bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інноваційні технології: ресурси для вирішення нагальних питань внутрішньо переміщених осіб
12.09.2015

Технології створюють не лише платформи одностороннього використання інформації, вони також уможливлюють процес обміну даними, створюючи майданчики взаємодопомоги. Про те, де внутрішньо переміщені особи та громадяни, яким небайдужа доля єдиної України, можуть знайти або запропонувати вирішення наслідків воєнних дій на Донбасі, читайте в огляді інтернет-ресурсів, підготовленому ГУРТом. 

ReDonbass 

Проект, з одного боку, дає можливість вести моніторинг руйнувань житлових будівель, громадської та економічної інфраструктури в результаті військових дій в Донецькій та Луганській областях, а з іншого - дає громадянам, уряду і міжнародним організаціям можливість безпосередньо отримати таку інформацію. Єдина веб-база даних, а також мобільний додаток для платформ Android і iOS надають технічну можливість додавання інформації про об'єкт, його місцезнаходження, руйнування і фотографії.  Додаток можна завантажити у вільному  доступі.

Тимчасовий дім

Сайт дає змогу переселенцям зі східних регіонів України швидко знайти доступне житло у будь-якому місті. У свою чергу, якщо ви готові прийняти у свій будинок одну людину або цілу родину, можете подати оголошення через форму «Запропонувати житло». 

Донбас SOS

На сайті громадської організації Донбас SOS можна знайти багато корисної інформації для громадян, що перебувають у зоні бойових дій, а також внутрішньо переміщених осіб. Це, зокрема, пам`ятки для осіб, які перебувають в зоні АТО або виїхали з неї, тексти нормативно-правових актів, що стосуються прав і обов’язків переселенців, карта зруйнованих та знищених будівель у містах Донбасу. Розміщено також покрокову інструкцію заповнення онлайн форми на отримання електронного дозволу на в’їзд / виїзд із зони АТО. Сайт дає не лише можливості отримувати необхідну інформацію, але й надавати її за допомогою функції «Повідомити інформацію».

Крим SOS

Окрім пам’яток для осіб, які були вимушені покинути свої домівки у східних областях України та Криму, сайт громадської ініціативи Крим SOS містить актуальну інформацію про грантові програми підтримки ініціатив переселенців. Крім того, на сайті можна заповнити заявку на отримання гуманітарної допомоги у таких містах, як Київ, Херсон та Львів, а також на отримання юридичної консультації.

Гаряча смс-лінія Life Tag

Мета проекту Life Tag, створеного командою студентів факультету інформатики Києво-Могилянської академії, – просто і швидко забезпечити зв’язок між людиною із зони АТО і волонтером, який може надати їй допомогу. Надіславши SMS, людина отримує список контактів волонтерів і державних служб відповідно до свого запиту. Волонтери також отримують цей запит і відразу телефонують. Проект Life Tag  став переможцем IT-хакатону SocialBoost на тему «Програмісти допоможуть переселенцям з Донбасу». Зараз проект знаходиться на стадії розробки. Після заповнення бази волонтерів та партнерських організацій, що здійснюють допомогу переселенцям, сервіс розпочне працювати.

Інтерактивний сайт «Відновлення Донбасу»

На базі інтерактивної платформи restoring-donbass.com громадська ініціатива «Відновлення Донбасу» створила «віртуальні офіси взаємодопомоги». Завдяки сайту, який має зручні фільтри пошуку переселенці зі Сходу України та люди, готові їм допомогти, зможуть спілкуватися і надавати підтримку один одному. Також було створено базу «Пункти допомоги», де можна знайти або запропонувати місце чи організацію, яка надає допомогу людям, вимушеним покинути свої домівки на території зони проведення АТО.

Hotel Help

Проект покликаний допомогти вимушеним переселенцям із зони АТО та Криму легко і швидко знайти доступне житло в будь-якому місті України. Житло надають готелі, хостели та інші установи готельного типу, що можуть публікувати на сайті спеціальні пропозиції для переселенців (знижки, бонуси). Переселенці, у свою чергу, зможуть знайти оптимальний варіант швидко і надійно.

Інформаційний ресурс для громадян

На урядовому сайті для вимушених переселенців migrants.gov.ua є можливість пошуку варіантів для житла та роботи. У відповідь на запит сайт показує кількість місць для переселення у вказаному регіоні, а також кількість вакансій. Усю інформацію можна відсортувати за областю, районом, кількістю місць і розвиненістю інфраструктури. Можна дізнатися, чи є поблизу дитсадок чи школа, що особливо зручно для переселенців з дітьми. Є також розділ довідкової інформації - тут можна знайти відомості про допомогу, яку держава надає постраждалим громадянам.

Контакти

Коментарі

Марина Ботнарева   3144 дні тому   #  

Дякую за такі корисні сайти!
Було б краще, якби одразу на них гіперпосилання були, а не тільки назви)

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   3144 дні тому   #  

Дякуємо! Візьмемо до уваги. З найкращими побажаннями, команда порталу ГУРТ!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.