bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультація: Дослідження залучення молоді в постраждалих від конфліктів
13.11.2020

Загальна інформація

Людина в біді (PIN) чеська неурядова організація, що працює в 20 країнах світу і реалізує програми в Україні з 2003 року з акцентом на права людини та розвиток громадянського суспільства. PIN приймає заходи у відповідь на гуманітарну кризу, пов’язану з військовим конфліктом на сході країни, а саме в Донецькій і Луганській областях, з серпня 2014 року. PIN в даний час реалізує дев’ять проектів гуманітарної допомоги і взаємодії з громадянським суспільством.

PIN Україна наразі шукає національного дослідника, який допоможе PIN Україні поліпшити фактичну базу і базу знань, а також стратегічну і аналітичну спрямованість своїх програм з акцентом на залучення і участь молоді в районах, що постраждали від конфлікту. Пропонована консультація є безпосередньою частиною реалізації стратегічної основи PIN щодо належного врядування та залучення громадськості з метою підвищення соціальної згуртованості та колективного та підзвітного прийняття рішень на місцевому рівні в Донбасі.

 

Мета і обсяг консультації

Пропоноване аналітичне дослідження спрямоване на вивчення проблем, перешкод і можливостей для молодих жінок і чоловіків, що впливають на участь в житті своєї спільноти і в процесах місцевого самоврядування в районах військово-цивільної адміністрації на підконтрольних уряду територіях уздовж «лінії зіткнення» в Донбасі. Мета полягає в тому, щоб виявити множинні форми мобілізації та залучення в суспільне життя і життя спільноти молодих жінок і чоловіків в їх різноманітності в контексті обмеженого простору врядування і делікатних аспектів ідеології. Кінцева мета полягає в тому, щоб визначити, яким чином можна полегшити і підтримати органічний розвиток участі молоді. Це необхідно в інтересах її власних перспектив і благополуччя спільнот, із залученням для цієї мети безлічі зацікавлених сторін, де будуть враховуватися аспекти конфлікту, гендерної нерівності та різноманітності відповідно до цінностей PIN і з дотриманням гуманітарних стандартів і принципів захисту.

Пропоноване дослідження буде зосереджено на вибірці обраних міст і селищ, що знаходяться під врядуванням військово-цивільної адміністрації на підконтрольних уряду територіях уздовж «лінії зіткнення» в Донецькій і / або Луганській областях. Воно стосуватиметься концепцій і альтернативних моделей участі молоді та може використовувати творчі і новаторські методології дослідження, включаючи дослідницькі методи з широкою участю, проте з належним урахуванням обмежень, пов’язаних з COVID-19 і безпекою.

Попередньо дослідження буде охоплювати: (i) Контекстний аналіз аспектів належного врядування в цільових точках (обрані території уздовж «лінії зіткнення», що знаходяться під врядуванням військово-цивільної адміністрації): особливості системи врядування на таких територіях, аналіз зацікавлених сторін, загальних можливостей і проблем для участі / соціальної відповідальності, можливостей і проблем в теорії і на практиці для участі молоді (включаючи чутливі до конфліктів з’єднувачі і роздільники) з урахуванням гендерних аспектів і різноманітності. (ii) Аналіз форм участі молоді на цільових територіях: картування різних форм масової мобілізації молоді, проведення якісних тематичних досліджень. (iii) Рекомендації щодо залучення молоді та її участі у врядуванні на цільових територіях з урахуванням гендерних аспектів і різноманітності, включаючи аспекти ВПО і приймаючої спільноти в належних випадках, та інші соціально-економічні характеристики.

 

Консультаційні завдання

Консультації будуть передбачати наступні завдання із зазначенням орієнтовного терміну:

1. Розробка / доопрацювання методології дослідження в тісній співпраці з командою PIN; до четверга, 17 грудня 2020 року;

2. Аналітичний огляд і збір даних в полях до п’ятниці, 29 січня 2021 року;

3. Складання звіту і інтеграція першого етапу коментарів від команди PIN; до середи, 10 лютого 2021 року;

5. Остаточний звіт (онлайн-семінар) і інтеграція заключних коментарів від команди PIN; до п’ятниці 19 лютого 2021 року;

6. Доопрацювання звіту; до понеділка, 22 лютого 2021 року.

 

Очікувані результати

1. Доповідь про аналітичне дослідження, що охоплює наступну основну структуру (або іншу пропоновану структуру): (i) вступ, огляд літератури і методологія; (ii) Контекстний аналіз аспектів належного врядування в цільових регіонах; (iii) Аналіз форм залучення молоді в цільових регіонах; (iii) Рекомендації по залученню та участі молоді у врядуванні у цільових регіонах.

2. Семінар-підведення підсумків з персоналом PIN і партнером (партнерами) для представлення результатів дослідження та рекомендацій до завершення підготовки звіту.

 

Питання етичного і консультативного управління

Етичні принципи: весь обмін з персоналом та молоддю з питань включення, залучення, мобілізації, участі та досягнення цілей консультування повинен проводитися з дотриманням найсуворіших етичних принципів, включаючи інформовану згоду, анонімність і конфіденційність, а також з дотриманням заходів безпеки відповідно до міжнародних принципів з цього питання, і відповідно до Кодексу поведінки PIN і відповідних політик;

Аудиторія та право власності на дані та результати: Аудиторією, яка отримає результати проведення консультаційних послуг, будуть представники PIN Україна і Головного офісу PIN, донори PIN і аналогічні зацікавлені сторони. Інформація, яку PIN передає обраному консультанту, і всі дані, зібрані в ході консультації, залишаються конфіденційними і повинні використовуватися виключно в цілях консультації. PIN зберігає за собою право власності на результати, отримані в результаті консультації.

 

Терміни і тривалість

Планується, що пропоновані консультації охоплять приблизно 30 робочих днів в період з грудня 2020 року по лютий 2021 року.

Початок проведення консультацій: не пізніше понеділка 14 грудня 2020 року.

Завершення проведення консультацій: не пізніше понеділка, 22 лютого 2020 року.

 

Логістика

Пропоновані консультаційні послуги будуть проводитися дистанційно і особисто, при цьому будуть мати місце поїздки на обрані території міст і населених пунктів, що знаходяться під врядуванням військово-цивільної адміністрації, на підконтрольні уряду території уздовж «лінії зіткнення» в Донецькій і / або Луганській областях.

Офлайн-заходи при плануванні особистих зустрічей повинні бути організовані відповідно до правил безпеки PIN Україна, а також Стандартної операційної процедури - Керівні принципи роботи під час COVID-19 і повинні бути попередньо узгоджені з менеджером по введенню в експлуатацію.

 

Кваліфікаційні вимоги

̶            Технічна спеціалізація і гарне знання даної теми (тем), що підтверджується:

̶            Академічною кваліфікацією здобувача: ступінь магістра або вища освіта в галузі соціальних наук, соціології, політичних наук, міждисциплінарних досліджень або інших релевантних областях (25%);

̶            Додатковою технічною кваліфікацією здобувача (наприклад, тренінги тощо) з питань, що стосуються методології проведення досліджень серед молоді, гендерної проблематики, вивчення конфліктів або інших відповідних областей (5%);

̶            Професійний досвід: більше 5 років досвіду розробки і проведення аналітичних досліджень з аналогічних або релевантних тем, що підтверджується:

̶            Свідоцтвом про проведення дослідницьких проектів і завдань, виконаних за схожими або релевантними темами, включаючи кількісний і якісний аналіз даних з рекомендаціями (20%);

̶            Свідоцтвом про наявність публікацій на схожі або релевантні теми (10%);

̶            Свідоцтвом про проведення польових досліджень в Україні уздовж лінії зіткнення за аналогічними або релевантними темами (10%); 

̶            Коротким пропонованим методологічним планом і структурою (максимум 1 сторінка) для нинішньої консультації (20%).

̶            Глибоке розуміння моделей участі молоді, гендерних аспектів, питань соціальної інтеграції та соціальної згуртованості, а також підходу, що враховує конфлікти;

̶            Доведена здатність дотримуватися термінів і працювати в напружених умовах;

̶            Доведені відмінні навички фасилітації та міжособистісного спілкування, а також повне дотримання етичних стандартів дослідження;

̶            Володіння українською та російською мовами, і відмінне знання англійської мови;

̶            Конкурентна фінансова пропозиція (з щоденною оплатою і можливими супутніми витратами), з урахуванням термінів і пропонованої методології (10%).

 

Процес подачі заявок

Дедлайн для подачі заявок: 3 грудня 2020 року.

→      Пакет документів повинен бути відправлений за електронною адресою: [email protected]

→      Зміст пакету для подачі заявки:

оновлене резюме і свідоцтва про послужний список наступним чином:

  • перелік дослідницьких проектів з посиланнями на онлайн-інформацію за наявності
  • додати перелік праць і публікацій
  • зразок попереднього звіту за релевантними темами
  • рекомендаційні листи (3)
  • інше

→      короткий пропонований методичний план (максимум 1 сторінка)

→      фінансова пропозиція: добові ставки і загальний бюджет, з ПДВ, іншими витратами

→      Критерії відбору: будь ласка, зверніть увагу на балансування кваліфікації і оцінок, зазначених вище;

→    Контактні дані: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.