bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фахівець лінії підтримки (онлайн консультації)
07.10.2022

Технічне завдання

Фахівці лінії підтримки

 Описова інформація

У зв’язку з початком повномасштабних бойових дій, які розпочала Росія проти України 24 лютого 2022 року, зросла кількість населення, яке потребує додаткової підтримки з боку держави, що своєю чергою збільшило навантаження на наявну систему соціального захисту, збільшилась потреба у наданні якісних соціальних послуг. У контексті нового закону «Про соціальні послуги», який спрямований на підвищення важливості соціальної роботи, ключовим є навчання соціальних працівників та підвищення рівня їхньої професійної компетентності. Крім того, Закон розширює повноваження місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо організації надання соціальних послуг за місцем проживання осіб, які отримують такі послуги. Відповідно до Закону (ст. 13) підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації фахівців із соціальної роботи та надавачів соціальних послуг можуть здійснюватися із залученням громадських об’єднань, міжнародних організацій, благодійних, релігійних та неурядових організацій, а також установ та організацій із досвідом роботи з відповідними вразливими групами населення.

Окрім соціальних працівників, до надання соціальних послуг були залучені також активні учасники місцевих громад та влади, громадські волонтери та люди, які опікуються людьми з важкими захворюваннями та не мають достатнього професійного досвіду.

Карітас України як міжнародна організація має тривалий професійний досвід у сфері соціальної допомоги вразливим верствам населення по всій Україні, зокрема понад 25-річний досвіді у напрямку домашньої опіки, наданні послуги денного догляду  та роботи з соціальними працівниками.

 

Основні завдання

Фахівці лінії підтримки 4-х напрямів мають надати консультації передусім для членів обраних 39 громад шести регіонів України, а саме Донецької, Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Сумської, Чернігівської областей, а також, можливо, консультації для представників інших громад із названих областей. Консультації будуть відбуватися через телефонний зв’язок, відео зв’язок або інші доступні способи зв’язку (можливо, переписку).

 

Потрібні фахівці таких напрямків:

 

1) лікар або медичний працівник,

2) соціальний працівник (фахівець із надання послуг домашнього догляду),

3) психолог,

4) юрист.

 

Лінія підтримки буде працювати протягом 2022-2023 років (до червня 2022).

Один фахівець може надавати консультацію з кількох напрямків, якщо  це дозволяє його документально підтверджена кваліфікація.

 

Опис обов’язків / Обсяг роботи

  • Надання консультацій соціальним працівникам, які надають послуги вразливим верствам населення громади, зокрема послуги з догляду на дому; родичам та волонтерам, які надають допомогу людям, які потребують опіки, а також представникам громади, які потребують правової чи іншої допомоги, консультації з якої входять у компетенцію фахівця.
  • Обсяг роботи: лікар або медичний працівник (медична сестра, фельдшер) (8 год на тиждень), соціальний працівник (фахівець із надання послуг домашнього догляду) (4 год на тиждень), психолог (4 год на тиждень), юрист (4 год на тиждень). Тривалість роботи лінії підтримки протягом дня – 4 год.
  • За умови відповідної професійної кваліфікації фахівець може надавати консультативні послуги як за одною тематикою, так і за кількома темами.

 

Основні вимоги до фахівців:

  • Від 2 років попереднього досвіду у сфері соціальних послуг / медичних послуг або в суміжній сфері.
  • Добре знання законодавства в соціальній сфері (для юристів), добре знання соціальних послуг домашньої/паліативної допомоги (для соціальних працівників), практика психологічного консультування не менше 2 років (для психологів), практика у медичній сфері не менше 2 років (лікарі, медичні сестри та брати, фельдшери; перевагою буде досвід у наданні паліативної допомоги).
  • Співпраця з міжнародними благодійними та громадськими організаціями/фондами.
  • Бажано бути офіційно зареєстрованою юридичною особою чи фізичною особою-підприємцем.
  • Участь у конкурсі може прийняти як окрема особа, так і організація (ГО, БО, освітня установа), яка має релевантний досвід в темі. Якщо пропозиція надходить від організації, то потрібно вказати список та надати резюме всіх фахівців, які будуть залучені.

 

Цінова пропозиція від кандидатів в тренери повинна містити наступне:

  • Технічну пропозицію відповідно до визначеного обсягу робіт, яка повинна включати план виконання обсягу робіт. Вказати ціну за одну годину та за 4 години роботи в гривнях включно всі податки. Розрахунок безготівковий.
  • Попередній опис діяльності та професійного досвіду (з зазначенням тематики, назв проектів та донорів, якщо є досвід праці у проектах), також підтвердження освітньої кваліфікації (резюме + копія диплома).

Просимо надсилати комерційні пропозиції в електронному вигляді разом із пакетом тендерних документів, зазначивши в темі листа «Тендер на проведення тренінгів_GIZ». В пропозиції обов’язково вказуйте тематику консультативних послуг, які плануєте надавати. Одна особа може надавати консультативні послуги за більш ніж одною тематикою, якщо має відповідну кваліфікацію.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 17 жовтня 2022 року до 18.00 на два емейли: [email protected][email protected]

Контактна особа – Іванна Брацюнь, 0961807490, [email protected]

Завдання здійснюється в межах проєкту «Розвиток спроможності в управлінні соціальними закладами та наданні соціальних послуг», що реалізується МБФ «Карітас України» та фінансується GIZ на замовлення Уряду Федеративної Республіки Німеччина та з фінансування, що надається Європейським Союзом в рамках програми «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.