bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Безпека дітей в Інтернеті   

Інститут соціології НАН України провів дослідження з метою проілюструвати загрозу Інтернет для українських дітей та батьків
Дослідження проводилось в період із серпня по вересень 2009 року в 11 містах всіх регіонів України. Опитано 1200 дітей, батьків та вчителів. Отримані дані змушують почати хвилюватись: більшість вчителів, дітей та їх батьків не інформовані щодо потенційних загроз для дітей в Інтернеті та про те, як цього запобігти.
Так, більше 28% дітей готові пересилати свої фотографії незнайомим людям в мережі. 17% готові надати інформацію про себе та свою родину – місце проживання та графік роботи батьків. Про те, навіщо стороння особа цікавиться такою інформацією діти навіть і не задумуються.
22% дітей періодично потрапляють на сайти для дорослих. 28% дітей, побачивши рекламу алкоголю або тютюну, хоча б раз спробували їх купити, а 11% - намагались купити наркотики.
14% опитаних дітей час від часу відправляють платні СМС за бонуси в онлайн-іграх і лише дехто звертає увагу на їх вартість.
Цікаво те, що при всіх цих показниках 87% батьків вважають, що саме вони повинні навчати дітей правилам безпечного користування Інтернет. Але на практиці лише 18% дорослих перевіряють сайти, які відвідують їх діти.

Використані матеріали Київстар, парнера Коаліції за безпеку дітей в Інтернеті.

Більше інформації на сайті www.onlandia.org.ua

Коментарі

Бородіна Тетяна   5260 днів тому   #  

:-( веселая статистика.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5260 днів тому   #  

скажіть чесно та відверто - скільки дорослих вміють користуватись інтернетом і хоч деякими його можливостями? може це дорослим треба ще розказувати про інтернет і його природу :))

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5259 днів тому   #  

подготовлю точну информацию и выставлю на обсуждение. Безусловно, что соотношение детей, пользователей Интернета, и взрослых, пользователей Интернета, резко отличается. То есть дети лучше информированы про Интернета. НО. Взрослые могут сортировать информацию, а дети воспринимают все за читсую монету.
Поэтому учить надо всех: детей и взрослых.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5143 дні тому   #  

Артуре, бачила в інтернеті Ваше оголошення про можливість проведення безкоштовних тренінгів для навчальних закладів або установ (за замовленням), що тренери Онляндії охоче їх проведуть. Про умови - не зрозуміла.

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5142 дні тому   #  

Для установи - все просто: робите заявку он-лайн одразу на сайті. Для себе (тренерів) треба писати листа.
[email protected]

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.