bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підтримка діяльності сайту VirusOff.info
28.01.2021

ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ

для підтримки діяльності сайту VirusOff.info

 

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ

Громадська організація «Український центр СОЦІАЛЬНОГО прогнозування», юридична особа у відповідності до законодавства України, что є неприбуткових організацією з Ознакою непрібутковості 0032 та внесення до Реєстру неприбуткових установ та ОРГАНІЗАЦІЙ 05.06.2018 р.

Громадська організація «ВІРУС ОФФ»

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРОЕКТ / ІНІЦІАТИВИ

За оцінками, на кінець 2018 року в Східній Європі і Центральній Азії налічувалося 1,7 мільйона чоловік, що живуть з ВІЛ. Це один з двох регіонів світу, де епідемія ВІЛ продовжує швидко рости: з 2010 до 2018 року щорічне зростання числа випадків ВІЛ-інфекції склав 27%. У 2018 році було зареєстровано близько 150 000 нових випадків інфікування ВІЛ. У тому ж році в результаті СНІДу померло 38 000 осіб. До кінця 2018 року 72% людей, що живуть з ВІЛ, знали про свій ВІЛ-позитивний статус.

Переважна більшість людей, що живуть з ВІЛ у Східній Європі та Центральній Азії, проживають в Росії (70%), де росте число нових випадків інфікування, за якою слідує Україна. За межами Росії рівень нових ВІЛ-інфекцій стабільний.

Епідемія в регіоні сконцентрована переважно серед основних порушених груп населення. Незахищений секс викликає зростання числа ВІЛ-інфекцій та в даний час є основною причиною передачі в деяких країнах. Крім того, зростання епідемії ВІЛ серед трансгендерів, геїв та інших чоловіків, які практикують секс з чоловіками, недостатньо вивчений і не визнається в декількох національних відповідях на ВІЛ.

Стигма і дискримінація щодо людей, які живуть з ВІЛ, та ключових груп населення залишаються високими. Новий консервативний законодавство вводить додаткові обмеження на одностатеві відносини, секс-бізнес та вживання наркотиків, що може ще більше зашкодити ключовим групам населення отримати доступ до послуг у зв’язку з ВІЛ. Програми профілактики знаходяться під загрозою, оскільки міжнародна підтримка заходів у відповідь на ВІЛ зменшується, а внутрішнє фінансування профілактики ВІЛ відстає.

Невизнання проблем спільнот країнами СЄЦА, відсутність надійних даних про епідемію ВІЛ / СНІДу серед ключових груп населення призводить до недостатньої вироблення політики та мінімального участі спільнот в плануванні, реалізації та моніторингу програм з ВІЛ / СНІДу, що не відповідає інтересам і потреби спільнот і призводить до неефективності відповіді на епідемію. Відсутність політичної волі і лідерства, непідготовленість держав до фінансування і забезпечення стійкості науково-обгрунтованих програм для ключових груп населення на тлі значного скорочення міжнародного фінансування та недостатнього фінансування, доступного в регіоні СЄЦА в цілому, призводить до втрати результатів і провокує новий виток епідемії ВІЛ / СНІДу . Різке скорочення підтримки Глобального фонду надало

привели до серйозних фінансових прогалин в програмах по ВІЛ і СНІДу в СЄЦА, які уряду не готові заповнити. Оскільки підтримка Глобальним фондом регіону СЄЦА зменшується, вкрай важливо забезпечити, щоб при переході на внутрішнє фінансування приймалася до уваги готовність, бажання і здатність країни взяти на себе більшу відповідальність за розробку програм по ВІЛ і СНІДу. Якщо припинення підтримки Глобальним фондом не супроводжується надійними державними планами забезпечення стійкості і фінансовими зобов’язаннями, під загрозою опиняться роки інвестицій, а здоров’я і благополуччя маргіналізованих спільнот – під загрозою.

Відсутність інформаційного висвітлення ситуації з регіональних і ключових питань, а також певної платформи для обміну інформацією, яка буде доступна для країн-учасниць СЄЦА, як і раніше є великою проблемою.

Проект спрямований на створення нової неурядової громадської організації, яка буде займатися обміном інформацією і освітою в регіоні СЄЦА. Крім того, в рамках проекту буде створена медіа-платформа і будуть зареєстровані ЗМІ - для освітлення і поширення актуальної інформації про ВІЛ, лікування та профілактику, проблеми ключових груп населення та ін.

актуальність:

Потреба в спеціальній онлайн-платформі - інформаційному центрі для обміну і поширення інформації про ВІЛ / СНІД та проблеми ключових груп населення була виявлена і підкреслена людьми, що живуть з ВІЛ, та ключовими уразливими групами населення під час різних заходів, зустрічей і проведених досліджень.

Саме тому ініціативна група, засновники ГО «Вірус ОФФ», які працюють в сфері протидії поширенню ВІЛ / СНІДу та з ключовими групами населення більше 8 років та мають достатній потенціал і досвід для успішної реалізації проектів, на даний час в межах виконання проєкту «Онлайн платформа – Інформаційний центр», що виконується за підтримки Компанії ViiV Healthcare UK Ltd., організовують роботу сайту онлайн-платформи VirusOff.info.

Цілі і завдання проекту:

Загальна мета – створити та забезпечити роботу регіональної інформаційної онлайн-платформи VirusOff.info для формування й систематичного наповнення бази даних, підвищення рівня знань представників ключових груп і підвищення кваліфікаційного рівня надавачів послуг у сфері ВІЛ, служити в якості ресурсного центру з ВІЛ / СНІДу у регіоні СЄЦА.

 

ОБГРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНОГО ЗАВДАННЯ

У зв’язку недостатньої представленості в регіоні СЄЦА онлайн-ресурсіи з надання широкого спектру актуальної і регулярно обновлюваної інформації про ситуацію з поширенням і діяльності у напрямку протидії поширенню ВІЛ/СНІДу у фокусі регіону, а не окремої країн, та інших соціально-небезпечних захворювань серед ключових груп, ведеться робота з підтримки та просування такого інформаційного ресурсу – регіональної онлайн-платформи VirusOff.info. Доступ до такої інформації служить для спільнот людей, що живуть з ВІЛ (ЛЖВ), спільнот ЛЖВ, які живуть з ТБ (ЛЖВ / ТБ) та ключових груп населення (КГН), зокрема чоловіків, що мають секс з чоловіками (ЧСЧ), людей, що вживають ін’єкційні наркотики (ЛУІНи) і секс-працівників (СР), основою для проведення адвокації розширення доступу до лікування. Існуючі в регіоні російськомовні або змішані онлайн-ресурси надають інформацію, як правило, або новинного характеру за вибірковим принципом, або має відношення до спрямованості діяльності організації в рамках своїх корпоративних веб-сайтів.

Регіональна онлайн-платформа громадської організації «ВІРУС ОФФ» в якості ресурсного центру з ВІЛ / СНІДу та КП в СЄЦА покликана акумулювати і систематизувати інформацію, що відноситься до питань розширення доступу до лікування, а також продукувати власні тематичні матеріали, засновані на зборі інформації та адвокаційної діяльності з доступу до лікування, реалізованим силами різних спільнот в регіоні СЄЦА. Серед іншого на платформі планується розміщувати епідеміологічні дані; статистичну інформацію (кількість ЛЖВ, кількість нових випадків інфікування, кількість ЛЖВ на АРТ); стратегічні та методичні документи з ВІЛ / СНІД (звіти, рекомендації, керівництва та ін.); інформацію про проекти в сфері ВІЛ / СНІД, що реалізуються в країні як за рахунок внутрішніх, так і за рахунок зовнішніх ресурсів;

Також онлайн-платформа сприятиме інтеграції інформації, наданої існуючими в регіоні СЄЦА корпоративними сайтами та онлайн-платформами, співвідноситься з питаннями ВІЛ / СНІДу та КП в СЄЦА.

На базі онлайн-платформи планується проводити презентації та онлайн-навчання представників спільноти та зацікавлених сторін у сфері адвокації доступу до безперервної допомоги в зв’язку з ВІЛ-інфекцією. Крім того, що основною цільовою групою онлайн-платформи будуть представники спільнот ЛЖВ, ЛЖВ / ТБ і окремих ключових груп населення (МСМ, ЛУІНи і СР), в той же час вона збільшить доступ до інформації, що стосується доступу до лікування, для широкого кола сторін, залучених в забезпечення безперервної допомоги в зв’язку з ВІЛ-інфекцією (представники НУО, державних і медичних структур, міжнароднихорганізацій).

Також з метою підтримки цілісного іміджу організації, спрощення розробки поточних матеріалів (звітів, публікацій, дайджестів і т.д.), оформлення публікацій на веб-сайті регіональної онлайн-платформи, а також для контролю над використанням елементів корпоративного стилю партнерськими організаціями та засобами масової інформації, необхідно розробити стандарти візуалізації подачі матеріалів, зафіксовані в брендгайде організації.

МЕТА ТЕХНІЧНОГО ЗАВДАННЯ

В рамках даного технічного завдання планується здійснювати функціональну підтримку регіональної онлайн-платформи VirusOff.info щодо доступу до програм протидії поширенню ВІЛ та інших соціально небезпечних захворювань в регіоні СЄЦА.

ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ

  1. Підтримка діяльності веб-сайту регіональної онлайн-платформи VirusOff.info з урахуванням інтеграції інформації, що надається іншими існуючими регіональними та країновими платформами.
  2. Забезпечення функціонування онлайн-платформи VirusOff.info з урахуванням існуючого візуального вигляду сайту (будь-які зміни й редагування сайту узгоджуються із ГО «Вірус ОФФ»).
  3. Систематичне наповнення веб-сайту регіональної онлайн-платформи інформаційними матеріалами щодо доступу до програм профілактики й лікування ВІЛ / СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань в країнах регіону СЄЦА.

ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ до веб-сайту регіональної онлайн-платформи VirusOff.info:

1. Публікація та редагування інформації.

1.1. Адміністративний інтерфейс має дружній до користувача вигляд і функціональність, що дозволяє розміщувати основні види інформації фахівцям з базовими знаннями в області контент-менеджменту.

1.2. Веб-сайт містить ряд спеціалізованих шаблонів для створення типових сторінок - статті, новини, архіви документів і т.д.

1.3. Веб-сайт дозволяє організовувати ефективну спільну і одночасну роботу, керувати процесом публікації - створення / зміна, твердження, ведення журналу змін.

2. Управління сайтом (поданням).

2.1. Веб-сайт підтримує багатомовну публікацію для всіх елементів - дизайн, навігація, шаблони, вміст.

2.2. Веб-сайт дозволяє створювати і управляти категоріями елементів змісту для їх подальшої вибірки і відображення в залежності від контексту.

2.3. Використовуваний шаблон проектування дозволяє незалежно змінювати будь-який з компонентів: вміст, структура або дизайн.

2.4. Веб-сайт забезпечує ефективний пошук за змістом.

3. Відображення інформації та статистики.

3.1. Веб-сайт має адаптивний дизайн, інформація для кінцевих користувачів, оптимізується для відображення як на робочих станціях і ноутбуках, так і на мобільних пристроях.

3.2. Веб-сайт надає кошти інтеграції з соціальними мережами.

3.3. Веб-сайт надає кошти аналітики дій кінцевих користувачів при відвідинах сайту, а також кошти статистичного аналізу, класифікації користувачів і їх поведінки.

4. Технологічні вимоги.

4.1. Веб-сайт створений на базі відомої і широко використовуваної системи управління контентом або фреймворка.

4.2. Використовувані компоненти підтримуються виробником або спільнотою (в разі компонентів з відкритим кодом).

4.3. Система зберігання та обробки даних заснована на відомих і широко використовуваних СУБД і програмних технологіях.

4.4. Веб-сайт надає кошти резервного копіювання і відновлення. У поставку системи включена документація по використанню і обслуговуванню.

ВИКОРИСТАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ

Регіональна онлайн-платформа VirusOff.info, як ресурсний центр з ВІЛ/СНІДу для ключових круп в країнах регіону СЄЦА, буде використовуватися у якості засобу підвищення доступу до інформації про безперервну допомогу в зв’язку з ВІЛ-інфекцією та іншими соціально небезпечними захворюваннями, сприяючи таким чином досягненню мети і завданням проєкту «Онлайн платформа – Інформаційний центр».

 

КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ

до фахівця з підтримки діяльності сайту VirusOff.info

Методи й обсяг завдань

1. Забезпечити підтримку діяльності веб-сайту регіональної онлайн-платформи VirusOff.info.

2. Забезпечити інтеграцію регіональної онлайн-платформи VirusOff.info з платформою для організації й проведення вебінарів, а також соціальними мережами.

3. Здійснювати систематичне наповнення веб-сайту регіональної онлайн-платформи VirusOff.info інформаційними тематичними матеріалами, що надаються й поширюються в процесі роботи.

4. Координувати технічний супровід веб-сайту онлайн-платформи VirusOff.info:

4.1. Здійснювати систематичне оновлення інформаційного наповнення сайту, включаючи написання анотацій до наданих матеріалів, пошук і публікацію інформації про події в регіоні СЄЦА і світі, що відповідають тематиці регіональної онлайн-платформи.

4.2. Забезпечувати хостинг та технічну підтримку веб-сайту регіональної онлайн-платформи ВІРУС ОФФ.

4.3. Надавати технічний супровід в організації зберігання онлайн-документів, проведенні вебінарів, вирішенні виникаючих технічних проблем, пов’язаних з функціонуванням регіональної онлайн-платформи.

Даний обсяг завдань виконуватиметься до 01 травня 2021 року з можливою пролонгацією договору з виконавцем робіт.

 

Для підтримки сайту VirusOff.info запрошуються незалежні контрактери, які відповідають таким вимогам:

  • Наявність необхідної кваліфікації в сфері створення та підтримки веб-сайтів, контент-менеджменту.
  • Підтверджений досвід успішної реалізації подібних проектів в регіоні СЄЦА.
  • Досвід роботи у наданні аналогічних послуг не менше 3-х років.
  • Досвід роботи у напрямку створення й підтримки веб-сайтів у сфері ВІЛ / СНІДу є перевагою.
  • Постачальник послуг не повинен бути платником ПДВ.

Етичні принципи:

Усі права на регіональну онлайн-платформу VirusOff.info з доступу до лікування будуть належати ГО «ВІРУС ОФФ».

Управління проведенням робіт:

Робота з виконання даного технічного завдання буде проводитися у співпраці з фахівцями ГО «ВІРУС ОФФ».

Мови виконання завдання: російська й англійська.

Умови оплати робіт – щомісячна оплата за фактом наданих послуг (згідно з актом виконаних робіт).

Для участі у конкурсі подаються такі документи:

  • для юридичних осіб:

-        копії установчих документів (в чинній редакції);

-        свідоцтво про внесення запису в ЄДРПОУ;

-        копію довідки про взяття на облік платника податків;

-        копію виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб;

-        документ, що підтверджує повноваження особи на здійснення дій від імені учасника закупівлі (копія рішення чи наказу про призначення / обрання фізичної особи на посаду, відповідно до якого така фізична особа має право діяти від імені учасника закупівлі без довіреності);

-        бюджетну .

  • для суб’єкта підприємницької діяльності:

-        копію виписки з Єдиного державного реєстру суб’єктів підприємницької діяльності;

-        пропозицію до специфікації всіх етапів впровадження й підтримки регіональної онлайн-платформи, із зазначенням використовуваних технологій;

-        бюджетну пропозицію;

-        приклади виконаних робіт.

 

Потенційні кандидати мають надіслати на адресу організації ([email protected]; [email protected] ) повний пакет документів.  

Документи надсилати до кінця дня 31 січня 2021 р.

 

У разі виникнення запитань, звертатися до менеджера проекту Агаджанова Армена: [email protected] або [email protected]

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.