bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вакансія експерта/ки з ґендерних питань
07.11.2022

Індивідуальне технічне завдання для експертаи) з ґендерних питань

Проект «Підтримка жінок, миру та безпеки в Україні» реалізовується Центром економічного відновлення (ЦЕВ) у концорціумі з ГО «Ла Страда – Україна», ГО «Поруч» та Інститутом конструктивної журналістики та нових медіа за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

1. ПОЗИЦІЯЕксперт(ка) з ґендерних питань (включення ґендерних аспектів у державні політики, плани, стратегії щодо відновлення України)

2. КОНТЕКСТ:

Відповідно до Указу Президента від 21 квітня 2022 року № 266/2022 «Питання Національної ради з відновлення від наслідків війни» (далі - Нацрада) розпочато роботу над проектами розділів плану заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України. План включатиме перелік заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України, пропозиції щодо пріоритетних реформ та стратегічних ініціатив, перелік нормативно-правових актів, прийняття і реалізація яких є необхідними для ефективної роботи та відновлення України у воєнний і післявоєнний періоди.

Наразі при Нацраді створено 24 робочі групи для забезпечення її належної роботи та підготовки фахових пропозицій. Враховуючи наскрізність тематики ґендерної рівності жінок і чоловіків, її важливість для  післявоєнного відновлення та розвитку України, у т.ч. набуття членства України в ЄС і НАТО, існує потреба посилення експертної підтримки з інтеграції ґендерних аспектів у державні і регіональні політики, плани, стратегії відновлення України.

На першому етапі підготовки документів щодо відновлення України з метою інтеграції ґендерних аспектів у такі документи, було долучено ґендерних експертів/експерток до робочих груп для сприяння включенню ґендерних аспектів в такі плани. Також в процесі підготовки до Міжнародної конференції з питань відновлення України, яка відбулася 4-5 липня 2022 року, ґендерними експертами/експертками було надано пропозиції щодо включення ґендерних аспектів в стратегічні брифінги до конференції. Крім того, 13 вересня 2022 р. Апаратом Урядової уповноваженої були направлені пропозиції Офісу реформ Кабінету Міністрів України, Посольству Великої Британії,  ЦЕВ, міжнародним організаціям та партнерам з розвитку щодо включення ґендерної складової в Національну стратегію  відновлення відповідно до напрямів 24 робочих груп, напрацьовані  спільно з ґендерними експертами/експертками.

Після підготовки та подачі таких пропозицій існує необхідність в подальшій фасилітації експертного обговорення включення ґендерного аспекту в документи щодо відновлення та розвитку України, враховуючи особливості та актуальність для кожної з робочих груп, комунікації та адвокації важливості включення ґендерного аспекту в документи щодо відновлення та розвитку України.

3.    КЛЮЧОВІ ЗАВДАННЯ:

  • Надання аналітичної підтримки апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики з метою врахування ґендерної складової у всіх сферах життя суспільства.
     
  • Сприяння забезпеченню співпраці Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики з Офісом реформ Кабінету Міністрів України, Посольством Великої Британії, ЦЕВ з метою забезпечення участі в засіданнях робочих груп, інших консультативно-дорадчих органах і групах, заходах, які сфокусовані на питанням післявоєнного відновлення та розвитку України, у т.ч. розробка і подання пропозицій/рекомендацій, аналітичних довідок, проектів НПА.
  • Надання аналітичної та юридичної підтримки Апарату Урядової уповноваженої з питань врахування ґендерної складової у проектах НПА; аналітичний  та юридичний супровід процесу ухвалення цих нормативно-правових актів (у т.ч. змін до НПА).

 4. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ:

  • Надано аналітичну підтримку у державні політики, плани, стратегії відновлення України та післявоєнного розвитку України.
     
  • Налагоджена взаємодія Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики з Офісом реформ Кабінету Міністрів України, Посольством Великої Британії,  ЦЕВ, Нацрадою з метою забезпечення інтеграції ґендерних аспектів у державні політики, плани, стратегії відновлення України та післявоєнного розвитку України та відповідне законодавство.
     
  • Проекти НПА щодо інтеграції ґендерних аспектів у державні політики, плани, стратегії відновлення України та післявоєнного розвитку України та відповідне законодавство ухвалено Урядом.


5.    
КВАЛІФІКАЦІЯ ТА ВИМОГИ:

  • Вища освіта. 
  • Досвід роботи в інтеграції ґендерних питань в державні політики, плани, стратегії.
  • Досвід роботи в сфері забезпечення ґендерної рівності більше 3 років.
  • Досвід володіння методами збору та аналізу даних.
  • Знання законодавства у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків.
  • Вільне володіння англійською та українською мовами.
  • Знайомство з методами збору, інтерпретації та аналізу даних. 
  • Впевнений користувач Microsoft Office та G-Suite.
  • Здатність працювати в командному середовищі в якості експерта/ки з ґендерної інтеграції.
  • Здатність працювати під тиском обставин, незалежно та з обмеженим наглядом.
  • Самостійність, впевнені усні та письмові комунікативні навички, відповідальність.
  • Сильні навички презентації та організаторські здібності.


6.    
ТЕРМІН КОНТРАКТУ:

  • Друга половина листопада 2022 - Березень 2023 року.

 
7.    УМОВИ ПОДАННЯ ДОКУМЕНТІВ НА ВАКАНСІЮ:

  • Для участі у конкурсі необхідно подати:

1) Розгорнуте CV (українською мовою) із підтвердженням релевантних кваліфікацій;

2) Супровідний лист (українською мовою, до 1 стор.), де вказати релевантний досвід і мотивацію.

У темі листа просимо вказати «WPS_Gender expert vacancy_Ім’я Прізвище».
Дедлайн подачі документів: до 18:00 14.11.2022 р. на адресу:  [email protected] 

Контакти

  • Василь Бабич
  • Центр економічного відновлення
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.