bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренери для проведення тренінгів для керівників та працівників соціальних закладів у ТГ
20.10.2021

Тренери для проведення тренінгів для керівників/заступників керівників соціальних закладів та соціальних працівників у територіальних громадах

 Описова інформація

 Потреба в соціальних послугах є високою на всій території Україні, адже кількість вразливих груп населення зростає. У контексті нового закону «Про соціальні послуги», який спрямований на підвищення важливості соціальної роботи, ключовим є навчання соціальних працівників та підвищення рівня їхньої професійної компетентності. Крім того, Закон розширює повноваження місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо організації надання соціальних послуг за місцем проживання осіб, які отримують такі послуги. Відповідно до Закону (ст. 13) підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації фахівців із соціальної роботи та надавачів соціальних послуг можуть здійснюватися із залученням громадських об’єднань, міжнародних організацій, благодійних, релігійних та неурядових організацій, а також установ та організацій із досвідом роботи з відповідними вразливими групами населення.

Реформа децентралізації передбачає, що фінансування соціальних послуг та створення необхідних соціальних закладів мають здійснювати територіальні громади, які в більшості мають не достатньо знань та досвіду в такій діяльності.

Карітас України як міжнародна організація має тривалий професійний досвід у сфері соціальної допомоги вразливим верствам населення в Україні, зокрема 25-річний досвіді у напрямку здійснення домашньої опіки, у наданні послуг денного догляду та в роботі з соціальними працівниками.

 Основні завдання

Тренери мають провести серію тренінгів у вибраних 84 громадах 10 регіонів України, а саме в Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Херсонській, Миколаївській, Харківській, Сумській, Чернігівській областях. Тренінги будуть відбуватися в онлайн та офлайн форматах згідно розроблених тренінгових модулів протягом 2021 – 2023 років.

Тренер може проводити як обидва, так і один тематичні тренінги, також і окремі модулі:

-          Перший тематичний тренінг (складається із трьох навчальних модулів для керівників соціальних закладів);

-          Другий тематичний тренінг (складається з п’яти навчальних модулів для соціальних працівників).

 Програма тренінгових модулів, за якою мають бути проведені тренінги, буде надана МБФ «Карітас України». Перед початком тренінгу з тренерами буде проведена зустріч з експертами, які розробляли тренінгові модулі (програму).

 Опис обов’язків / Обсяг роботи

  • Проведення тренінгів для керівники/заступників керівників соціальних закладів та установ щодо організації комплексного процесу надання якісних соціальних послуг в громадах. Тренінги складаються з трьох модулів (2 дні – онлайн та 1 день – офлайн).
  • Проведення тренінгів для соціальних працівників, які надають соціальні послуги домашньої/паліативної допомоги вдома, шляхом надання їм всебічних тематичних знань та практичних навичок, пов’язаних із домашнім доглядом за літніми, самотніми та хворими бенефіціарами. Тренінги складаються з п’яти модулів (3 дні – онлайн та 2 дні – офлайн).
  • Проведення початкового та фінального тестування учасників тренінгів.
  • Надання звітів та рекомендацій щодо проведених тренінгів.
  • За потреби – збір відгуків від учасників тренінгу.
  • Методологічний супровід учасників тренінгів, допомога у створенні та концептуалізації нетворкінг-груп з обміну досвідом.

 Основні вимоги до тренерів:

  • Від п’яти років досвіду в сфері соціальних послуг та тренерської діяльності.
  • Добре знання законодавства в соціальній сфері, основ бюджетування соціальних послуг, соціальних послуг домашньої/паліативної допомоги.
  • Досвід співпраці з міжнародними благодійними та громадськими організаціями/фондами.
  • Хороші тренерські навички, вміння працювати з аудиторією, навички проведення онлайн та офлайн тренінгів.
  • Добре володіння комп’ютерними програмами, зокрема Microsoft Teams.
  • Бажано – офіційна реєстрація як юридичної особи чи фізичної особи-підприємця.
  • Участь у тендері може прийняти як окрема особа, так і організація (ГО, БО, освітня установа), яка має релевантний досвід в темі. Якщо пропозиція надходить від організації, то потрібно вказати список та надати резюме всіх тренерів, які будуть залучені.

 Тендерна пропозиція від тренерів має містити таке:

  • Технічну та цінову пропозицію відповідно до визначеного обсягу робіт, яка повинна включати покроковий план виконання всього обсягу робіт.
  • Попередній опис тренерської діяльності та проведених тренінгів (з зазначенням теми, назви проєктів та донорів)

Просимо надсилати комерційні пропозиції в електронному вигляді разом із пакетом тендерних документів, зазначивши в темі листа «Тендер на проведення тренінгів_GIZ». В пропозиції обов’язково вказуйте тематику тренінгів, які будете проводити (перший тематичний тренінг, другий тематичний тренінг або обидва).

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 03 листопада 2021 року до 18.00 на дві ел. адреси: [email protected][email protected]

Контактна особа – Анна Чудовська, 0636204032, [email protected]

Завдання здійснюється в межах проєкту «Розвиток спроможності в управлінні соціальними закладами та наданні соціальних послуг», що реалізується МБФ «Карітас України» та фінансується GIZ на замовлення Уряду Федеративної Республіки Німеччина та з фінансування, що надається Європейським Союзом в рамках програми «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.