bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фасилітатор(-ка)/Коуч - декілька позицій
15.07.2021

Назва посади:

Організаційний підрозділ:

 Класифікація:

Період:

Кінцева дата подання:

Очікувана дата початку:

                                                                                                                                   Фасилітатор(-ка)/Коуч

Відділ надзвичайних ситуацій та стабілізації, МОМ Україна

Консультаційний договір

1 серпня 2021- 28 лютого 2022 (включно)

23 липня 2021

1 серпня 2021

 

Специфіка консультаційних послуг:

Консультант/ка буде надавати консультаційні послуги в рамках проєкту, що фінансується Посольством Великої Британії «Долучайся, взаємодій, створюй: активна молодь та місцева влада на захисті довкілля». Він/вона буде також сприяти зусиллям МОМ у підвищенні сталого розвитку та згуртованості громад завдяки підвищенню залученності молоді у Волинській / Івано-Франківській / Закарпатській / Херсонській / Одеській / Миколаївській області. 

Консультант(-ка) повинен(-а) буде виконати наступні завдання, включаючи, але не обмежуючись: 

1) Надавати підтримку тренерам та супроводжувати молодіжні ініціативні групи з Волинської / Закарпатської / Івано-Франківської / Херсонської / Одеської / Миколаївської областей через навчальні сесії, передбачені проєктом (Модуль 1. Адвокація та розробка проєктів; Модуль 2 . Захист довкілля; Модуль 3. Медіаграмотність;) 

2) Забезпечити фасилітаційну підтримку для вибраних МІГ. Фасилітація передбачатиме зв’язок членів МІГ з місцевими органами влади та відповідними місцевими зацікавленими сторонами та залучення їх до подальших взаємних консультацій з питань, зазначених нижче; 

3) Надавати підтримку тренерам та супроводжувати МІГ через спільні семінари, що проводяться з питань розвитку регіональних адвокаційних кампаній для отримання грантів на проєкти. Консультанти надаватимуть підтримку у розробці та впровадженні спільних адвокаційних кампаній на місцевому та регіональному рівнях. 

Враховуючи обмеження пандемії Covid-19, передбачається, що Консультант(-ка) буде виконувати свої послуги онлайн з можливістю відряджень до зазначених регіонів, якщо це необхідно. Якщо консультанти знаходяться у Києві, вони зможуть отримати доступ до спеціального навчального кабінету в приміщенні МОМ, з якого проводитимуть навчальні заняття. Однак, якщо вони знаходяться за межами Києва, консультанти мають мати чудовий доступ до Інтернету, робочий ноутбук/комп’ютер з функціонуючим мікрофоном та динаміками. 

Довідкова інформація:

Консультаційні послуги будуть надаватися для реалізації проєкту, що фінансується Посольством Великої Британії «Долучайся, взаємодій, створюй: активна молодь та місцева влада на захисті довкілля».       

 Проєкт спрямований на підтримку активної участі молоді через співпрацю та обміни з органами влади, молодіжними організаціями та приватним сектором для підвищення стійкості їх громадських ініціатив у Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській, Херсонській, Одеській, Миколаївській областях. Відповідно до підходу «Долучайся, взаємодій, створюй», який був апробований у першій фазі проєкту, для ефективного сприяння інклюзивній демократії та враховуючи місцевий контекст, проєктна діяльність МОМ буде зосереджена навколо сектора захисту довкілля, який виступатиме вектором та основою для суспільних дій, що виходить за межі громадських, політичних та інших соціальних бар’єрів або напруженості.  Підхід МОМ передбачає підвищення рівня активної участі молоді шляхом розбудови можливостей та підтримки адвокаційних ініціатив, а також доступу молоді до діалогу з усіма зацікавленими сторонами, що приймають рішення, і розширення можливостей молоді як ключових агентів змін у своїх громадах. Це сприятиме залученню молоді до суспільної діяльності, а громадам допоможе стати згуртованішими та стійкішими. 

СПІЛЬНІ СЕМІНАРИ З РОЗВИТКУ АДВОКАЦІЙНИХ КАМПАНІЙ (6 одноденних регіональних семінарів)

Перелік послуг:

  1. Надавати підтримку тренерам у розробці навчального змісту одноденних семінарів, який повинен бути спрямований на концептуалізацію ідей для регіональних адвокаційних кампаній, розробку структури кампаній, цілей, очікуваних результатів, моніторингу впровадження тощо.
  2. Провести узгоджену кількість семінарів для вибраних учасників шляхом об’єднання МІГ з різних громад у межах певного регіону онлайн, якщо інша форма тренінгів не погоджена з представниками МОМ.
  3. Підготувати та провести вхідне та вихідне оцінювання знань учасників семінарів.
  4. Надати 2-тижневу підтримку та супровід кожній групі участників для розробки та подання пропозицій щодо адвокаційних кампаній для отримання проєктних грантів та 2-тижневу консультаційну підтримку під час фактичної реалізації кожної адвокаційної кампанії.
  5. Розробити фінальний звіт про виконання консультаційних завдань та його результати після завершення зазначених заходів.
  6. Виконувати інші обов’язки, які можуть бути призначені.

ФАСИЛІТАЦІЯ СЕМІНАРІВ ТА КОНСУЛЬТАЦІЙ НА РІВНІ ГРОМАДИ З КЛЮЧОВИМИ ЗАЦІКАВЛЕНИМИ СТОРОНАМИ 

Перелік послуг: 

  1. У співпраці з обраними МІГ, місцевими зацікавленими сторонами та у координації з МОМ:
  • розробити та провести узгоджену кількість семінарів між молоддю та ключовими місцевими зацікавленими сторонами, спрямованими на сприяння подальшим зв’язкам та взаємодії між ними;
  • розробити та провести узгоджену кількість консультацій з молоддю на рівні громади щодо питань захисту довкілля;
  • розробити та провести узгоджену кількість консультацій між молоддю та місцевими органами влади на рівні громади щодо щодо формування планів місцевого розвитку;
  • розробити та провести узгоджену кількість консультацій на рівні громади між молоддю, місцевою владою та приватним сектором для визначення спільних пріоритетів;
  1. Підтримувати МІГ у розробленні картування зацікавлених сторін на рівні громади для потенційних партнерських проєктів;
  2. Забезпечувати регулярну менторську підтримку МІГ при розробці концепцій партнерських проєктів, спілкуванні з ключовими зацікавленими сторонами, тощо.
  3. Підготувати та надавати МОМ регулярні плани, графіки та звіти щодо впровадження та результати проведення спільних семінарів та консультацій на рівні громади.
  4. Розробити фінальний звіт про надання консультативних послуг та їх результатами після завершення зазначених заходів;
  5. Виконувати інші обов’язки, які можуть бути необхідні в рамках цієї посади.

МОМ передбачає, що фасилітатори будуть виконувати свої обов’язки у конкретному регіоні проєкту, організовуючи та підтримуючи вищезазначені заходи на місцевому (в громадах), регіональному та міжрегіональному рівнях.

Очікувані результати роботи та термін виконання завдань

В рамках цих консультацій та у відповідні строки мають бути досягнуті наступні результати.

Результати

 

Термін виконання завдань в рамках терміну дії контракту

Успішна організація семінарів для сприяння співпраці та визначенню сфер взаємодії за участі молоді, молодіжних організацій, органів влади

2-7 місяці

Успішна організація консультацій з питань охорони довкілля на рівні громади, а також консультацій молоді та місцевих органів влади на рівні громад щодо формування плану місцевого розвитку

5-7 місяці

Успішна організація молодіжних консультацій на рівні громади між молоддю, місцевою владою та приватним сектором для визначення спільних пріоритетів

5-7 місяці

Щомісячні звіти про прогрес роботи та фінальний звіт затверджений МОМ

2-7 місяці

 

 

Необхідні професійні навички та досвід:

Освіта:

  • Диплом/сертифікат середньої школи або еквівалент з принаймні 5 роками відповідного досвіду роботи

АБО

  • Ступінь бакалавра з професійним досвідом роботи не менше 3 років.

Досвід: 

  • Досвід проведення заходів зазначених в Описі посади;
  • Досвід у наданні фасилітаційної підтримки / коучингу молодіжним спільнотам та знання основних місцевих зацікавлених сторін у місці служби;
  • Навички із підготовки описових звітів;
  • Досвід співпраці з МОМ, іншими агенціями ООН або громадськими організаціями є додатковою перевагою.
  • Високий рівень комп’ютерної грамотності.

Мови: 

  • Досконале знання української мови, володіння англійською мовою буде перевагою.

Як подати заявку: 

Якщо Вас зацікавила вакансія, надсилайте своє резюме на електронну адресу:  [email protected]

Будь ласка, в темі листа зазначте назву посади на яку Ви подаєтесь (наприклад, Фасилітатор(-ка) / Коуч в Одеській області; Фасилітатор(-ка) / Коуч в Івано-Франківській області тощо).).

Кінцевий термін подання документів – 23 липня 2021 р., проте рекомендуємо зацікавленим кандидатам подавати заявки раніше.

Лише відібрані кандидати будуть запрошені на інтерв’ю.

Будь ласка, зауважте, що Фізичні особи-підприємці (ФОП) не будуть розглядатися на цю вакансію.

 

Контакти

  • http://iom.org.ua/en/vacancies

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.