bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Як зробити формальну освіту неформально? Або шлях до успіху.   

Всі знають про інтернет, Майже всі стикались із роботою в мережі. Зрозуміло, що діти найчастіше “входять” у віртуальний світ. Ми, дорослі, також входимо до віртуального світу. Але ми, дорослі, вміємо (хотілось би вірити) розрізняти бажану та небажану інформацію та дії в мережі (віруси, шахрайство, ризик фізичного або психологічного насилля і т.ін.). Діти все сприймають буквально. І якщо в чаті дітина спілкується із співрозмовником “Ванюша”, то це ще не означає, що спілкується вона саме із однолітком. По той бік може бути цілком доросла людина із нездоровими бажаннями. Як навчити дітей розрізняти добре та погане в мережі? Лекції? Набридли… Та й самі ми слухали ці нудні лекції?
Ми,тренери та волонтери Конотопского навчального центру IDEA провели тренінг для 25 учнів із різних шкіл міста на тему безпеки в мережі Інтернет. Що було цікавого на цей раз?
Рольови ігри, мозкові штурми та цікавий інтерактив, - все це дозволило учасникам не лише дізнатись про багато нової інформації, а й отримати навчики по безпечній роботі в мережі Інтернет. Найцкавішим було театралізоване дійство! Це ж справді креативно - розіграти справжнісінький ляльковий театр на тематику безпеки в Інтернеті. До того ж сценарій повинні написати саміж учасники! діти САМІ створювали сценарій лялькового театру, САМІ були його режисерами та актерами, учасниками та глядачами одночасно. вважаємо, що такі креативні заходи дійсно формують здорову мотивацію до дій.
Нам сподобалось. Впевнені, що якщо спробуєте і Ви - враження будуть також захоплюючими.

Коментарі

Лілія Дмитренко   5321 день тому   #  

Справді цікаво! А ваша організація сама розробляла цей тренінг? Його можна десь побачити?

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5321 день тому   #  

Цікаво! А Ви не хочете показати запис вистави другим дітям? Адже коли рівний щось говорить рівному - підлітки цьому більше довіряють. А тут інформація ще й театралізована?

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5321 день тому   #  

можна... http://www.idea-ukraine.org/news/37467/rus/

  •   Пiдписатися на новi
Микола Замковой   5321 день тому   #  

Артуре, а коли у Києві з'явиться навчальний центр? Дякую

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5321 день тому   #  

І я дякую за ідею з ляльковим театром. Ми вже робили спробу використання драматизації - під час проведення міськї конференції "Сім'я - територія без насильства" старшокласники розігрували ситуації з сімейного життя. Треба буде якось спробувати використати і лялькову драматизацію в роботі.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5321 день тому   #  

Колись працювала шкільним психологом, ходила з дітьми на театралізовану виставу з безпеки руху. Там були і репери і їх танці. Вистава була в молодіжному стилі. Діти були у захваті. Після вистави опитування показали - більшість інформації засвоїли. Так що дуже уважно треба підходити до постанови.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5321 день тому   #  

Та постараюсь :-) як колишній методист :-))

  •   Пiдписатися на новi
Пилипенко Наталія   5320 днів тому   #  

Лілія Дмитренко, Ви можете звернутись у Кременчуцький навчальний центр IDEA http://www.idea-ukraine.org/centers/3972/. Ми теж проводимо тренінги "Безпека дітей в Інтернеті" на Полтавщині.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5320 днів тому   #  

Дякую, Наталіє. Треба ж тобі...! Сусіди, а зв'язались аж через столицю :-)) Щось не знайшла, як підписатись на ваші новини :-(

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.