bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експерт з розробки навчальних модулів для керівників соціальних закладів та установ ТГ
28.09.2021

Експерт з розробки навчальних модулів для керівників соціальних закладів та установ територіальних громад

  Описова інформація

 Потреба в соціальних послугах є високою на всій території Україні, адже кількість вразливих груп населення зростає. У контексті нового закону «Про соціальні послуги», який спрямований на підвищення важливості соціальної роботи, ключовим є навчання соціальних працівників та підвищення рівня їхньої професійної компетентності. Крім того, Закон розширює повноваження місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо організації надання соціальних послуг за місцем проживання осіб, які отримують такі послуги. Відповідно до Закону (ст. 13) підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації фахівців із соціальної роботи та надавачів соціальних послуг можуть здійснюватися із залученням громадських об’єднань, міжнародних організацій, благодійних, релігійних та неурядових організацій, а також установ та організацій із досвідом роботи з відповідними вразливими групами населення.

Реформа децентралізації передбачає, що фінансування соціальних послуг та створення необхідних соціальних закладів мають здійснювати  територіальні громади, які в більшості мають не достатньо знань та досвіду в такій діяльності.

Карітас України як міжнародна організація має тривалий професійний досвід у сфері соціальної допомоги вразливим верствам населення по всій Україні, зокрема 25-річний досвіді у напрямку домашньої опіки, наданні послуги денного догляду  та роботи з соціальними працівниками.

Основні завдання 

Експерт має розробити навчальну програму для проведення тренінгів керівників/заступників керівників соціальних відділів та  соціальних закладів територіальних громад щодо організації комплексного процесу надання якісних соціальних послуг. 

Навчальна програма має бути спрямована на підвищення кваліфікації управлінців/менеджменту (керівники/заступники керівників соціальних відділів, керівники/заступники керівників соціальних установ), безпосередньо пов’язаних з організацією/наданням соціальних послуг у своїх територіальних громадах шляхом надання їм відповідних тематичних знань та практичних навичок у контексті організації комплексного процесу надання якісних соціальних послуг.

 Опис обов’язків / Обсяг роботи

  • Розроблення навчальної програми, яка складається з 3 модулів, які повинні включати та не обмежуватись наступним:

-          аналіз чинного законодавства, нормативно-правових актів, затверджених стандартів надання соціальних послуг у сфері соціальної допомоги вразливим верствам населення, з особливим акцентом на напрямку домашня опіка, послуги денного догляду та стандартів паліативної допомоги.

-          аналіз та опис національних прикладів надання соціальних послуг, міжнародному досвіді та досвіді/висновках Карітасу України з особливим акцентом на напрямку домашня опіка, послуги денного догляду та стандартів паліативної допомоги.

  • Написання 3 тренінгових модулів, які обов’язково мають включати:

-          М1 Основи організації надання соціальних послуг у новостворених територіальних громадах, в т. ч. гендерно-орієнтований підхід у наданні соціальних послуг (6 годин)

-          М2            Основи бюджетування соціальних послуг (6 годин)

-          М3            Мобілізація та залучення місцевих неурядових організацій/волонтерів до надання соціальних послуг (6 годин)

  • Розробка початкового та фінального опитувальника/тестування для закріплення знань учасників тренінгів
  • За потреби консультування тренерів щодо проведення навчальних модулів
  • Представити розроблені навчальні модулі проекту, внести необхідні виправлення та доповнення на основі відгуків керівника проекту та ключових зацікавлених сторін.

Основні вимоги до експерта:

  • Мінімум 5 років попереднього досвіду з в сфері соціальних послуг та розробки навчальних програм
  • Добре знання законодавства в соціальній сфері та основ бюджетування соціальних послуг
  • Досвід роботи з державними соціальними закладами та установами
  • Хороші аналітичні здібності та вміння розробляти навчальні програми
  • Бажаний досвід тренерської діяльності
  • Бажано  бути офіційно зареєстрованою юридичною чи фізичною особою-підприємцем.

Тендерна пропозиція від консультанта повинна містити наступне:

  • Резюме та цінову пропозицію відповідно до визначеного обсягу робіт, яка повинна включати покроковий план виконання всього обсягу робіт включно рекомендований календарний план.
  • Декілька прикладів розробки подібних навчальних програм або актуальні посилання на них у відкритому доступі інтернет.
  • Реєстраційні документи ФОП для проведення безготівкової оплати

Пропозиції надсилати на два мейли : [email protected] , [email protected]

Контактна особа для запитань щодо технічного завдання – Анна Чудовська, 0636204032, [email protected]

Дедлайн подачі пропозиції – 04 жовтня до 12.00

Завдання виконується в рамках проекту ” Розвиток спроможності в управлінні соціальними закладами та наданні соціальних послуг”, що реалізується МБФ «Карітас України» та GIZ за дорученням Уряду Німеччини в рамках програми ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.