bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультант проєкту з національної та регіональної підтримки
23.11.2022

ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ КОНСУЛЬТАНТА ПРОЄКТУ З НАЦІОНАЛЬНОЇ ТА РЕГІОНАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ

 

МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» оголошує конкурс на посаду консультанта проєкту з національної та регіональної підтримки Міністерства соціальної політики України, в рамках реалізації проєкту «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди», за фінансової підтримки ЮНІСЕФ.

Інформація про замовника: МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» (УФГЗ) – благодійний фонд, заснований міжнародною організацією HealthRight International (Право на здоров’я) з метою розбудови місцевого потенціалу та підтримки українських ініціатив, які полягають у наданні життєво важливої допомоги найбільш незахищеним жінкам, дітям та молоді. В Україні організації працюють з 2005 року і запроваджують моделі, спрямовані на профілактику соціального сирітства, ґендерно зумовленого насильства та ВІЛ, СНІД; сприяють розвитку місцевих громад через підвищення спроможності громадських організацій та органів місцевого самоврядування щодо покращення спектру, доступу та якості соціальних послуг і послуг реабілітації.

Інформація про Мінсоцполітики: Міністерство соціальної політики України (Мінсоцполітики) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України і який забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері соціальної політики, загальнообов’язкового державного соціального та пенсійного страхування, соціального захисту населення, волонтерської діяльності, з питань сім’ї та дітей, оздоровлення та відпочинку дітей, усиновлення та захисту прав дітей, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, надання соціальних послуг та проведення соціальної роботи, соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, які звільняються, осіб, звільнених з військової служби, ветеранів праці, ветеранів війни, осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» в частині організації виплати їм разової грошової допомоги, ветеранів військової служби, жертв нацистських переслідувань, дітей війни та жертв політичних репресій, пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню, здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки (державна допомога, пільги, житлові субсидії та інші виплати, що проводяться за рахунок державного бюджету, соціальні послуги) та за дотриманням прав дітей, а також забезпечує формування та реалізує державну політику щодо здійснення державного нагляду у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності в частині забезпечення відповідності законодавству рішень правління Фонду соціального страхування, державного регулювання та нагляду за дотриманням норм Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення (перерахування) і виплати пенсій у солідарній системі та щодо взаємодії Пенсійного фонду України з Фондом соціального страхування, у сфері гуманітарної допомоги.

Мінсоцполітики є спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, надання гуманітарної допомоги.

Інформація про проєкт: Після інтенсивної ескалації війни в Україні та розпочатих 24 лютого 2022 року широкомасштабних бойових дій збройними силами Російської Федерації, які призвели до жахливої гуманітарної кризи, МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» в співпраці з Дитячим фондом ООН в Україні (UNICEF) запустили проєкт «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди». Даний проєкт спрямований на гуманітарне реагування та на підтримку людей у західній та центральній частині України як у «приймаючих», так і в «переселенських» громадах. В рамках проєкту в березні 2022 року було створено 50 мобільних бригад в 11 регіонах України, які надавали соціально-психологічну, правову, медичну допомогу дітям та сім’ям, які постраждали від війни, з особливим фокусом на вагітних жінок, жінок із дітьми, дітей та підлітків.

Нинішня ситуація, постійні обстріли, бойові дії, завданні руйнування, призводять до загибелі або сотні поранень мирних жителів щотижня. Тому виникла потреба продовжити поточний проєкт до 15 березня 2023 року шляхом розширення кількості мобільних бригад до 70 (20 нових команд) та розширення географічної присутності у 18 регіонах. Нині діючих 11 областей: Львівська, Закарпатська, Тернопільська, Чернівецька, Рівненська, Івано-Франківська, Житомирська, Вінницька, Волинська, Хмельницька та Дніпровська області. Та впровадити у 7 нових запропонованих областях: Київська, Полтавська, Кіровоградська, Черкаська, Миколаївська, Одеська та Харківська області.

Географія проєкту: Львівська, Закарпатська, Тернопільська, Чернівецька, Рівненська, Івано-Франківська, Житомирська, Вінницька, Волинська, Хмельницька, Дніпропетровська, Київська, Полтавська, Кіровоградська, Черкаська, Миколаївська, Одеська та Харківська області.

 

Зайнятість: повна.

Місце надання послуг: м.Київ, Мінсоцполітики України.

Готовність до відряджень: до місць локацій мультидисциплінарних мобільних команд, у разі потреби.

Термін реалізації проєкту: вересень 2022 року - липень 2023 року

 

Основні цілі: адвокація цілей проєкту, питань розвитку та стійкості, інституаілзації мультидисциплінарних мобільних команд в органах державної влади та місцевого самоврядування, Мінсоцполітики. Участь в розробці нормативно-правових актів у сферах соціального захисту населення та захисту прав дітей в частині психо-соціальних послуг. Планування та забезпечення проведення робочих зустрічей в органах державної влади та місцевого самоврядування в регіонах проєкту, реалізація заходів проєкту з метою надання допомоги населенню, постраждалому від воєнних дій в Україні.

 

Основні функції:

1. Організовує в межах проєкту підтримку та організацію робочих зустрічей із заступником міністра Мінсоцполітики.

2. Розробка, обговорення, представлення, погодження нормативно-правових актів із заступником міністра Мінсоцполітики, що стосуються сфери соціального захисту населення та захисту прав дітей.

3. Аналізує стан та тенденції у галузі соціального захисту населення в частині надання соціально-психологічної допомоги дітям та сім’ям, які постраждали від війни, з особливим фокусом на вагітних жінок, жінок із дітьми, дітей та підлітків та надає пропозиції заступнику міністра Мінсоцполітики.

4. Координація, організація та проведення робочих зустрічей з представниками органів державної влади та місцевого самоврядування з метою адвокації цілей проєкту, інтересів мультидисциплінарних мобільних команд та надає пропозиції заступнику міністра Мінсоцполітики щодо покращення їх роботи та питань інституацізації.

5. Надає заступнику міністра Мінсоцполітики аналітичні матеріали щодо діяльності мультидисциплінарних мобільних команд та узгоджує з ним подальше їх використання, розповсюдження.

6. Координація, організація та проведення робочих зустрічей з представниками органів державної влади та місцевого самоврядування з метою представлення інтересів клієнтів мультидисциплінарних мобільних команд в регіонах реалізації проєкту за узгодженням заступника міністра Мінсоцполітики.

7. Координація, організація та проведення заходів за участю заступника міністра Мінсоцполітики, представників органів державної влади та місцевого самоврядування в рамках реалізації проєкту.

8. Залучення та організація ознайомчих, моніторингових візитів до місць локацій мультидисциплінарних мобільних команд представників органів державної влади та місцевого самоврядування, у разі потреби.

9. Організація та проведення моніторингових візитів до регіонів реалізації проєкту з метою адвокатування та лобіювання інтересів клієнтів, надання допомоги населенню, постраждалому від воєнних дій в Україні, у разі потреби.

10. Підготовка звітів та рекомендацій для донорів, партнерів та керівництва УФГЗ на основі проведених візитів, заходів, робочих зустрічей.

11. Виконання інших завдань поставлених заступником міністра Мінсоцполітики.

Інші функції:

12. Підтримка зворотного зв’язку з координатором проєкту, керівництвом УФГЗ, координаторами від ЮНІСЕФ.

13. Листування з органами державної влади та місцевого самоврядування.

Звітування:

14. Підготовка щомісячних звітів щодо проведених заходів, робочих зустрічей, тощо.

15. Підготовка щомісячних звітів, рекомендацій за результатами здійснених моніторингових візитів до регіонів реалізації проєкту (до 10 числа наступного місяця за звітний період).

 

Вимоги:

•   Вища освіта в соціальній або юридичній сфері, громадському здоров’ї, громадському адмініструванні.

•   Мінімум 3 роки досвіду роботи в центральних, місцевих органах державної влади, місцевого самоврядування, міжнародних проєктах технічної допомоги.

•   Розуміння організації, повноважень та порядку діяльності центральних органів виконавчої влади України.

•   Досвід менеджменту проєктів з ООН структурами, ЄС, або USAID.

•   Вільне володіння англійською мовою.

 

Як подати заявку:

Надіслати своє резюме (CV) та мотиваційний лист англійською мовою на електронну адресу: [email protected]

 

МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» та міжнародна організація HealthRight International (Право на здоров`я) є роботодавцем рівних можливостей і не дискримінує у своєму виборі та працевлаштуванні на основі раси, кольору шкіри, релігії, статі, національного походження, політичної приналежності, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності, сімейного стану, інвалідності, генетичної інформації, віку.

 

Примітка щодо запобігання сексуальній експлуатації та нарузі:

 

Сексуальна експлуатація та наруга заборонені в усіх формах. Організація впроваджує політику запобігання сексуальним домаганням, сексуальній експлуатації та нарузі, в тому числі на робочому місці. Процедури регулюються відповідно до політики ЗСЕН та організаційних правил і положень організації.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.