bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ольга Зайчук: “З людини, яка не знала чим зайнятися, я стала лідером”
06.05.2013

Одного ранку ти прокинешся і не будеш знати, для чого ти живеш. Ти поставиш собі запитання – хто з людей радіє, що ти є на світі – і не будеш знати відповіді. Можливо, такий ранок настав лише у моєму житті. Але виходячи з досвіду можу сказати, що я не є особливою у цьому випадку. Зазвичай, такий день скидається на невдалий, і люди прагнуть швидко позбавитися його. Однак один такий ранок став причиною зміни мого життя.

До цього моменту я не відчувала себе одинокою. Тепер я побачила, що мої друзі – компанія, що не поважає мої інтереси, і відкидає всіх, хто не дотримується правил «розгульного існування». Вони не знають і не бажають знати, для чого їм взагалі дано життя.

Моя робота (я перукар) уже не вдовольняла мене, з’явилася чи не фізична порожнеча. І я пішла на один з благодійних концертів, у пошуках якоїсь розради. Організаторами були волонтери. Я помітила, що вони не такі як усі і знають щось таке, чого не знаю я. І це те, що робить їх щасливими. Я підійшла до них. Зав’язалася розмова, що несла теплоту, яку я ніколи не відчувала. І я впустила її у своє життя, ставши волонтером.

В процесі волонтерської діяльності я стала кращою. Ця діяльність розвиває, забирає егоїзм і лінь, та сприяє становленню тебе, як лідера, як людини, що готова брати на себе відповідальність, і вирішувати завдання, що приносить користь громаді.

Разом ми створили ВОМГО «Центр становлення та розвитку особистості «Молодіжна нова генерація», ГО «Територія щастя» та Волинський обласний волонтерський центр «Життя на всі сто».

В рамках цих організацій ми проводимо молодіжний клуб та школу волонтерів, яка готує молодь до соціальних проектів та благодійних акцій, розвиває творчі задатки, які використовуються у постановці благодійних концертів, таких як «З Різдвом у серці», що проводився на завершення благодійної акції «Подаруй дітям свято». Результат – 400 подарунків для дітей сиріт, та дітей з малозабезпечених і багатодітних сімей міста Луцька. Нові охочі можуть приєднатися до  нашої волонтерської діяльності, аби змінитися, стати лідером, особистістю, що може вдосконалити наше місто і область.

Ми проводимо профілактику у школах за програмою «Життєві орієнтири» і проводимо різноманітні гуртки для дітей, як клуб «Рідне серце», уроки вокалу, сучасного танцю, театрального мистецтва, брейк-дансу, також арт-терапію для онкологічно-хворих дітей. Ми вже вийшли на міський рівень і співпрацюємо з міською владою та громадськими організаціями, як «Лучани», «Інститут політичної освіти» тощо.

Моїми особистими досягненнями стало те, що я прийшла «рядовим» волонтером у благодійний фонд «Добра новина», а уже сьогодні очолюю «Молодіжну нову генерацію», є організатором благодійних акцій «Подаруй дітям свято», та «Готуємося до школи разом», системи профілактичних робіт у школах міста, та є однією із спікерів школи волонтерів та молодіжного клубу. З людини, яка не знала чим зайнятися, я стала лідером, організувала волонтерський рух, що починає набирати оберти.

Тому варто волонтерувати, бо саме це шлях твого становлення, шлях усвідомлення і реалізації прагнень, задумок та ідей, це шлях росту особистості і формування лідера, що може покращити життя міста, вплинути на область і в подальшому змінити країну на краще, без якихось фінансувань чи підтримки. Потрібно лише вірити в те, що ти можеш насправді допомогти людям та змінити світ, почавши із самої себе!

“Волонтерська історія бере участь у конкурсі “Волонтер року 2012”

Контакти

Коментарі

Пасічник Олександр   3978 днів тому   #  

Я переконаний, що ця історія нікого не залишить байдужим. Лише з такої короткої розповіді можна отримати інформацію, яка змінить твоє життя. Вважаю, що історія Олі нікого не може залишити байдужим, в неї справді є чому повчитися. Потрібно лише вірити у себе і у свої сили! Ми в силах змінити світ на краще)

  •   Пiдписатися на новi
Таня Пасічник   3978 днів тому   #  

Цікава історія, яка, думаю, заставить замислитись над своїм життям кожного. Надіюсь, саме ця історія та приклад прагнення жити для інших людей, відкриє багато сердець та навчить жити за правильними принципами. Такі люди як ви - безцінні для суспільства! Дякую за відвертість.

  •   Пiдписатися на новi
Дмитрук Юлия   3978 днів тому   #  

Я вважаю, що кожен після ознайомлення з цією історією візьме щось для себе, повірить у власні сили. Змушує задумати про дійсний сенс нашого існування...

  •   Пiдписатися на новi
Янчук Іванна   3978 днів тому   #  

Дуже подобається оформлення роботи все стисло,доступно і цікаво,ну і зміст звичайно,адже у цій історії впізнала і себе також,дуже важко лише прочитавши цю статтю почати змінювати своє життя на краще,та,надіюсь,що хоча б трішечки ця історія заставить задуматися читачів над реалізацією себе,як особистості,як справжнього лідера та творця історії!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.