 днів тому   #  

Тетяно, добру як на мене справу робите!
в мене такі питання:
1)Скільки в Україні хворих на туберкульоз?
2)Я боюсь захворіти на туберкульоз. Як мені себе і свою сімю берегти, але щоб не стати параноїком.
Дякую!

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5137 днів тому   #  

Тетяно: Хочу звернутися до Правників з запитаннями:
1) Коли в останнє у ЗМІ публікувалася Конституція України?
2) Шановні правники, можливо хтось з Вас мають зібрані матеріали стосовно порушення статей Конституції України? Я маю на увазі коли одні закони України, посилаючись на КУ, - йдуть в розріз інших...)

P.S.: Шановні працівники "Гурту", - Наступну Блог спілкування пропоную зробити з правниками.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Дякую, Михайло!
1) в 2009 році захворюванність на 100 тис.чоловік - 74,4 випадки. Для порівняння - 2005 р - 84,5 випадки.
2) здоровий спосіб життя, відмова від куріння, провітрювання приміщень, побільше сонячного світла. Якщо Ви розмовляєте з людиною, яку підозрюєте на ТБ - старайтесь бути поза зоною її дихання. Робіть раз на рік ФЛГ, уважно слідкуйте за своїм самопочуттям, і якщо у Вас є кашель більш ніж 2-3 тижні і ще будь який симптом ТБ - йдіть у лікарню і просіть пройти обстеження на ТБ. А саме - рентген легень і 3-х разову здачу мокротиння. Цього достатньо.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Основні симптомі туберкульозу - кашель більше 2-3 тижнів (з мокротинням або без нього);, висока втомлюванність, незначне підвищення температури - 37,2 -37,6 С, нічна пітливість, біль в грудині, зниження ваги, кровохаркання.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Тарас, повністю Вас підтримую! А таких розбігів вистачає.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5137 днів тому   #  

Тетяно, добридень. Якби трохи докладніше щодо противопоказань стосовно щеплень дітям. Ви написали вище: иммунодефицит(все формы), в семье – осложнения после вакцинации, ферментопатии, тяжелая аллергия( бронхиальная астма , дерматиты и т.д.). Це всі, чи є ще якісь? Батьків це дуже хвилює.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5137 днів тому   #  

Поясню: багато хто з батьків, перестраховуючись, зовсім відмовляються від щеплення.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Доброго здоров"я!Так, це весь офіційний список. Але коли плануєте робити щеплення, не забудьте попередити лікаря, якщо в сім"ї у когось є алергічний фон (тобто алергії).

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Трохи поясню про щеплення - БЦЖ попереджає захворювання на важкі форми туберкульозу, від яких дуже висока смертність

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5137 днів тому   #  

Ще, можливо, кілька Ваших порад в контексті запитання Михайла Антоновича (як себе і свою сім'ю вберегти, але щоб не стати параноїком?). Наприклад, сусіди запитують: чи допомагають разові вологі серветки для убезпечення від зараження туберкульозом? Адже коли виходиш з дому і йдеш у справах, не завжди є можливість мити з милом руки після кнопок ліфту тощо.

  •   Пiдписатися на новi
Игорь Спинул   5137 днів тому   #  

Добрый всем день.
У меня такой вопрос: кто может поддержать нашу инициативу по сопровождению актированых с открытой формой из мест лишения свободы?
А то у нас много говорится многие занимаются детьми и населением в общем, и тут же выпускают больных с резистентной формой туберкулеза среди областного города и не хотят понимать, что они в первую очередь общаются с малолетками и престарелыми у кого проще взять денег и кто наиболее подвержен инфицированию.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5137 днів тому   #  

Ще запитання. Чи існують в Україні якісь освітні профілактичні програми, посібники для дошкільників, щоб їх можна було запровадити в дошкільних установах?

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Так, серветки допоможуть, але все таки якомога частіше треба мити руки. Зараз з"явилося дуже багато компактних антисептиків, які можна покласти в сумку і використовувати будь-коли. Самий дієвий спосіб захиститися від ТБ(яким користуються лікарі) - це носіння респіраторів (а не масок), респіратор допомагає здоровій людині не захворіти. Та на жаль, постійно в ньому ходити не буже комфортно

  •   Пiдписатися на новi
Игорь Спинул   5137 днів тому   #  

И вопрос к Татьяне.
Поддержит Ваш фонд проект направленный на работу с освобождающимися и их социальное сопровождение в в ЛПУ?

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

В школах є уроки здоров"я, ОБЖ, в рамках яких вчителі розповідають про різні захворювання і їх профілактику. Посібників, на жаль, не має, але з власного досвіду можу сказати, що якщо є запит, то буде і відповідь. Наш Фонд розробляє різні інформаційні матеріали враховуючи різні потреби населення.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Шановна Вікторія Шаганенко, додам ще коментар нашої "Горячої лінії": Добрый день. По поводу лабораторной диагностики ТБ. После внедрения стратегии ВОЗ по ТБ Украина переходит на международные стандарты диагностики и лечения ТБ. Это дает каждому врачу определенный алгоритм поведения ( учитывается и индивидуальность каждого случая). Основными методами диагностики являются: 3-х кратная бактериоскопия мазка с правильным забором материала., посевы мокроты на спец. среды ( по обычной методике с ростом 4 – 6 недель и по ускоренной – BACTEC – до 3-4 недель) , реакцию ПЦР (на ДНК МБТ). Последняя применяется редко, т.к.делается в частных клиниках и достаточно дорога для пациентов .

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Для исследования обычно берется кровь, где МБТ находят редко ( МБТ не любит находиться в крови), лучше брать л.узел или пораженный участок органа( если его знаешь). Практически используются бак.скопия и посев. Исследования новых методик конечно нужны и они ведутся. Все часто упирается в деньги . Что касается принуждения. По мировым стандартам ВОЗ – принуждение – акт отчаяния, ставка делается на заинтересованность самого пациента в выздоровлении, на мат. и моральное поощрение больных, не прерывающих лечение ( деньги на проезд, продуктовые и гигиенические наборы и т.д.) . Сейчас идет проработка и сбор информации о санкциях по отношению к тем, кто уклоняется от лечения. В каком виде будут эти санкции решится позднее.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Игорю, ми зараз розробляємо такий проект, але поки що в рамках Донецької області. Напишіть мені на [email protected] і ми більш детально поспілкуємося стосовно цього питання.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5137 днів тому   #  

Запит? То куди його направити? Можу це зробити від нашої ГО, якщо треба підключимо інші ГО дотичного спрямування. Тому що роботу цю починати в школах вже запізно. Стійкі поведінкові установки формуються до 6-річного віку. Тому, якщо профілактичну роботу починати в дошкільних установах, її ефект в подальшому житті буде набагато вищим.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Ліліє, можете направити запит на мене. Мене цікавить, для кого треба цей інформаційний матеріал, і якщо ви знаходитеся в цьому середовищі, то його основні потреби. Простіше кажучи, для дошкільнят не треба розповідати про те, як космічні кораблі...а шось зрозуміле для них.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Ще трохи інформації по роздатковим матеріалам - нещодавно ми почали працювати зі студентами -дизайнерами, вони такі гарні роботи виконують. Іноді навіть гарніші, ніж професіонали. На мою думку - профілактичну роботу треба проводити з батьками.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Як показую досвід - те, що люди знають, вони не завжди роблять. Але на мою думку, з дітьми простіше домовитися, а якщо це буде сумісна освітня робота з батьками - то результативність збільшиться

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5137 днів тому   #  

Ми розробляли подібні посібники, але з інших проблем. До протитуберкульозной теми чогось не додумались. "Просвітлилось" лише під час даного "Живого консультування" з Вами. Я зрозуміла суть запитання і надішлю на Вашу поштову скриньку для прикладу один із таких посібників для дошкільників. Він буде з іншої сфери, але принцип буде видно.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5137 днів тому   #  

До речі, до того посібника, який зараз надішлю Вам, є невіддільний тренінг для батьків. Тут Ви на 100% праві, з батьками теж проводити цю роботу треба, паралельно.

  •   Пiдписатися на новi
Игорь Спинул   5137 днів тому   #  

Таня, напишу обязательно.
Я понимаю в Донецкой области много лагерей, но Херсонская область по ТБ на первом, а Николаевская на втором.
Я руководитель общественной организации в Николаеве и обьясню Вам почему так происходит: в Николаевской области тубзона одна и находятся в ней лица со всей Украины, а в Херсонской две, и одна из них туб зона особого режима. Освободившись и оставшись без присмотра попадают в общество людей которые даже не подозревают с кем им приходится общаться. А Николаев и Херсон стоят на дороге в Крым, куда едут не только с Украины, а и со всего СНГ. И вот представте себе, какое оздоровление получат тысячи людей после посещения вокзалов актироваными.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Домовилися. А ми якось не дуже до дітей з просвітництвом. Мабуть тому, що у нас високі цифри захворюванності по іншим соціальним категоріям. Але до дітей треба йти. Саме зараз розробляємо таку лекцію для старшокласників. Її будуть проводити спеціалісти "Горячої лінії", щоб розповісти інформацію з перших рук.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Игорь, у нас как-раз наболевшая тема - межведомственная координация, так что если мы с Вами разработаем направление межобластной координации - думаю толк будет. Жду от Вас письмо.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Кстати, "Горячая линия" работает и сегодня, можно звонить. У нас консультанты - врачи, так что если есть специфические вопросы - звоните.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Ліліє, не паралельно, а сумісно. У нас є волонтерський дитячий комбінат, так вони саме разом з дітьми і з батьками проводять просвітницьку роботу. І результат, що найголовніш,є.

  •   Пiдписатися на новi
Игорь Спинул   5137 днів тому   #  

Спасибо. В ближайшее время напишу свои соображения и свое предложение по решению этого вопроса.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

http://www.stoptb.in.ua/ru/news/show/161 - тут стаття про розподіл хворих на ТБ в Донецькій області по соціальним прошаркам. Якщо цікавитеся статистикою - заходьте.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Игорь, договорились, буду ждать .

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Кстати, Игорь, специально для сотрудников СИЗО и ИВС разработали буклет по теме, как не заразится ТБ на работе и почему он опасен, могу сбросить макет. Наши специалисты из СИЗО оценили.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Дякую всім, хто не полінився у вихідний день сісти перед монітором і провести декілька годин з користю для здоров"я. Маю надію, що мої відповіді допомогли. Якщо виникають питання - наша "Горяча лінія" завжди на зв"язку - телефонуйте, запитуйте, пропонуйте. Ми завжви відкриті.
Ще раз всім ВЕЛИКЕ СПАСИБІ І БАЖАЮ ВСІМ БУТИ ЗДОРОВИМИ!

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5137 днів тому   #  

Окреме СПАСИБІ ГУРТу!

  •   Пiдписатися на новi
Игорь Спинул   5137 днів тому   #  

Буду очень признателен. Ко мне как раз сегодня обратились родственники бывшего осужденного находящегося в облтубдиспансере которого задержали за очередную кражу и держат на общих основаниях в КПЗ. Так, что такой буклет им будет как никогда кстати.

  •   Пiдписатися на новi
Игорь Спинул   5137 днів тому   #  

Буду очень признателен. Ко мне как раз сегодня обратились родственники бывшего осужденного находящегося в облтубдиспансере которого задержали за очередную кражу и держат на общих основаниях в КПЗ. Так, что такой буклет им будет как никогда кстати.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5137 днів тому   #  

І паралельно, і сумісно :-) Дякую, Тетяно, за консультування! Вдячність ГУРТу за плідні вихідні :-)

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5137 днів тому   #  

добрий день Тетяна дякую за відповідь, але краще до мене звертатися укр.мовою тому що погано розумію по рос. мову, напривиликий жаль це проблема багатьох країн світу і як-що у вас з діагностикою на висоті, то тоді проблема виникає у місцевій санітарії, нагадаю що попередньо на вашому веб саті був коментарій про без притульних тварин, як мікробіолог маю зауважити те що тварини чі не найбільші бацилоносії, і від їх укусів можливо получіти чі немало захворювань на чолі із вірусними як Гепетит, продовження слідує

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5137 днів тому   #  

крім того громодяни скаржуться на збільшиння кілкости смітників у подвалах будівл і помешкань а ви знаєте що це означає, людські недоїдки містять у собі слину з людскою ДНК і ферментами які являється їжою для мікробного середовища так як активність ферментів (enzymes) діють і сприяють на мікробну діяльність яка знаходиться у стаціонарної фази Лог.часу (microbial activities during stationary phase at the Log. time) для того щоб оживити мертві клітини будь якої бактерії і вірусів, тому конче важливо залучіти Санітарн- ерідіміологічний відділ для приняття санкцій проти тім хто не підтримує санітарію будь у якіх місцях, я маю вашу електронну пошту і відішлу вам де шо може зацікавити фахівців у цій справі, але без фахівця міскобіолога у ВР України мало чого можливо отримати так як ця программа страшенно коштовна і потрібна підтримка держави, додам що українському парламенту потрібні фахівці у сфераї життя і середовища а не політичні сили, політики туговаті на розум і вони зачасту не розуміють проблем у життевих сферах

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5137 днів тому   #  

" Цитата" Бородіна Тетяна 9 годин 17 хвилин тому
Дякую за таку дискусію, Тарасе, процедуру примусового призначення лікування я Вам розпишу в понеділок, все таки хочеться написати статті, на які можна опиратися. А стосовно примусового лікування - все ще є порушенням конституційних прав людини, тому, як ви кажете - “роботи непочатий край”

на щастя тут так не міркують, з тієї причіни шо громодянин усідомлює що він є хворий і він не бажає лікуватися, а у Канаді безкоштовне лікування для усіх, то держава виходить з того висновку що він вона є загрозою здоров'я тому у такому випадку є примусове лікування, тоді коли Китаю привезли SARS важкої гострої дихальної системи ВГДС, то Канада не випускала і не пускала громодян Китаю, а той хто повертався довому зустрічали лікарі у масках і швидка допомога, і це є правільно не маю бажання захворіти тим паче що мій синуля пролежав з 40.5 цілий цілий місяц, ми наплакалися, по 15 годин у лікарнях черги майже кожний деть, тепер ти розуміїш як важливо для здоров'я нації? і якомога швидче позбавитися від Чуми 21 столічча

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5135 днів тому   #  

Як і обіцяла - витяг з закону про тримусове лікування хворих на туберкульоз: "1) Основи законодавства, ВР України, від 19.11.1992, № 2801-XII "Основи законодавства України про охорону здоров'я"
Стаття 53. Спеціальні заходи профілактики та лікування соціально небезпечних захворювань
З метою охорони здоров'я населення органи і заклади охорони здоров'я зобов'язані здійснювати спеціальні заходи профілактики та лікування соціально небезпечних захворювань (туберкульоз, психічні, венеричні захворювання, СНІД, лепра, хронічний алкоголізм, наркоманія), а також карантинних захворювань.
Порядок здійснення госпіталізації та лікування таких хворих, у тому числі і у примусовому порядку, встановлюється законодавчими актами України".

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5135 днів тому   #  

Далі: "2) Закон України від 05.07.2001 Р. № 2586-III "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз"
Стаття 12. Госпіталізація, лікування та медичний (диспансерний) нагляд за хворими на туберкульоз
Лікування хворих на туберкульоз здійснюється під обов'язковим медичним контролем із дотриманням установлених стандартів лікування. Лікування та медичний (диспансерний) нагляд за всіма хворими на туберкульоз, інфікованими мікобактеріями туберкульозу та особами, які були в контакті з хворими на заразні форми туберкульозу, здійснюються спеціалізованими протитуберкульозними закладами".

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5135 днів тому   #  

Далі: "Хворі на заразні форми туберкульозу, в тому числі соціально дезадаптовані, із супутніми захворюваннями на хронічний алкоголізм, наркоманію чи токсикоманію, підлягають обов'язковій госпіталізації до протитуберкульозних закладів та зобов'язані пройти відповідне лікування. У разі ухилення від обов'язкової госпіталізації зазначені особи з метою запобігання поширенню туберкульозу за рішенням суду підлягають розшуку, приводу та обов'язковій госпіталізації до протитуберкульозних закладів, визначених місцевими органами виконавчої влади.
Обов'язкова госпіталізація осіб, щодо яких судом ухвалено відповідне рішення, здійснюється на строк до трьох місяців. Продовження лікування цих осіб здійснюється за рішенням суду на визначений ним строк на підставі висновку лікарської комісії протитуберкульозного закладу.
Не підлягають обов'язковій госпіталізації до протитуберкульозних закладів хворі, зазначені у частині другій цієї статті: які страждають на психічні розлади; вагітні жінки; жінки, які мають дітей віком до трьох років".

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5135 днів тому   #  

Далі: "Порядок госпіталізації, лікування та медичного (диспансерного) нагляду за хворими на туберкульоз визначається центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я.
У разі ухилення від обов'язкової госпіталізації до протитуберкульозних закладів або від продовження лікування осіб, хворих на заразні форми туберкульозу, щодо яких судом ухвалено рішення відповідно про обов'язкову госпіталізацію або про продовження лікування, органи внутрішніх справ за зверненням керівника протитуберкульозного закладу надають у межах своїх повноважень медичним працівникам допомогу у забезпеченні виконання рішення суду".

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5135 днів тому   #  

Далі: "Рішення про обов'язкову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу чи продовження лікування хворих на заразні форми туберкульозу приймається судом за місцем виявлення зазначених хворих або за місцезнаходженням протитуберкульозного закладу. Заява про обов'язкову госпіталізацію чи продовження лікування хворого на заразні форми туберкульозу подається до суду представником протитуберкульозного закладу, який здійснює медичний (диспансерний) нагляд за цим хворим.
Заклади охорони здоров'я усіх форм власності та медичні працівники, які займаються приватною медичною практикою, у разі виявлення особи, хворої на туберкульоз або підозрілої щодо захворювання на туберкульоз, зобов'язані направити зазначених осіб до протитуберкульозного закладу для подальшого обстеження за місцем проживання або виявлення особи та терміново повідомити про них цей заклад".

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5135 днів тому   #  

перепрошую що я натискаю на вас, але попередньо ви висловилися що примусово то є діскрімінацією прав людини, тепер опиняється що є закони, але як я розуміла вони або не працують або пагано виконуються закриваючі очі на такі серьозні проблеми, я є громодянин України і моя родина тут, тож нехочу щоб щось трапилось з моїми рідними, пимпаче що мій рідний брат помер від ТБ у 1981 році, але я пригадую про те що 1960х роках хворих на ТБ після 6 місячного лікування у лікарнях розміщали у саніторії далеко за містом на 1 рік зі строгим ліжковим режимом, то що зараз заважає таке зробити? і гроші тут не повинні фігуровати адже турбота про громадян у ВР по слова ПР і Януковича стоїть на першому місті

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5135 днів тому   #  

права человека это святое, но! а как же окружающие? цитата: "У разі ухилення від обов'язкової госпіталізації зазначені особи з метою запобігання поширенню туберкульозу за рішенням суду" - если человек сознательно не хочет лечится и притом подставляет под угрозу окружающих, то всё=же стоит его изолировать... хотя пока суд пройдет (ггг... наши суды самые судистые в мире) пройдет пару месяцев)))

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5134 дні тому   #  

так я з вами згодна і тому цією справою мають займатися міліція і санітарноепідеміологічна станція а не судді, я пригадую дуже соромний випадок, він насьогодні виглядає на те з чого можна посміятися, а у ті роки це було таке соромище і розмов від наших улюбленних сусідів повні вуха, так ось колись моя сестра підхопила дізентірію і одразу після того як її шпеталізували 3 швидких допомоги підїхали до нашого будинку і усю нашу родину як дізертірів повели у халатах до швидкої карети і на три місяця у іфекціонку 3тю місцлікарню. ось так колись було, адже тоді гроші були державні а тепер кожний має своє підприємство, я вважаю що освіта і лікування має бути тільки державним

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5134 дні тому   #  

Стосовно примусового лікування: закон у нас є, а от щодо діагностики...Хоч і написано, що "у разі виявлення особи, хворої на туберкульоз або підозрілої щодо захворювання на туберкульоз, зобов'язані направити зазначених осіб до протитуберкульозного закладу для подальшого обстеження за місцем проживання або виявлення особи та терміново повідомити про них цей заклад" - не мають права медичні працівники у примусовому порядку проводити обстеження на ТБ, а саме рентгенологію легень та з-х разовий аналіз мокротиння.
Може й не дуже вдале порівняння, але в Україні (на мій погляд) воно доречне: у нас є закон про захист прав споживача, та чи завжди ми можемо його використати?

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5134 дні тому   #  

про защиту прав потребителей использовать можем.... но боимся;))
кста, неоднократно использовал, не такие они ПП и непробиваемые ;))
хотя согласен, законы далеко от совершенства, переписывались с "совка" и без учёта новых реалий.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5134 дні тому   #  

Егор, согласна полностью, поэтому - "работы не початий край"

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5134 дні тому   #  

писать законы, или использовать то, что имеем?)))

  •   Пiдписатися на новi
Іван Кононенко   5134 дні тому   #  

Дякую Тетяно за відповідь, сподіваюсь,щиру :). Забіг на 5 хвилин у суботу і побіг. Зате зараз стільки нового взнав...

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5134 дні тому   #  

Егор, обидва варіанти потрібні, адже за вікном 2010р, а закони - 1992 та 2001р, якщо порівняти з мобільним телефоном - чи багато у нас в обігу телефонів 1992 р випуску (здається, їх тоді було дуже мало і вони були досить великими)?
А насправді, ми іноді і не знаємо, на що нам можна опиратися в повсякденні. Тому, надіюсь, що наш суботній діалог був вельми інформативним.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5134 дні тому   #  

Михайло, тільки щиро і писала. Запитуйте, якщо ще щось треба, ми завжди відкриті і доступні для інформації :-)

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5133 дні тому   #  

Дякую Тетяно, що знайшли час у суботу :). Я приєднуюсь до думки Михайла - справді чимало цікавого дізнався з суботнього живого консультування. А скільки людей про туберкульоз взагалі нічого не знають? Роботи непочатий край :)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.