bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Freedom House шукає консультанта/консультантку для надання послуг юридичного аналізу
12.10.2021

У рамках третьої фази проєкту «Свобода вираження поглядів в часи збройного конфлікту» організація Freedom House має на меті розпочати активну адвокаційну кампанію для підтримки зусиль органів державної влади захистити національні безпекові інтереси, дотримуючись національних та міжнародних стандартів захисту свободи вираження поглядів та інших прав людини. Для підтримки цих зусиль та координації з партнерами проєкту організація Freedom House потребує посилення експертної спроможності команди проєкту, шляхом налагодження довгострокової співпраці з юристом/юристкою, які спеціалізуються в сфері свободи вираження поглядів.

Метою консультаційних послуг є надання довгострокових консультативних юридичних послуг з моніторингу та аналізу нормативно-правових актів та судових рішень національних та міжнародних судів на предмет відповідності національним та міжнародним стандартам захисту свободи вираження поглядів та інших прав людини для організації Freedom House в Україні, а також залучення до координації адвокаційних зусиль спільно з іншими партнерами проєкту. Загалом, очікується, що консультант/ка витрачатиме орієнтовно 40 годин на місяць для надання цих послуг.

 Очікувані результати послуг:

  • Готувати щотижневий моніторинг законопроєктів, проєктів підзаконних актів та чинних нормативно-правових актів на предмет ризиків для свободи вираження поглядів відповідно до національних та міжнародних стандартів захисту свободи вираження поглядів та інших прав людини. Такий щотижневий письмовий моніторинг повинен бути оформлений у короткі довідки з результатами відповідно до попередньо погодженого формату з командою Freedom House в Україні.
  • Готувати щомісячний аналіз судових рішень національних та міжнародних судів відповідно до національних та міжнародних стандартів захисту свободи вираження поглядів та інших прав людини. Такий щомісячний письмовий аналіз повинен бути оформлений у короткі довідки з результатами відповідно до попередньо погодженого формату з командою Freedom House в Україні.
  • Долучатись орієнтовно щомісяця до напрацювання текстів заяв, офіційних листів та рекомендацій для органів державної влади спільно з іншими партнерами проєкту у відповідь на кризові ситуації та загрози в сфері свободи вираження поглядів в Україні.
  • Виступати у якості основного юридичного консультанта/консультантки спільно з робочою групою для розробки та адвокації точкових змін до законодавства України у сфері свободи вираження поглядів спільно з іншими партнерами проєкту, правозахисниками та медіа-юристами для підтримки зусиль органів державної влади захистити національні безпекові інтереси, дотримуючи національних та міжнародних стандартів захисту свободи вираження поглядів та інших прав людини. Консультант/ка спільно з робочою групою має розробити чотири таких точкових змін.

Організація Freedom House може вносити пропозиції до зміни чи розширення спектру послуг в рамках цього проєкту після погодження умов нової співпраці з консультантом чи консультанткою.

Очікування

Очікується, що консультант/ка активно співпрацюватиме з партнерами проєкту, командою Freedom House Україні та іншими провідними українськими та міжнародними організаціями, які спеціалізуються на тематиці свободи вираження поглядів. У разі необхідності, консультант/ка братиме участь у відрядженнях та чергових засіданнях і зустрічах з органами державної влади. Окрім цього, очікується, що консультант/ка проводитиме регулярний моніторинг законопроєктів, проєктів підзаконних актів та чинних нормативно-правових актів та аналізуватиме судові рішення національних та міжнародних судів на предмет відповідності національним та міжнародним стандартам захисту свободи вираження поглядів та інших прав людини.

Контракт буде адмініструватись та координуватись Представництвом Freedom House в Україні.

Методи розрахунку та терміни

Запропонований загальний гонорар: 6,750.00 доларів США впродовж усього періоду контракту (6,750 доларів США за 40 годин на місяць протягом 15 місяців). Представництво Freedom House планує узгоджувати порядок розрахунків з консультантом чи консультанткою до підписання усіх необхідних документів для співпраці. Можливі дорожні витрати (витрати на проживання та квитки під час відряджень) будуть відшкодовані додатково.

Очікується, що консультант/ка розпочне співпрацю з організацією Freedom House та партнерами проєкту орієнтовно 1 листопада 2021 року. Термін надання послуг – 15 місяців з можливістю продовження та перегляду умов співпраці.

Усі зацікавлені консультант(к) мають надіслати копію свого резюме та супровідний лист з описом досвіду та кваліфікації на електронну адресу [email protected] до 28 жовтня 2021 року.

Ми вітаємо заявки від усіх зацікавлених осіб без дискримінації за ознакою віку, гендеру, раси, фізичних можливостей, сімейного чи майнового стану, віросповідання та сексуальної орієнтації.

Довідка 

Проєкт «Свобода вираження поглядів в часи збройного конфлікту» є спільним проєктом чотирьох організацій: Freedom House, Інститут масової інформації, Платформа прав людини та Центр прав людини ZMINA. Мета проєкту – захищати і просувати свободу вираження поглядів в Україні шляхом моніторингу, навчання та тренінгів, надання правової допомоги, інформаційної роботи та адвокації. Під свободою вираження поглядів організації розуміють безумовне право кожної людини на будь-яку дію або висловлювання, з дотриманням Конституції та міжнародних стандартів захисту прав людини. Проєкт реалізується в Україні з 2018 року за фінансової підтримки Freedom House.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.