bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Як захиститися від лідерів   

Часто доводиться спостерігати проекти з розвитку лідерства. Лідерів шукають, їх навчають, відбирають, просувають. Сьогодні знову побував на одній такій презентації. Її автори пропонують надати “соціальний ліфт” для лідерів. Це здорово. Кожен проект має ризики. Є вони і в цьому проекті. Щоб якось уникнути цих ризиків авторам в своїй методології слід було б якось розділити лідерів на дві групи, наприклад, “чорні” та “білі”. Бо інакще “соціальний ліфт” може винести на поверхню нових Мусоліні, Гітлерів, Сталінів і їм подібних. Сьогодні мені автори проекту сказали, що ці персони не були лідерами. Думаю, що були, бо за ними йшли інші люди, їх визнавали, у них була харизма. Чи може поважна конкурсна комісія дати перепустку в “соціальний ліфт” тим лідерам, які керуються тільки совістю та силами душі. Скільки потрапить до числа лідерів заражених вірусом гордині, самості, інших пороків. Як же тут не зашкодити нашому соціальному організму? Можливо краще не чіпати цю тему?

Коментарі

Тимчук Тарас    5105 днів тому   #  

мусоліні, гітлери, сталіни зявляються невипадково. колективна свідомість мас виносить їх на поверхню. якщо уважно роздивитись історію, то у кожної країни у 20-40 був свій диктатор. просто PR у них відрізнявся. Гітлер, наприклад, залучав потенціал Лєні Ріфеншталь до просування своїх ідей у маси, чим підігрівав апетит. Варто подивитись фільм "Олімпійці" або "Тріумф волі" і стає все зрозуміло :). У дитинсті той же Гітлер мріяв стати художником. той самий Мусоліні - журналістом. Звичайно, немає здорових, є недообстежені і кожен має свої "таргани", які рухають людиною до якоїсь мети. як на мене, соціум має задавати вектор каналізації енергії, яка присутня у лідерах. в іншому випадку - можливе відтворення нових сталінів та гітлерів. У фільмах "Експеримент" та "Хвиля" можна спостерігати як зароджується фашизм...

  •   Пiдписатися на новi
Анатолій Рекун   5104 дні тому   #  

А давайте глянемо на наших політиків. Чи не наша колективна свідомість виносить на поверхню Лозінських та їм подібних? Поглянемо на поведінку їх на сесії Верховної Ради? Де гарантія того, що нові лідери будуть кращі, навіть якщо вони будуть від громадських організацій? Наше суспільство ще не створило сито для відбору нових лідерів.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5104 дні тому   #  

не я, то всьо картка моя
https://www.youtube.com/watch?v=u5ZTNdu83hQ

"30 квітня 2010 року під час засідання чергової сесії Тернопільської обласної ради колишній перший секретар обкома КПУ прямо визнав, що допустила державну зраду його картка, а не він особисто, адже у вівторок Сухий цілий день перебував на Тернопіллі. Таким чином є всі підстави говорити не про ратифікацію харківських угод між Україною та Росією, а про чергове брутальне порушення Конституції України".

Що з такими робити?

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   5103 дні тому   #  

А Головатий?! Він був за кордоном. І про це всі знають!!! Я пригадую як він защищав Конституцію України у попередньому скликанні. Чому мовчать правозахисники?! Адже він був у Стразбурзі, а його картка ... допустила державну зраду...
І в мене виникає питання: що з такими робити?

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5103 дні тому   #  

не путайте лидеров с теми, кто "купил" место в парламенте...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5103 дні тому   #  

достаточно в ВР поменять принцип голосования не карточкой а отпечатком пальца и всё станет на свои места. А ведь депутаты в своё время отказались от такой системы))

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   5103 дні тому   #  

А хто його там не купив? Лише ті кого використали. Кого ми бачили в першій п`ятірці НУНС? А потім чомусь з нафталіну виліз Плющ. Я хочу щоб мене зрозуміли правильно... я веду мову не про політиків... а про те як нами маніпулюють... і як маніпулюють "лідерами"... А стосовно того що депутати відмовились... так вони кожен раз пишуть закони під себе... а тепер вже і конституцію кожен під себе переписує...

  •   Пiдписатися на новi
Анатолій Рекун   5102 дні тому   #  

Треба знову повертатися до прямої демократії, а не представницької. Якщо більшість людей закон не визнають, значить він його не існує.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5102 дні тому   #  

Анатолий, посмотрите в википедии, что такое демократия. Нынешний строй и близко возле демократии не лежал. Это называется плутократия - то что сейчас твориться.....

Для справки: и БЮТ и ПР не являются демократическими партиями..... посмотрите там-же политическую направленность партий))))

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5102 дні тому   #  

хм... сначала ищут лидеров - потом от низ защищаются)))

  •   Пiдписатися на новi
Анатолій Рекун   5100 днів тому   #  

Років 8 тому ми брали участь (як регіональні представники) у виборі лідерів Черкащини від бізнесу. Тоді це робилося так: були певні критерії і була певна сума, яку потрібно було заплатити, щоб потрапити у збірку лідерів регіону, на веб-сайт і т.д. Як ви гадаєте: у реальному виконанні, що було визначальним критерієм. Після цього ми визначилися, що більше в такі ігри не граємо.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5099 днів тому   #  

В его руках знамя,

В его глазах брёвна,

Внутри него пусто,

Вокруг него много

Ему подобных.

Он любит лить воду,

Он учит всех жизни,

Зовёт идти в ногу,

Куда не зная точно.

Мазаный дёгтем…

(с) "Крематорий", 2001

  •   Пiдписатися на новi
Анатолій Рекун   5098 днів тому   #  

Вперед, вперед,
Не відставай
Уже заграли сурми

Вставай, вставай
Мій рідний край.
Політики всі курви.

Приспів
Холодний Яр,
Холодний Яр.
Ідуть, ідуть за-го-ни.

Холодний Яр,
Холодний Яр,
Вже роздані па-тро-ни.

Хто любить брехні нам казать,
Того візьмем за дупу.
А обездоленим усім
Протягнем мужню руку.

Уже стоять
У нас в ярах
Гладенькі, довгі палі.
Землі нахапав депутат,
Нехай скуштує ПАЛІ (разом)

Приспів
Холодний Яр,
Холодний Яр.
Вставай мій рідний краю.

Холодний Яр,
Холодний Яр,
Гнобителів на палю.

У нас війська.
У них війська,
Чому ж тремтиш скотина?
Бо не віддасть своє життя
Твій найманець-тварина.

Не повзай, гаде, не проси.
Бо вирок є громади.
Краще у бога попроси,
Щоб смерті був ти радий

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.