bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Едуард Крутько: “Волонтерська діяльність відкрила в мені задатки лідера, виховала громадянина”
30.04.2013

Я – волонтер. Як на мене, волонтерство - це можливість бути корисним та потрібним для когось! Саме це бажання допомогти привело мене до волонтерської діяльності. Причетність до благродної справи, безперечно, підвищує самооцінку та дозволяє розвиватися як особистості, формувати погляди на життя та суспільство.

Першим досвідом волонтерської справи для мене стала участь у сценці «Дія ВІЛ/СНІДу на організм людини», що в ігровій формі пояснювала, як можна заразитися ВІЛ – інфекцією. Мені, як майбутньому медику, та і взагалі небайдужій молодій людині, стало цікаво те, що в моєму навчальному закладі такий захід проводила тоді ще незнайома молодіжна громадська організація. Ідеї здорового способу життя, моральні принципи, толерантність що пропагувалися в організації мене зацікавили, і я через соціальні мережі почав слідкувати за її діяльністю. Згодом, відгукнувся на запрошення друзів відвідати репетицію «танцювального майдану» - конкурсу для небайдужої молоді, на якому бажаючі танцювали заради життя, в підтримку ВІЛ-позитивних осіб. Там я запропонував свою допомогу. І саме тоді зрозумів, що моя навіть незначна допомога, є важливою в досягненні великої мети!

Наступним кроком для мене, було оволодіння знаннями та навичками, які необхідні в роботі волонтера. На численних тренінгах з фандрайзингу, ораторського мистецтва, менеджменту, я навчився залучати кошти для власних проектів, проводити прес-конференції, дебати та правильно висловлювати свою думку. Отже, все літо я плідно працював, навчався, і, як підсумок, розробив свій власний міні-проект.

Для мене дуже важливо мати такі знання, адже в майбутньому вони допоможуть з легкісттю вирішувати ті чи інші проблеми.

Почавши свою громадську діяльність, я отримав багато нових можливостей, подорожей та цікавих знайомств . Відвідав дводенні тренінги в Карпатах, був запрошений на молодіжний форум по захисту прав людини. Дуже важливим для себе вважаю досвід створення соціальної реклами «Толерантність очима молоді» за яку, доречі, команда нашої організації отримала 1 місце на обласному конкурсі соціальних відео. Також я знайшов спільну мову з дітьми на святі, яке ми проводили для найменших жителів нашого міста. А цієї осені організації довелося приймати почесних гостей - другого секретаря Посольства Фінляндії в Україні. І тут ми зарекомендували себе як зібрана, дружня команда.

Волонтерська праця відкриває безліч нових зв’язків, розширює коло друзів та однодумців. Для мене, як для молодої людини, це вкрай потрібно, адже попереду - ще визначення професії, знаходження свого місця в житті, а без дружньої підтримки тут не обійтись!

З часом, коли я вже мав досвід суспільної роботи, почав допомагати одноліткам, застерігати від негативних явищ, що можуть трапитись у них на шляху. Просвітницька робота з дітьми та молоддю є досить специфічною, тому для зацікавлення і навчання ми використовуємо засоби мультимедіа, готуємо інформацію в зрозумілому для них вигляді, залучаємо соціальні мережі.

Тож можна із впевненістю сказати, що навчання не пройшли для мене безслідно, коли я вже зараз можу допомагати людям! Підводячи підсумки, хочу сказати , що волонтерська діяльність відкрила в мені задатки лідера, виховала свідомого громадянина, навчила ставити перед собою цілі та досягати їх. Досвід роботи з дітьми, спілкування з пресою, відвідини форумів, тренінгів відіграють в моєму житті свою, далеко не останню роль!

Хочу порадити всім активним, молодим людям, які бажають реалізувати свою енергію та ідеї з користю для суспільства - займайте активну громадську позицію, працюйте, підкорюйте свої вершини в благородній справі допомоги людям!

Волонтерська історія бере участь у конкурсі "Волонтер року 2012"

 

Контакти

  • Едуард Крутько
  • Полтавська обласна молодіжна громадська організація “Твій Світ”
  • [email protected]
  • 093 5791693
  • http://www.tviisvit.org/

Коментарі

Сергій Алєксєєнко   4007 днів тому   #  

Добрий помічник і гарний друг

  •   Пiдписатися на новi
Лена Гужва   4006 днів тому   #  

молодець

  •   Пiдписатися на новi
Максим Рура   4006 днів тому   #  

+1

  •   Пiдписатися на новi
Максим Рура   4006 днів тому   #  

працьовитий,завжди допомагає

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Чепур   4006 днів тому   #  

Варто брати приклад!

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Дрозд   4004 дні тому   #  

активний громадський діяч,хороший друг)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.