bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

6 вакансій волонтерства в Литві
04.06.2021

6 вакансії (майже) річного волонтерства в Литві. Кожна з них розвиває комунікаційні навички, толерантність та світогляд. Ти матимеш можливість подивитися на життя в іншій країні зсередини та вивчити іншу культуру та мову.

1) Спеціальний будинок соціальної допомоги для людей похилого віку «Будинок депортованих» («Tremtinių namai»), Вільнюс

Дати волонтерства: 30.09.2021 – 31.07.2022

«Будинок депортованих» («Tremtinių namai»)  - це сучасний заклад, метою якого є забезпечення довготривалого соціального обслуговування повністю або частково залежних людей похилого віку та забезпечення безпечного та гідного старіння. Перевага для розміщення надається вигнанцям (литовцям, яких радянський уряд примусово репатріював до трудових таборів та Гулагів у Сибіру). На даний момент у Будинку проживають 80 людей, віком 66-100 років.

Якщо Ви толерантна людина, що відчуває в собі мотивацію до роботи з пенсіонерами, приділяючи рівну увагу всім і кожному; готовність терпляче спілкуватися, незважаючи на мовний та інші бар’єри; бажання працювати в команді, що сконцентрована на процесі, а не результаті, пропонуючи при цьому власні ініціативи, – ця пропозиція точно для Вас!

Реченець для подачі заявок: 30/06/2021

Більше дізнатися про вакансію та подати свою кандидатуру можна через портал Європейського корпусу солідарності: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/7999_en

2) Поліцейський клуб для дітей та молоді (центр денного догляду), Вільнюс

Дати волонтерства: 01.10.2021 – 31.07.2022

31 січня 2001 року поліція створила унікальний дитячо-юнацький клуб. Основним завданням цього клубу була рання профілактика наркоманії та злочинності шляхом надання соціальної, психологічної, матеріальної допомоги та організації дозвілля для дітей та підлітків. Поліцейський клуб успішно з цим справляється вже 20 років і запрошує Вас долучитися до своєї діяльності.

Основними завданнями волонтера / волонтерки є робота з працівниками центру, допомога їм у забезпеченні різноманітних заходів для молоді, які б навчали відвідувачів новим речам, організовували їхній вільний час, а головне – підвищували б їхню мотивацію до дій та давало можливість відчути власну важливість.

Реченець для подачі заявок: 25/06/2021

Більше дізнатися про вакансію та подати свою кандидатуру можна через портал Європейського корпусу солідарності: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/6176_en

3) Школа для дітей з інвалідністю «Атгая» («Atgaja»), Вільнюс

Дати волонтерства: 30.09.2021 – 31.05.2022

Тут відсутні будь-які особливі вимоги до волонтерів. Головне – бути мотивованими; готовими приймати нові виклики та вирішувати конфлікти творчо; позитивно та відповідально ставитися до роботи.

Основні завдання для волонтерів:

- допомагати дітям під час уроків та в будь-яких інших видах дозвілля чи активного відпочинку;

- організувати різномані заняття з рукоділля;

- займатися музикою, спортом, мистецтвом, театром, грати в ігри, або виходити на природу тощо (під наглядом персоналу);

- брати участь та допомагати у різних заходах та фестивалях школи;

- допомагати дітям під час занять у басейні.

Протягом перших місяців діяльності волонтер / волонтерка спостерігатиме за роботою різних класів, матиме можливість зустрічатися та бути з дітьми різного віку.

Реченець для подачі заявок: 30/06/2021

Більше дізнатися про вакансію та подати свою кандидатуру можна через портал Європейського корпусу солідарності: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/6174_en

4) Притулок для тварин «Лесе» («Lesė»), Вільнюс

Дати волонтерства: 27.09.2021 – 29.07.2022

Притулок був заснований в 2007 році любителями тварин. Спочатку активісти брали безпритульних тварин до себе додому, щоб потім знайти їм нову домівку. В 2008му «Лесе» відкрили окремий притулок і з того часу більше 6500 тварин знайшли собі домівки.

Цілями організації є:

-        Зменшення кількості небажаних домашніх тварин в гуманний спосіб;

-        Знаходити домівки для безпритульних тварин;

-        Просувати соціальну обізнаність та зупиняти насильство над тваринами;

-        Заснувати притулок для тварин, який буде відповідати стандартам ЄС та створювати ефективну систему допомоги тваринам.

Головними завданнями для волонтера/волонтерки в організації будуть:

  1. Активності в притулку (догляд за тваринами, прибирання та інша технічна робота)
  2. Організація завжди підтримує волонтерів/ волонтерок в проявах ініціативи (поширення інформації, пошук фінансування та ресурсів, просування прав тварн).

Базові вимоги до волонтерів / волонтерок:

-        Висока мотивація;

-        Зацікавленість темою прав тварин;

-        Терпіння та бажання допомогти;

-        Ініціативність (готовність народжувати нові ідеї);

-        Позитивне ставлення до роботи;

-        Здатність протистояти запахам ;)

-        Волонтер / волонтерка мають бути вмотивованими втілювати активності в рамках проєкту;

-        Волонтер / волонтерка мають не боятися котів та собак, а також обов’язково повідомити про наявність алергії на шерсть тварин.

Реченець для подачі заявок: 30/06/2021

Більше дізнатися про вакансію та подати свою кандидатуру можна через портал Європейського корпусу солідарності: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/8003_en

5) Робота з біженцями, шукачами притулку та мігрантами (в рамках Програма інтеграції іноземців Карітасу Вільнюської архієпархії), Вільнюс

Дати волонтерства: 27.09.2021 – 26.09.2022

Програма інтеграції іноземців Карітасу Вільнюської архієпархії буда заснована з метою допомогти біженцям, шукачам притулку та іншим іноземцям налагодити їхні життя в Литві. Ця програма має два центри в Литві: в столиці, у Вільнюсі, та маленькому місті Пабраде. В обох центрах працівники впроваджують наступні сервіси: соціальний, психологічний, правові консультації, можливості дозвілля, інтернет зв’язок, розвиток навичок та мови, підтримка громад тощо. Метою організації є створити безпечний простір для мігрантів, де вони зможуть відчути себе частиною місцевої громади та отримати різну допомогу.

Головним завданням волонтера / волонтерки буде створювати дух громади серед постійних відвідувачів центру. Це включає такі завдання як організація подій, проведення майстерень, курсів та мовних класів, організація вільно часових активностей, допомога в дитячий день та на літніх таборах і, найголовніше, соціалізувати людей.

Вимоги до волонтерів / волонтерок:

Організація шукає волонтера / волонтерку, які серйозно віддані місії – допомогти мігрантам, біженцям та шукачам притулку. Кандидат/кандидатка мають розуміти тяжкість викликів, які постали перед цими людьми, та бути готовим тяжко працювати для подолання цих викликів. Дуже допоміжним буде Ваша балакучість й те, що з вами легко задружитися. Ваша відкритість допоможе в комунікації з мігрантами, які часто є закритим та не дуже говіркими через їхній тяжкий досвід. Волонтер / волонтерка мають володіти розмовною англійською (на рівні В чи вище). Перевагою стануть володіння російською та/або арабською мовами.

Реченець для подачі заявок: 30/06/2021

Більше дізнатися про вакансію та подати свою кандидатуру можна через портал Європейського корпусу солідарності: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/26958_en

6) Литовський освітній центр для сліпих та людей з порушеннями зору, Вільнюс

Дати волонтерства: 27.09.2021 – 30.06.2022

Литовський освітній центр для сліпих та людей з порушеннями зору – це загальноосвітня школа, яка забезпечує можливість сліпим та людям із порушеннями зору здобути середню освіту, підготуватися до подальшого навчання та самостійного життя. Окрім формальних уроків, студенти беруть участь у уроках орієнтації та мобільності, щоденних уроках навичок, тренінгу зору, практиці шрифта Брайля. Окрім формальної освіти центр приділяє величезну увагу неформальній освіті, яка включає театр, танці, гончарні майстерні, спортивні, арт-терапевтичні, робототехніку та музичні неформальні заняття. Центр з нетерпінням чекає розширення власних можливостей для підготовки студентів до найкращого самостійного життя, маючи хороший досвід, позитивні приклади та мотивацію досліджувати. Ми віримо, що найкраще навчання для сліпих та людей із порушеннями зору відбувається тоді, коли суспільство готове допомогти, коли вони оточені людьми відкритим мисленням та професійними спеціалістами.

Немає особливих вимог до волонтерів / волонтерок: в загальному мають бути само вмотивованими, хотіти нових випробувань в житті, бути відкритими до роботи з людьми різних культур та походжень, бути динамічними, універсальними, в хорошому настрої, гнучкими, ініціативними, мати досвід роботи з дітьми, мати здатність управляти та розв’язувати конфлікти креативним методом, мати ентузіазм до участі в проєкті, бути дозрілими до роботи та відносин з групою дітей / підлітків, бажати розвивати нові активності з почуттям відповідальності.

Реченець для подачі заявок: 30/06/2021

Більше дізнатися про вакансію та подати свою кандидатуру можна через портал Європейського корпусу солідарності: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/19638_en

Основні вимоги до ВСІХ волонтерів:

  • 18-30 років (це вимога Європейської Комісії, ми не можемо ніяким чином вплинути на цю вимогу);
  • Українське громадянство;
  • Хоча б базова англійська
  • Наявний закордонний паспорт.

Умови для всіх волонтерів:

  • оплачений проїзд з місця проживання до Вільнюса (туди і назад – 275 євро);
  • кишенькові гроші 120 євро/місяць;
  • бл. 110 євро/місяць на харчування;
  • оплачений локальний транспорт;
  • в кінці проєкту Ви отримуєте сертифікат, який визнає набуті компетенції;
  • безкоштовні курси литовської мови;
  • оплачене страхування (але Ви мусите заплатити за ПЛР-тест при в’їзді до Литви);
  • обов’язкова участь в передвиїзному тренінгу;
  • заборонено паралельно працювати чи вчитися.

Якщо вас зацікавила одна з перерахованих можливостей і у вас з’явились питання – їх можна поставити листом на мейл: [email protected].

При заповненні анкети відправляючою організацією просимо вказувати КІПЦ “Європейський Клуб” (ми Вас з радістю відправимо і допоможемо з документами, підготовкою і реадаптацією):

Sending organization: Kremenchuk informative-elucidative center “European Club”

PIC: 945867759 / OID: E10070590

EI number / Quality label number: 2019-1-PL01-ESC52-065888

Phone: +380501449467

E-mail: [email protected]

Address: Sofijivska str., 36b, Kremenchuk 39617, Ukraine

Contact person: Olena Glazkova

Contact e-mail: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.