bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренер з основ домедичної та\або психологічної допомоги для керівників соціальних закладів
07.10.2022

Технічне завдання

Тренери для проведення тренінгів для керівників соціальних закладів та керівників/заступників керівників соціальних закладів та установ, соціальних працівників, соціальних робітників, громадських активістів та волонтерів

Описова інформація

У зв’язку з початком повномасштабних бойових дій, які розпочала росія проти України 24 лютого 2022 року, зросла кількість вразливих груп населення, відповідно збільшилась потреба у наданні якісних соціальних послуг. У контексті нового закону «Про соціальні послуги», який спрямований на підвищення важливості соціальної роботи, ключовим є навчання соціальних працівників та підвищення рівня їхньої професійної компетентності. Крім того, Закон розширює повноваження місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо організації надання соціальних послуг за місцем проживання осіб, які отримують такі послуги. Відповідно до Закону (ст. 13) підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації фахівців із соціальної роботи та надавачів соціальних послуг можуть здійснюватися із залученням громадських об’єднань, міжнародних організацій, благодійних, релігійних та неурядових організацій, а також установ та організацій із досвідом роботи з відповідними вразливими групами населення.

У контексті війни загальні потреби закладів соціальної сфери були змінені, що стосується також тематики для навчання фахівців соціальної роботи, з’явилась потреба у знаннях та навиках з нових сфер, зокрема першої психологічної допомоги та основ домедичної допомоги.

Карітас України як міжнародна організація має тривалий професійний досвід у сфері соціальної допомоги вразливим верствам населення по всій Україні, зокрема понад 25-річний досвіді у напрямку домашньої опіки, наданні послуги денного догляду та роботи з соціальними працівниками.

 

Основні завдання

Тренери мають провести серію тренінгів у вибраних 39 громадах шести регіонів України, а саме в Донецькій, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Сумській, Чернігівській областях. Тренінги будуть проводитися в онлайн та за можливості і при збереженні умов безпеки офлайн форматах на основі розроблених тренерами матеріалів протягом 2022-2023 років.

 Тренер може проводити як обидва, так і один тематичні тренінги:

-          Тренінг з основ першої психологічної допомоги(2-х годинне навчання для керівників соціальних закладів та керівників/заступників керівників соціальних закладів та установ, соціальних працівників, соціальних робітників, громадських активістів та волонтерів);

-          Тренінг з основ домедичної допомоги(2-х годинне навчання для керівників соціальних закладів та керівників/заступників керівників соціальних закладів та установ, соціальних працівників, соціальних робітників, громадських активістів та волонтерів).

 

Тренінговий матеріал, за яким мають бути проведені тренінги, має бути розроблений тренером самостійно.

 

Опис обов’язків / Обсяг роботи

  • Проведення тренінгів для соціальних працівників та для керівників соціальних закладів та керівників/заступників керівників соціальних закладів та установ, соціальних працівників, соціальних робітників, громадських активістів та волонтерів з основ першої психологічної допомоги. Тривалість тренінгу – 2 години.
  • Проведення тренінгів для керівників соціальних закладів та керівників/заступників керівників соціальних закладів та установ, соціальних працівників, соціальних робітників, громадських активістів та волонтерів з основ домедичної допомоги. Тривалість тренінгу – 2 години.
  • Надання звітів та рекомендацій по проведених тренінгах.
  • За потреби збір відгуків від учасників тренінгу.

Основні вимоги до тренерів:

  • Від 2 років попереднього досвіду в сфері соціальних послуг та тренерської діяльності.
  • Для проведення тренінгів з основ першої психологічної допомоги – обов’язкова психологічна освіта, досвід проведення тренінгів із зазначеної тематики.
  • Для проведення тренінгів з основ домедичної допомоги – лікарі-практики, медичні працівники або сертифіковані інструктори ППД.
  • Співпраця з міжнародними благодійними та громадськими організаціями/фондами.
  • Якісні тренерські навички, вміння працювати з аудиторією, навички проведення онлайн та офлайн тренінгів.
  • Добре володіння комп’ютерними програмами, зокрема Microsoft Teams.
  • Бажано бути офіційно зареєстрованою юридичною особою чи фізичною особою-підприємцем.
  • Участь у тендері може прийняти як окрема особа, так і організація (ГО, БО, освітня установа), яка має релевантний досвід в темі. Якщо пропозиція надходить від організації, то потрібно вказати список та надати резюме всіх тренерів, які будуть залучені.

 

Цінова пропозиція від тренерів повинна містити наступне:

  • Технічну пропозицію відповідно до визначеного обсягу робіт, яка повинна включати покроковий план виконання всього обсягу робіт. Вказати ціну за один тренінг ( 2 години+звіт) у гривнях включно всі податки. Розрахунок безготівковий.
  • Попередній опис тренерської діяльності та проведених тренінгів (з зазначенням теми, назви проєктів та донорів), також підтвердження освітньої кваліфікації (резюме+диплом)

Просимо надсилати комерційні пропозиції в електронному вигляді разом із пакетом тендерних документів, зазначивши в темі листа «Тендер на проведення тренінгів_GIZ». В пропозиції обов’язково вказуйте тематику тренінгів, яку будете проводити (перший тематичний тренінг, другий тематичний тренінг або обидва).

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 17 жовтня 2022 року до 18.00 на два емейли: [email protected][email protected]

Контактна особа – Іванна Брацюнь, +380961807490, [email protected]

Завдання здійснюється в межах проєкту «Розвиток спроможності в управлінні соціальними закладами та наданні соціальних послуг», що реалізується МБФ «Карітас України» та фінансується GIZ на замовлення Уряду Федеративної Республіки Німеччина та з фінансування, що надається Європейським Союзом в рамках програми «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.