bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Огляд хабів Києва: центри діяльності активних людей
08.09.2015

У Нью-Йоркському офісі Google є гірки, стіни для скалолазіння і кімната «Лего», а в Facebook щороку влаштовують день народження компанії, на якому всі працівники отримують подарунки. Ще десяток років тому такі ідеї здивували б, проте зараз це не тільки вітається, але й сприяє підвищенню продуктивності роботи персоналу.

Людям набридло працювати в сірих офісах, світом правлять креатив та інновації. Результатом взаємодії останніх двох стало ще одне цікаве явище – хаби. В ідеалі це центри зі значними технічними ресурсами, які багатьом підприємцям та винахідникам надають змогу реалізовувати свої ідеї. В Україні на державному рівні це поки не розвинено. Однак приватний сектор не ловить гав, а стежить за глобальними трендами, переймаючи досвід іноземних колег. Саме тому творчі й креативні українські підприємці все ж мають змогу відчути перевагу гнучкого графіку, а також приємної та сприятливої атмосфери роботи. Давайте познайомимося з деякими із них ближче.

В Києві, Чернігові, Вінниці та Львові представлена мережа центрів підтримки інновацій та підприємництва iHUB. iHUB заснований Seed Forum Ukraine Foundation та успішно функціонує з 2012 року.

iHUB пропонує зручну локацію, цілодобовий режим роботи, простір для коворкінгу, івент-зону, конференц-кімнати, можливість відвідування всіх подій в iHUB, wi-fi та іншу необхідну техніку.

Його резидентами є такі успішні стартапи, як платформа для пошуку репетиторів Preply, it-курси GoIT, онлайн-примірочна AstraFit та інші.

Неподалік від метро Університет розташувався простір із багатообіцяючою назвою Schastiehub. Щоб справді ощасливити своїх відвідувачів, тут функціонує три зони:

  • обладнаний усім необхідним CO-WORKING HUB – місця роботи для фрілансерів, студентів, людей, втомлених від офісів;
  • зручний LEARNING HUB – місце проведення різних освітніх подій;
  • надихаючий CREATIVE HUB – власна фото- та кіно-школа.

В районі Осокорків можна завітати до освітнього хабу IdeaHub. Цей заклад надає своїм відвідувачам всі звичні послуги вільного простору, зону коворкінгу, а також пропонує різні навчальні програми з SEO, інтернет-маркетингу, основ HTML та СSS від провідних фахівців цих сфер.

Неподалік від Шулявської свої двері для креативних підприємців відкриває DATA hub. Коворкінг, технічні ресурси, нет-воркінг, місце, де підзарядити ноутбук і самому підзарядитися, – все це доступно відвідувачам хабу. 

Біля Арсенальної схожі послуги пропонує #MediaHub.

На Льва Толстого розмістився унікальний майданчик, де перетинаються бізнес і таланти – FedorivHub. Цей хаб є частиною офісу міжнародної маркетингової компанії Fedoriv. Відкритий простір, доступний не тільки для робітників компанії, а й для всіх бажаючих. Цей хаб не є коворкінгом чи арт-простором, це поліфункціональний мультимедійний майданчик, який в будні є продовженням офісу, а вечорами та вихідними стає локацією для проведення різних цікавих заходів.

Не забули в Києві і про дизайнерів. Ще один цікавий хаб саме такого спрямування – Projector – функціонує на Подолі. Він орієнтований на дизайнерів усіх спеціальностей. В хабі постійно проводяться тематичні зустрічі, лекції, майстер-класи. Крім того, для резидентів доступні фотостудія, бібліотека та коворкінг.

А для тих, хто дизайнер глибоко в душі, однак планує вивести цей талант назовні, простір пропонує пройти різноманітні курси – від UX/UI до менеджменту.

Є в Києві і хаби соціального спрямування. Нещодавно відкрили хаб для вимушених переселенців – «Будинок вільних людей». В цьому закладі зібрані представники багатьох волонтерських організацій і ті, кому потрібна допомога різного роду, відтепер можуть проконсультуватись та знайти її тут.

Крім того, зручне місце для роботи та відпочинку є в коворкінгах, креативних просторах та антикафе. Тут вибір надзвичайно великий: Oficer , КабинетKyivWorkingПлатформа, Creative space 12 , Часопис , FREUD HOUSE , БеседниZza, Времени вагон, Циферблат, BIBLIOTECH, Смартвилль, Gate, Closer, Prestige , Квартал, G13 Project Studio, Самое время, Кубик Центр, Dungeon , Гекс та інші. 

Підготувала Анастасія Голуб

Контакти

Коментарі

Хренова Вікторія    3142 дні тому   #  

Яскрава пiдбiрка. Особливо цiкаво про хаби соцiального спрямування.

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Ясная   2247 днів тому   #  

Соц проекты проводит http://www.underhub.com.ua/. Регулярно участвую в их программах, семинарах и тд.

  •   Пiдписатися на новi
Антон Великий   1446 днів тому   #  

Дякую. А я часто відвідую Anthill Space, там і попрацювати можно і зняти відео в відеостудії. Рекомендую
https://www.anthillspace.com.ua/

  •   Пiдписатися на новi
Наталія Мазурчак   1424 дні тому   #  

ДЯкую, цікава пропозиція. Я раніше шукала <a href="https://www.matchoffice.com.ua/ru-UA/arenda/kovorking/kyiv">коворкінг в Києві</a>тут. Теж непогано, але цікаво і нові локації побачити)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.