bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультаційні послуги: Експерти з законодавчих та регуляторних питань діяльності кредитних спілок
20.11.2020

 

Місцезнаходження: дистанційна робота (питання здійснення поїздок може бути переглянуто за необхідності та відповідно до обмежень, пов’язаних з COVID-19)

 

Тривалість: Кількість днів залежитиме від конкретного завдання; завдання передбачені до грудня 2022 року

 

Стислий опис:

Всесвітня рада кредитних спілок (WOCCU) шукає пул експертів з законодавчих та регуляторних питань діяльності кредитних спілок для короткотермінових завдань, які виконуватимуться за необхідності у дистанційному режимі або в Україні для надання підтримки регулятору кредитних спілок у створенні покращенихсприятливих умов для діяльності українських кредитних спілок через Проєкт «Кредитуваннясільсько-господарських виробників (КЕП)», що реалізується за підтримкиUSAID.

 

Про Проєкт

Проєкт КЕП прагне посилити спроможності сектору кредитних спілок в Україні шляхом створення прозорішої нормативно-правової бази для діяльності кредитних спілок в Україні, що сприятиме їхньому зростанню, а також зниженню ризиків, одночасно покращуючи доступ до агрофінансування для сільськогосподарьского та сільського мікро, малого та середнього бізнесу через кредитні спілки. Зокрема, передбачається, що Проєкт:

(1) зміцнюватиме потенціал регулятора кредитних спілок та національних асоціацій; (2) адвокуватиме за вдосконалену й оновлену законодавчу базу, яка б відповідала стандартам Європейського Союзу (ЄС), дозволяючи кредитним спілкам конкурувати з іншими фінансовими установами; та (3) працюватиме над усунення перепон, що обмежують кредитні спілки у розширенні охоплення населення та наданніякісного кредитування сільськогосподарському сектору.

 

Опис завдань

Різні експерти з законодавчих та регуляторних питань, які спеціалізуються на найкращих міжнародних практиках щодо законодавства, регулювання та нагляду за кредитними спілками, надаватимуть підтримку Проєкту і Регулятору шляхом виконання короткотермінових завдань у міру їх виникнення, включаючи, але не обмежуючись наступним: 

  • Проведення навчання з питань законодавчої та регуляторної реформи та систем в інших країнах, у т.ч. пропорційне регулювання діяльності кредитних спілок
  • Вирішення ключових проблемних аспектів законодавчої та регуляторної бази, які можуть перешкоджати дотриманню кредитними спілками нормативних вимог
  • Консультування з питань вимог до регуляторної звітності, нагляду та довгострокової стратегії, у т.ч. перегляд або створення проєктів документів (у т.ч. наглядові керівництва та методології)
  • Консультування державних органів та кредитних спілок з питань створення схеми гарантування вкладів для кредитних спілок (законодавча та регуляторна база, аналіз витрат, впровадження)
  • Надання пропозицій та/або перегляд керівних документів кредитних спілок для підтримки дотримання регуляторних вимог
  • Перегляд та/або розробка змін до законодавства відповідно до найкращих міжнародних практик
  • Приведення законодавчої та регуляторної бази та документів у відповідність до стандартів ЄС та найкращих міжнародних практик
  • Вирішення інших питань у міру їх виникнення

 

Необхідна кваліфікація:

  • Щонайменше 15 років досвіду роботи в органах регулювання, наглядових органах чи профільних асоціаціях кредитних спілок або небанківських фінансових установ.
  • Ґрунтовні знання та добре розуміння кооперативних систем з акцентом на кредитні спілки.
  • Експертні знання у галузі регуляторної бази діяльності кредитних спілок (закони, стандарти, нормативні акти, податки тощо); знання кооперативних банків може розглядатися як альтернатива.
  • Бажано знання регуляторних стандартів ЄС.
  • Ступіньбакалавраабовищевгалузібізнес-діяльності, фінансів, банківськоїсправи, фінансовихпослугтаповязанихзними. Потрібне вільне володіння англійською мовою, бажане володіння українською або російською мовою.
  • Кандидати, що подаватимуться на виконання законодавчих завдань, повинні мати досвід роботи у сфері законодавства

 

Подання заявки

Кандидатам з належною кваліфікацією необхідно подати резюметасупровіднийлистіздетальнимописомвідповідногодосвідуроботи, кваліфікаціїдлявиконанняописанихзавдань (іззазначеннямсферзнаньтаекспертизи) таставку, заякоювонипропонуютьсвоїпослуги. Також вкажіть, будь ласка, контактну інформацію осіб для отримання 2-3 рекомендацій. Надішліть ці матеріали на електронну адресу consult@woccu.org та вкажіть «Legal Regulatory Experts» у темі листа. Консультант повинен дотримуватися правил і норм WOCCU та донорів.

 

Термін

За необхідності

 

Період подання заявок

Заявка має бути отримана до 17:00 за західноєвропейським часом 11 грудня 2020 р. Ми зв’язуватимемося лише з найкращими кандидатами.

 

Застереження

Запит на участь у конкурсі жодним чином не зобов’язує Всесвітню раду кредитних спілок укладати договір, а також не зобов’язує Всесвітню раду кредитних спілок оплачувати будь-які витрати, пов’язані з підготовкою та поданням заявки. Всесвітня рада кредитних спілок залишає за собою право змінювати за необхідності будь-яку частину заявки на участь у конкурсі під час визначення кандидатів.

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.