bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Регіональний координатор місцевих організацій громадянського суспільства (Київ)
07.09.2023

БФ «Право на захист» (Фонд) – провідна правозахисна громадська організація, яка комплексно працює над розв’язання проблем вимушеного переміщення та міграції, їх причин та наслідків. Наша діяльність спрямована на захист прав біженців, вимушених переселенців, осіб без громадянства та соціально незахищених верств населення.

CCD (Collaborative Cash Delivery Network) є найбільшою мережевою неурядовою організацією у сфері надання грошової та ваучерної допомоги. Члени організації співпрацюють для покращення впровадження гуманітарної та грошової допомоги.

У відповідь на гуманітарну кризу в Україні, CCD розгортає нову модель співпраці, мета якої - надання спільних технічних послуг неурядовим організаціям та розширення екосистеми реалізації грошової підтримки. Українське представництво має завдання покращити реагування організацій-членів платформи, розширити екосистему грошових переказів за допомогою технічних послуг, сприяти спільної дії через партнерство, бути посередником для вирішення спільних проблем, з якими стикаються організації, покращення оперативної координації між організаціями, формувати спільне бачення, забезпечувати обмін досвідом, технічними можливостями у трьох тематичних сферах: соціальний захист, сумісність даних і локалізація.

В Україні було створено ініціативну скайп-групу спільноти CCD, яка наразі включає 51 учасника з 21 організації, включаючи БФ “Право на захист”, для налагодження взаємозв’язків, створення безпечного простору для дискусій серед громадських організацій, для обміну інформацією щодо технічних, операційних та координаційних питань, а також для узгодження спільних ключових повідомлень про адвокацію.

Додатково до існуючої групи CCD планується створення ще однієї ініціативної групи для місцевих неурядових організацій, яка займатиметься програмуванням надання грошової та ваучерної допомоги в країні. Дана ініціативна група слугуватиме безпечною та інклюзивною платформою для обговорення програм грошової та ваучерної допомоги, демістифікації тонкощів систем гуманітарної координації, сприянню активному залученню та лідерству громадських організацій в гуманітарному реагуванні, а також встановленні зв’язків із навчанням та можливостями фінансування для своїх членів. Очікується, що ініціативна група посилить технічний потенціал своїх членів, сприятиме обміну відповідною інформацією та досвідом, а також сприятиме співпраці. Усі обговорення та координація будуть вестись українською мовою регіональним(-ою) координатором/кою місцевих організацій громадянського суспільства.

Обов’язки та відповідальність:

  • Створення та підтримка ініціативної групи для українських громадських організацій за підтримки радника з локалізації CCD як платформу для обміну знаннями, співпраці та навчання.
  • Організація заходів, вебінарів, конференцій та семінарів для членів ініціативної групи, забезпечуючи їх актуальність та узгодженість з потребами та пріоритетами українських громадських організацій. Координація матеріально-технічного забезпечення цих заходів: бронювання місць, організація онлайн/офлайн-зустрічей та їх технічне забезпечення.
  • Письмовий та усний переклад: власними силами або за допомогою залучення послуг письмового та усного перекладу. Усі матеріали ініціативної групи, обговорення та заходи повинні бути доступні для учасників українською мовою. Комунікація з іноземними партнерами та робочими групами ведеться виключно англійською мовою.
  • Сприяння обміну знаннями між членами ініціативної групи шляхом обговорення, обміну відповідними ресурсами та найкращими практиками, а також заохочення навчання на горизонтальному рівні.
  • Сприяння налагодженню співпраці між громадськими організаціями у межах ініціативної групи, налагоджуючи зв’язки та заохочуючи партнерство задля реалізації спільних ініціатив та проєктів.
  • Визначення потреб та можливостей зміцнення спроможності. Співпраця з радником з локалізації, фахівцем з розвитку організаційної спроможності та іншими колегами в центрі спільних послуг для розробки та реалізації ініціативи з посилення спроможності.
  • Комунікація та залучення: забезпечення ефективного спілкування з членами ініціативної групи через регулярні оновлення, інформаційні бюлетені та інші канали зв’язку. Залучення членів до обговорень, опитувань та інших заходів для збору відгуків і оцінки ефективності робот.
  • Представництво Центру спільних послуг CCD на різних платформах / форумах / заходах в Україні та поширення важливих новин щодо роботи CCD зацікавленим сторонам.
  • Підготовка регулярних звітів про хід роботи, документуючи діяльність, результати та виклики, які виникли під час підтримки та сприяння розвитку ініціативної групи.

Професійні вимоги:

  • Вища освіта у галузі соціальних наук, економіки, публічного адміністрування, менеджменту, комунікації тощо.
  • Досвід керування командами, організації заходів та координації в секторі неурядових організацій. Перевагою буде попередній досвід впровадження програм грошової та гуманітарної допомоги, а також організації вебінарів, конференцій та семінарів.
  • Володіння українською та англійською мовою на високому рівні.
  • Культурна чутливість та дипломатичність.
  • Сильні комунікативні навички.
  • Вміння будувати ефективні партнерства, налагоджувати зв’язки задля співпраці та спільного впровадження ініціатив.
  • Хороші аналітичні здібності та увага до деталей.
  • Вміння використовувати сучасні діджитальні інструменти, наприклад: соціальні мережі, платформи для проведення онлайн подій, електронна пошта, wod, excel тощо.

ПРОЦЕС ПОДАЧІ ЗАЯВКИ

Надсилайте резюме на адресу [email protected] з назвою “Регіональний(-а) координатор/ка місцевих організацій громадянського суспільства”. Відповіді будуть надіслані лише тим особам, які були відібрані для співбесіди. Без телефонних дзвінків, будь ласка.

ДАТА ЗАВЕРШЕННЯ ПРИЙОМУ ЗАЯВОК

20 вересня 2023 р. Якщо буде визначено відповідного кандидата, Фонд залишає за собою право дострокового завершення конкурсу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.