bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експерт з розроблення професійного стандарту в програму USAID DOBRE
16.11.2021

Програма «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), шукає експерта з розроблення професійного стандарту:

ПОЗИЦІЯ:                                                  Експерт з розроблення професійного стандарту

 

ПЕРІОД РОБОТИ:                                    4 місяці

 

МІСЦЕ РОБОТИ:                                      Дистанційно через засоби онлайн комунікації з візитами до Міністерства молоді та спорту, Національного агентства кваліфікацій (за потреби)

 

РОБОЧЕ НАВАНТАЖЕННЯ:          до  33% робочого часу (максимум 60 робочих днів за весь період). Точна кількість днів буде визначена індивідуально під час процесу контрактування.

 МЕТА:

 Глобал Комьюнітіз (Global Communities) виконує проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) в Україні.

Цей проект розпочався у 2016 році і надає допомогу лідерам нових об’єднаних територіальних громад (ОТГ) для кращого управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг, стимулювання місцевої економіки та підвищення залученості громадян. Протягом 2016-2020 років програма підтримала 75 громад в 7 областях України. Виходячи з успішного досвіду програми, в червні 2020 USAID розширив мандат програми, надаючи допомогу ще 25 громадам в трьох додаткових областях. Також для узагальнення та інституалізації досвіду до завдань програми було додано компонент з підтримки покращення законодавчого поля для місцевого самоврядування через співпрацю з різними стейкхолдерами процесу.

За новим компонентом, підтримка програми має на меті заохотити інклюзивні підходи в формуванні політики, забезпечити використання доказових даних в процесі прийняття рішень та посилення спроможності ключових стейколдерів, в тому числі шляхом надання експертної підтримки у розробці відповідного законодавства, одним із яких є Міністерство молоді та спорту.

У 2021 році ухвалено новий Закон України «Про основні засади молодіжної політики», яким визначено повноваження органів місцевого самоврядування у сфері молодіжної політики. Зокрема, законом інституалізовано нову сферу професійної діяльності – молодіжну роботу. Цю роботу мають здійснювати молодіжні працівники як особи, що мають пройти спеціалізовану підготовку. Міністерством молоді та спорту України спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством освіти і науки України розпочато  процедуру визнання в Україні нової професії «фахівця з питань молоді (молодіжний працівник)» шляхом внесення її до Національного класифікатору України «Класифікатор професій ДК 003:2010». Наступним кроком має стати розроблення відповідного професійного стандарту «Фахівець з питань молоді (молодіжний працівник)» (робоча назва). При розробці цього професійного стандарту буде взято до уваги набута позитивна практика  реалізації програми «Молодіжний працівник» в територіальних громадах, зокрема, яка здійснювалася в тому числі в територіальних громадах-партнерах Програми DOBRE. Професійний стандарт має визначити вимоги до компетентностей молодіжного працівника та слугуватиме основою для формування відповідних професійних кваліфікацій, розроблення стандартів освіти за відповідною спеціальністю.

ОСНОВНІ ОБОВ’ЯЗКИ / КОНКРЕТНІ ЗАВДАННЯ:

Для надання експертного супроводу реформи організації молодіжної роботи в умовах децентралізації, DOBRE шукає експерта з розроблення професійного стандарту «Фахівець з питань молоді (молодіжний працівник)», який/яка надаватиме експертну підтримку Міністерству молоді та спорту (далі – Міністерство), зокрема аналітичну, консультаційну та методичну підтримку, у розробленні та поданні на затвердження, внесення до Реєстру професійних стандартів проекту професійного стандарту «Фахівець з питань молоді (молодіжний працівник)».

Конкретні завдання експерта з розроблення професійного стандарту:

Завдання 1:Аналіз положень Закону України «Про основі засади молодіжної політики» відповідних нормативно-правових актів, наявних методик з питань організації молодіжної роботи та діяльності молодіжних працівників, порядку розроблення, введення в дію професійних стандартів, підготовка робочого плану з розроблення та затвердження професійного стандарту . Мінімальний результат – проект робочого плану з розроблення та затвердження професійного стандарту «Фахівець з питань молоді (молодіжний працівник)» (робоча назва)  (від 3 стор.). (Орієнтовна кількість робочих днів – 5).

Завдання 2:Розроблення у тісній взаємодії з фахівцями Міністерства та іншими залученими Міністерством експертами, іншими членами робочої групи (у разі створення такої Міністерством) проекту рішення Міністерства про розроблення проекту професійного стандарту та після його ухвалення супроводження/надання підтримки у поданні заявки на розроблення професійного стандарту «Фахівець з питань молоді (молодіжний працівник)» на відповідну реєстрацію. Мінімальний результат – проект рішення, проект заявки на розроблення професійного стандарту (від 3 стор.). (Орієнтовна кількість робочих днів – 3).

Завдання 3: Розроблення у тісній взаємодії з фахівцями Міністерства та іншими залученими Міністерством експертами, іншими членами робочої групи (у разі створення такої Міністерством) проекту професійного стандарту «Фахівець з питань молоді (молодіжний працівник)». Мінімальний результат – проект професійного стандарту (від 20 стор.). (Орієнтовна кількість робочих днів – 25).

Завдання 4: Участь не менш, ніж у п’яти заходах: засіданнях робочої групи з розроблення професійного стандарту (у разі створення такої Міністерством), а також нарадах з питань, визначених у завданнях 1-3,  або заходах з публічного обговорення проекту професійного стандарту. (Орієнтовна кількість робочих днів – 7).

Завдання 5: Доопрацювання проекту професійного стандарту«Фахівець з питань молоді (молодіжний працівник)» за результатами публічного обговорення та передача його Міністерству. Мінімальний результат – аналітична записка за результатами аналізу отриманих пропозицій (від 3 стор.). (Орієнтовна кількість робочих днів – 4).

Завдання 6: Скласти один узагальнюючий звіт про результати виконаної роботи (українською мовою, до 5-ти сторінок). (Орієнтовна кількість робочих днів – 1).

У разі, якщо експерт виконує одне з перелічених вище завдань у групі з іншими експертами, звіт експерта включає інформацію про його індивідуальний внесок у результат групової роботи.

КООРДИНАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ:

Обсяг завдань експерта узгоджується кожен місяць за пропозицією Міністерства у межах навантаження (кількості робочих днів), які передбачені на виконання завдання. Раз на один місяць експерт подає проміжний звіт про виконану за період роботу із додатками.

Для забезпечення виконання вищезазначених завдань експерт буде:

• забезпечувати постійне спілкування / обговорення принципових положень проекту професійного стандарту та координацію з командою програми DOBRE, а також з консультантами / експертами, які уже залучені Міністерством для надання відповідної підтримки;

• узгоджувати з командою з розробки політики DOBRE остаточні документи, матеріали, розроблені в межах завдань, перед подачею їх Міністерству;

• надавати, у відповідь на запити, всі результати роботи для перегляду, коментарів та схвалення командою програми DOBRE;

• проводити брифінги з командою програми DOBRE у разі необхідності.

ПРОЦЕС ВІДБОРУ КАНДИДАТІВ:

Глобал Комьюнітіз обиратиме експерта відповідно до таких критеріїв:

  • Досвід роботи та знання в сфері реалізації державної політики у сфері кваліфікацій.
  • Досвід підготовки пропозицій до законодавчих та підзаконних актів, розроблення професійних стандартів, професійних кваліфікацій.
  • Розуміння процесів децентралізації.
  • Наявність вищої освіти на освітньо-кваліфікаційного рівні не нижче магістра в одній або декількох відповідних галузях знань (право, публічне управління та адміністрування, управління та адміністрування, соціальна робота).
  • Знання сфери молодіжної роботи та досвід роботи у сфері молодіжної політики буде перевагою
  • Попередній досвід роботи з міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади, асоціаціями органів місцевого самоврядування буде перевагою.

Будь ласка, надсилайте резюме та супровідний лист з коротким описом досвіду роботи, який відповідає вимогам на цю посаду, на електронну адресу [email protected]  зазначивши “Експерт з розроблення професійного стандарту” в темі листа до 1грудня 2021 року.

Тільки обрані кандидати будуть запрошені на співбесіду. Довідки телефоном не надаватимуться.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.