bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Антоніна Рудська: “Той, хто бажає змінити світ, повинен почати з себе”
03.06.2013

"Спільнота Свідомого Спілкування" - проект, що об’єднує ініціативних молодих людей, котрі прагнуть розвиватися, пізнавати світ і постійно розширювати горизонти мислення, зацікавлені у нових можливостях для самовдосконалення та пошуку однодумців. Той, хто бажає змінити світ, повинен почати з себе.

Метою проекту є допомога молодим людям краще зрозуміти будову сучасного світу і ціннісно-орієнтований тип лідерства, осмислити власні життєві принципи та цілі крізь призму цінностей, що лежать у їх основі, розвинути навички ведення конструктивної дискусії і розуміння співрозмовника, сприяти формуванню активної життєвої позиції молодої людини щодо життя суспільства, своєї країни і світу в цілому. Семінар дає мінімум – розуміння важливиx проблем сьогодення і коло зацікавлениx у цьому людей. І лише своїми діями, цілеспрямованістю, бажанням впливати і змінювати учасники такого проекту здатні перетворити цей мінімум у максимум – особистий успіx та соціальне благо.

Волонтерство у цьому проекті почалося з участі в ньому як учасник. Незвичний формат обговорення заглибив у ті проблеми, про які у звичайному житті ти іноді навіть не замислюєшся. Навесні 2012 я пройшла проект модераторів для Спільноти Свідомого Спілкування.  Почали виникати ідеї де можна його впроваджувати і яку молодь залучати. Одразу з’явилися думки ровести проект на всіх курсах в університеті. Також постала проблема як залучити молодь поза університетом. Щоб учасники семінару мали змогу обговорити безліч питань, що стосуються основоположних засад розвитку сучасного суспільства, та водночас усвідомили, наскільки сильно ці питання впливають на життя кожного.

Ідея проведення семінару виникла і одразу з’явилися однодумці, які також прагнули проводити цей семінар. Це було дуже доречно, адже працюючи з колегою-модератором, ти можеш зробити обговорення важливої проблеми повнішим та різнобічним.

На сьогодні, зроблено багато кроків для реалізації цього проекту у всеукраїнському форматі. В подальшому планується створити платформу для свідомого спілкування молоді по всій Україні.

Коли я проводила такий семінар зі студентами, цікаво було спостерігати, які зміни відбувалися. На семінарі обговорювалися дуже важливі питання, як природа людини, необхідність державності, взаємовідношення людина-суспільство. Порівнюючи людину Арістотеля і Гоббса, обговорюючи теорію еволюції Дарвіна учасники дискусії замислились над питаннями війни та миру, можливостей науки, справедливості законів, обговорили питання природних прав людини і їх реалізації в сучасних умовах глобалізації. Цікаво було спостерігати, як молоді студенти, які не мали бажання нічого змінювати та досягати, в кінці семінару почали усвідомлювати та відкрито говорити, про те, що відповідальність за майбутнє нашого суспільства лежить саме на них.

Подальшим результатом цього семінару, вже кілька місяців поспіль, стало те, що ця група самостійно розробила та реалізувала соціальній проект для організації дозвілля студентів в цьому університеті. Звичайно не всі долучилися до цього. Але ті хто спробували,  відчули смак того, як це необхідно для інших і, в першу чергу, для них самих. Поштовхом стало те, що вони самостійно, не усвідомлюючи того, повільно, але впевнено почали ставати волонтерами. Яким вже не байдуже, що відбувається поруч з ними і які прагнуть змін. Головне, що вони розуміють, що ці зміни залежать і від них самих.

Волонтерська історія бере участь у конкурсі “Волонтер року 2012”.

Контакти

Коментарі

Виноградова Олена   3978 днів тому   #  

Дуже класна і цікава стаття. Що це за проект? Де можна знайти інформацію про нього?

  •   Пiдписатися на новi
Рудська Антоніна   3977 днів тому   #  

Інформацію про проект можна знайти на сайті: http://www.cogito.in.ua/
Запрошуємо всіх бажаючих до участі у наступних проектах!

  •   Пiдписатися на новi
Калінін Володимир   3977 днів тому   #  

А як можна долучитися до проекту? Що для цього необхідно зробити?

  •   Пiдписатися на новi
Вітенко Оксана   3976 днів тому   #  

Дякую за цікаву статтю! Я мала досвід участі у семінарі. Усе вищенаписане абсолютна правда! Цікаві і розумні люди, важливі тексти і вдумлива манера спілкування - те, що пропонує даний проект, і є саме тим, чого я шукала. Дякую 3С за отриману життєву наснагу!

  •   Пiдписатися на новi
Ксенія Семенова   3975 днів тому   #  

Дуже цікаво про вплив семінару на студентів. Це якраз той період в житті коли визначаються приорітети в житті

  •   Пiдписатися на новi
Анастасія Донська   3975 днів тому   #  

Про семінари, які Антоніна проводила, приходили завжди дуже позитивні відгуки. Чудовий організатор, модератор і волонтер. Вже більше двох років бере активну участь в проекті, пропонує нові ідеї його розвитку, близько року модерує семінари і стала невід'ємним членом команди. Дякуємо Антоніні за активність та ініціативність в проекті "3С"!

Координатор проекту, Анастасія
http://www.cogito.in.ua/

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Алексєєв   3975 днів тому   #  

І я був на шестиденному семінарі, враження чудові.
Це був один із найрозумніших колективів за весь мій досвід.
Семінари 3С проводяться у вигляді обговорення зазделегіть прочитаних філософських текстів - мені дуже подобається ця методика і я приємно був вражений, які гарні та актуальні тексти добрали орґанізатори "Спільноти Свідомого Спілкування".

Знання та знайомства, отримані у 3С - дуже багато дали мені для подальшої популяризації філософії.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.