bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Якщо ти не в Інтернеті, то тебе не існує   

Думаю, ніхто не сперечатиметься з тезою, що в сучасному інформаційному просторі просто життєво необхідним є постійна присутність у «світовій мережі». Більшість це розуміє, але, на жаль, самого розуміння замало.

Читання новин, обмін цікавими посиланнями з колегами та обговорення з ними нагальних питань на форумах, за великим рахунком, більше робить видимість цієї присутності. Бо практика показує, що віртуалізація схильна поглинати безмежну кількість часу, який може (і потрібен!) бути використаний у приємно-вигідному ракурсі.

Тому я вкотре наполягаю на створенні власного онлайн-обличчя у вигляді повноцінного сайту з потенціалом зростання до інформаційного ресурсу. Чи хоча б обрати менш витратний варіант у вигляді блогу-візитівки, який ще й підкреслюватиме особливість активістів тієї чи іншої організації.

Але створення – це лише початок, бо кожний такий майданчик повинен мати власну місію, ціль та напрямки (статут, якщо хочете), аби виконувати визначену функцію. В більшості випадків такий ресурс надає інформацію про його створювача та корисні дії, на які спрямована діяльність його організації.

Головне – писати цікаво та корисно! Не впевнений, що розповіді про буденне життя голови «Фонду за світле майбутнє» (назва вигадана; співпадіння є випадковим) цікавитимуть ще когось, окрім самого голови й можливо його рідних та друзів. А ось власна інтерпретація страшних на перший погляд термінів та процесів на кшталт «міжсекторального співробітництва» (часто асоціюється з сектами) зможе притягнути зацікавлених читачів, які своїми питаннями та коментарями й формуватимуть позитивний імідж організації та її діячів.

Хоча в принципі ніхто нікого не обмежує – папір (у нашому випадку мережа) все стерпить.

Коментарі

Кравчук Егор   5286 днів тому   #  

:) мои же коменты с удовольствием читают?)))) (я так надеюсь)

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5286 днів тому   #  

С большим. Даже не сомневайтесь, Егор :-)

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5286 днів тому   #  

існування в мережі - це одна з трендових парадигм. власне, я називаю таких носіїв "живущие в сети". є ще "живущие в пути", "в тени"...
я б швидше говорив про те, що якщо ГРОМАДСЬКА організація не веде блог, не оновлює регулярно сайт, не пише про себе - значить її діяльність не є така суттєва і їй нема що сказати :))). про людей - тут складно говорити. ніколи не знаєш, як використають публічну інформацію проти тебе :(

  •   Пiдписатися на новi
Антон Альошин   5285 днів тому   #  

я власне не агітував перетворитися на "жителя мережі". якщо підхід до цього буде продуманим, то "блогізація" надасть лише плюси. звісно, кількість не визначає якість; якщо кожна ГО матиме сайт\блог, то це не означатиме, що гром.суспільство має широке онлайн-представництво. такі ресурси, в першу чергу, мають бути цікавими. а якщо немає, що сказати, то така організація, думаю, не є громадським інститутом.

  •   Пiдписатися на новi
Микола Яцков   5285 днів тому   #  

Тут стрічка новин на одному з найпопулярніших інфосайтів Закарпаття http://zakarpattya.net.ua/
...
* 13:24 ( 0 ) На Закарпатті затверджено план протиепідемічних заходів з грипу та ГРВІ
* 13:07 ( 0 ) На Закарпатті введено карантин: вузи, школи, дитсадки діти не відвідуватимуть (РОЗШИРЕНО)
* 12:55 ( 0 ) На Закарпатті та ще у 8 областях оголосили карантин
...
* 11:50 ( 0 ) В зв'язку з епідемією грипу в Ужгороді відмінили навчання в школах
* 11:41 ( 0 ) Віктор Балога: У Західній Україні, де епідемія вже забрала десятки життів, треба вводити режим надзвичайного стану
...
* 11:05 ( 0 ) Закарпаття сягнуло епідеміологічного порогу
...
* 10:31 ( 0 ) В Україні підтвердили свинячий грип. Кабмін збирається на екстрене засідання
...
* 23:46 ( 0 ) На поїздах Львівської залізниці їздитимуть провідники в масках
...

  •   Пiдписатися на новi
Микола Яцков   5285 днів тому   #  

Тарас Тимчук
Видаліть цей та попередній коментар. Випадково тут опинився :)

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5285 днів тому   #  

Вцілому згоден з автором, але є одне "але" (те ж саме стосується запису в блозі Наталі Мірошніченко про блоги громадських організацій).
Блог у даній ситуації розглядається як ІНСТРУМЕНТ діяльності громадської організації. Будь-який інструмент треба використовувати тільки тоді, коли в тому є потреба або доцільність. Використовувати інструмент тільки заради самого використання інструменту не правильно.
Ведення адекватного/цікавого/корисного блогу (а він має бути саме таким, бо якщо навпаки то такий блог лише зашкодить іміджу організації) вимагає часу-людей-грошей. Якщо використання часу-людей-грошей на ведення блогу є доцільним з огляду на приорітети діяльності організації, то його треба вести. А заради лише того, щоб організацію назвали "просунутою" і "зацінили" два-три експерти...

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5285 днів тому   #  

Тарас пише:
"про людей - тут складно говорити. ніколи не знаєш, як використають публічну інформацію проти тебе :( "
думав про це, давно збирався написати, готую матеріал...

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5285 днів тому   #  

ну ну, чекаю :)

  •   Пiдписатися на новi
Антон Альошин   5285 днів тому   #  

Михайле, я навмисно не хочу втручатися в розподіл ресурсів будь-якої організації. Кожен лідер має сам вирішувати, доцільно це чи ні. Я ж не раджу всім організаціям купувати очищувачі повітря, наприклад. Вони теж мають об"єктивну користь, але на функціонування ГО ніяк не впливають :) Але можу запевнити, що від інформ.присутності в мережі (при вірно продуманій стратегії) ГО тільки переможе. Тим більше, що просування в Інтернеті коштує набагато дешевше, ніж в традиційних каналах комунікації.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5285 днів тому   #  

Я бачу тут декілька зрізів проблеми:
- не/розуміння веб-технологій
- не/доступ до швидкісного інтернету
- страх перед публічністю і несприйняття критики

Щодо браку коштів, часу етс.. то треба зрозуміти, що інтернет економить гроші і ресурси. якщо їх нема, їх можна спробувати знайти чи заробити. якщо їх у тебе багато, їх можна направити на інші потреби.

  •   Пiдписатися на новi
Антон Альошин   5285 днів тому   #  

Тарасу +1 за зрізи проблеми, особливо за виокремлення страху публічності. Про це можна навіть окремий пост зробити.

  •   Пiдписатися на новi
Наталя Мірошніченко   5283 дні тому   #  

Тому я вкотре наполягаю на створенні власного онлайн-обличчя у вигляді повноцінного сайту з потенціалом зростання до інформаційного ресурсу. Чи хоча б обрати менш витратний варіант у вигляді блогу-візитівки, який ще й підкреслюватиме особливість активістів тієї чи іншої організації. (c)
Мій варіант:
сайт - визитівка НУО - якщо в організації є кошти та якийсь досвід його підтримки (створені та ненаповнені сайти викликають огиду, позаторічні новини - недовіру до НУО)
блог - можливий і необхідний саме зараз, і його відсутність сприймається в наш час як небажання відкритості або бажання витрачати купу грошей на традиційні ЗМІ

цікава тема "Інформаційна присутність в інеті і рейтинг НУО", може, хтось займеться?

  •   Пiдписатися на новi
Антон Альошин   5283 дні тому   #  

Наталю, дякую за тему. Найближчим часом спробую викласти своє бачення. Щодо досвіду створення та наповнення, то існує 2 шляхи - поступово вчитися самим, консультуючись у знавців. Або залучати професіоналів, які робитимуть це за гроші. Особисто я за 1-й варіант, бо вже відомі трагікомічні випадки ведення блогів від третіх осіб.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5283 дні тому   #  

“Інформаційна присутність в інеті і рейтинг НУО" - присутність визначити не важко, а от стосовно рейтингу... За яким критерієм "рейтингувати"? Відомість організації серед "колег по цеху"? Легко, але якщо для організацій саме ця відомість є метою діяльності і створення сайту. Відомість у суспільстві взагалі?... Ну, ви мабуть знаєте, можете собі уявити жалюгідність тих відсотків... Крім того, у кожної НУО своя аудиторія, тоді варто проводити дослідження відомості в конкретній аудиторії? А як в такому разі визначити вплив сайту на цей показник?

Стосовно необхідності сайту - я "за" обома руками, тільки проти "сайту заради сайту", дуже часто доводиться бачити сторінки громадських організацій, про які думаєш що краще її взагалі не було б.

Сайт - це дешевий, доступний і ефективний інструмент в діяльності будь-якої організації, просто його треба використовувати для досягнення мети організації, а не просто "мати".

("Друзей не нужно иметь, с ними нужно дружить" (с) російська народна приказка).

  •   Пiдписатися на новi
Антон Альошин   5283 дні тому   #  

Безумовно, Михайле. Я власне цією статтею пропагую використання цього доступного та дієвого інструменту. Все має виконувати свою функцію, як власне і кожна НУО - а саме відстоювати інтереси суспільства й підтримувати довіру до себе через відкриту комунікацію.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5282 дні тому   #  

хочу доповнити свою класифікацію організацій.
- “живущие в сети"
- “живущие в пути"
- “живущие в тени"
+
- “живущие в одиночестве"
:)))

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5281 день тому   #  

Это как?

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5281 день тому   #  

організація - одна людина. Ви хіба таких не бачили? :)))

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5281 день тому   #  

:-) тепер зрозуміла, не пожалкувала, що перепитала

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5252 дні тому   #  

http://www.slideshare.net/ConversationAgent/personal-branding-in-a-wired-world

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.