bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультаційні послуги щодо дизайну послуг, які створюються або удосконалюються в громадах
25.08.2020

ЗАПРОШЕННЯ ДО ПОДАННЯ ЗАЦІКАВЛЕНЬ

(Консультаційні послуги)

 

Проект «Надання соціальних послуг у громаді», грант Японського фонду соціального розвитку № TFOA8367

Субпакет закупівель №TRG-1.3/4 «Навчання в форматі консультацій щодо дизайну послуг, які створюються або удосконалюються в громадах у рамках впровадження мікропроектів»

 

25.08.2020

Угодою про грант № TFOA8367 від 27 вересня 2018 року Японський фонд соціального розвитку (JSDF) через Міжнародний банк реконструкції та розвитку (далі – МБРР, Світовий банк) надав урядові України грант на впровадження Проекту „Надання соціальних послуг в громаді” (далі – Проект). Відповідно до Угоди про грант, відповідальним за впровадження Проекту від уряду України є Український фонд соціальних інвестицій (далі УФСІ, Замовник).

УФСІ (далі – УФСІ, Замовник) має намір витратити частину цього гранту на фінансування проведення заходу «Навчання в форматі консультацій щодо дизайну послуг, які створюються або удосконалюються в громадах у рамках впровадження мікропроектів» (далі – Консультація) в рамках Договору, який буде укладено відповідно до цього Запрошення між УФСІ та Виконавцем, який виконає дані послуги (далі – Виконавець).

Інформація стосовно завдання та обсягу послуг зазначена в Технічному завданні, що є додатком до цього запрошення.

 

  1. 1.     Ваша пропозиція (українською мовою) має надсилатися за наступною електронною адресою: k.kovtun@usif.ua і повинна включати:

1)    Витяг з ЄДР про види діяльності Фізичної особи-підприємця (ФОП). У разі відсутності оформленого статусу ФОП, відібраному кандидату/кандидатці необхідно буде зареєструватись ФОП з наступними видами діяльності: 74.90 «Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н.в.і.у.»; 70.22 «Консультування з питань комерційної діяльності й керування» протягом 2-х тижнів з моменту отримання повідомлення про присудження Договору;

2)    Резюме (для підтвердження відповідності кваліфікаційним вимогам, наведеним у Розділі VI Технічного завдання).

 

  1. 2.     Кінцевим терміном для отримання пропозицій Замовником встановлюється: 09.09.2020, 17:00 год. за місцевим часом.

 

  1. 3.     Додаткова інформація може бути отримана від:

Консультанта із закупівель Ковтун Катерини

тел: + 38 (044) 230-25-36

E-mail: [email protected]

 

Додатки:

Додаток 1. «Технічне завдання»


 

Додаток 1

до Запрошення до подання зацікавлень

 

 

 

ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ

 

 

Навчання в форматі консультацій щодо дизайну послуг, які створюються або удосконалюються в громадах у рамках впровадження мікропроектів”

(субпакет закупівель №TRG-1.3/4)

 

I. ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

Угодою про грант № TFOA8367 від 27 вересня 2018 року Японський фонд соціального розвитку (JSDF) через Міжнародний банк реконструкції та розвитку (далі – МБРР, Світовий банк) надав урядові України грант на впровадження Проекту «Надання соціальних послуг у громаді (далі – Проект).

Метою проекту є надання підтримки 13 об’єднаним територіальним громадам Одеської та 17 об’єднаним територіальним громадам Тернопільської областей (далі – ОТГ, громада) у побудові їх базової інституційної спроможності планувати та організовувати надання соціальних послуг та інвестувати у пріоритетні послуги, щоб вони були доступними для різноманітних вразливих груп населення.

На першому етапі впровадження Проекту проведена детальна оцінка потреб  у соціальних послугах кожної громади, на основі якої були розроблені трирічні плани розвитку соціальних послуг громади для покращення охоплення вразливих верств населення, проведені навчання керівників та персоналу підрозділів соціального захисту 30 громад для підвищення їх обізнаності і набуття практичного досвіду щодо нових повноважень і функцій у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей в умовах децентралізації, а також були підготовлені мікропроектні пропозиції для участі у відборі 10-ти мікропроектів, що будуть фінансуватися у рамках Проекту.

Рішенням Комітету з відбору мікропроектних пропозицій, поданих об’єднаними територіальними громадами Одеської та Тернопільської областей, від 07.07.2020 року затверджено 10 найвище оцінених мікропроектних пропозицій об’єднаних територіальних громад, які фінансуватимуться за рахунок коштів гранту JSDF TF0A 8367 у межах проекту «Надання соціальних послуг у громаді»:

  

Назва ОТГ

Назва області

Назва ОТГ

Назва області

1

Борщівська міська   

Тернопільська

6

Почаївська міська   

Тернопільська

2

Біляївська міська   

Одеська

7

Вишнівецька селищна   

Тернопільська

3

Вилківська міська   

Одеська

8

Яськівська сільська   

Одеська

4

Скала-Подільська селищна   

Тернопільська

9

Зборівська міська  

Тернопільська

5

Коноплянська сільська   

Одеська

10

Балтська міська   

Одеська

 

У ході реалізації вказаних мікропроектів будуть проведені роботи зі створення належної інфраструктури для запровадження нових та/або удосконалення існуючих соціальних послуг, здійснено підбір персоналу та проведено необхідне навчання. З метою якісної підготовки до реалізації мікропроектів передбачається проведення індивідуального навчання в форматі консультацій в кожній з 10-ти ОТГ, присвячених оволодінню керівниками та персоналом підрозділів соціального захисту практичними навичками дизайну соціальних послуг.

Відповідно до Угоди про грант, відповідальним за впровадження Проекту від уряду України, визначено Український фонд соціальних інвестицій (далі – УФСІ, Замовник).

УФСІ має намір витратити частину коштів цього гранту на фінансування заходу «Навчання в форматі консультацій щодо дизайну послуг, які створюються або удосконалюються в громадах у рамках впровадження мікропроектів» (далі – консультації) та залучити висококваліфікованого фахівця з дизайну соціальних послуг (далі – Виконавець).

II. МЕТА

Мета цього завдання полягає у проведені навчання в форматі консультацій з оволодіння практичними навичками з дизайну соціальних послуг, які створюються або удосконалюються в рамках 10-ти мікропроектів.

Підготовка до організації надання нових соціальних послуг або удосконалення діючих послуг в громаді має на меті уточнення цільової групи, типу та змісту послуги, що буде надаватись,  підготовка місця надання послуги,  типу закладу, строків надання послуг, періодичності, організації заходів, що складають зміст послуги, системи взаємодії суб’єкта, що надає соціальні послуги, з клієнтами, замовником, та іншими суб’єктами надання соціальних послуг, а також соціальними партнерами (громадськими організаціями, неформальними групами).

Проведення навчання має наростити потенціал та підготувати керівників та фахівців з соціального захисту громад до реалізації мікропроектів в частині організації надання соціальних послуг; моделювання результатів надання соціальних послуг та оцінки їх ефективності; налагодження ефективних процесів, включаючи людські ресурси, закупівлі, фінансування та інші аспекти стратегічної та щоденної роботи підрозділів громади та суб’єктів, що надають соціальні послуги.

III. ОБСЯГ ЗАВДАННЯ І ТРИВАЛІСТЬ НАДАННЯ ПОСЛУГ

Для досягнення мети передбачається проведення 10-ти навчальних заходів в форматі  консультацій протягом другої половини серпня – першої половини листопада 2020 року для керівників та фахівців з соціального захисту, представників Партнерів з впровадження мікропроектів, керівників та фахівців суб’єкту, що надає/надаватиме соціальні послуги, для кожної з 10-ти громад Одеської та Тернопільської областей; кількість учасників кожної консультації - три представники з кожної громади; місце проведення навчання: місце розташування ОТГ.

 

3.1. Суб’єкти проведення навчання в форматі консультацій

Навчальними заходами мають бути охоплені 3 представники від кожної з 10-ти пілотних ОТГ, зокрема:

Голова ініціативної групи - Партнерів з впровадження мікропроекту (ПВМП);

Керівник/спеціаліст підрозділу із соціального захисту населення ОТГ/член ПВМП;

Керівник та фахівці суб’єкту, що надає/надаватиме соціальні послуги.

 

3.2. Індивідуальна навчально- консультаційна програма розробляється для кожної з 10 громад відповідно до поданих мікропроектних пропозицій, має складатися з практичної частини загальною тривалістю не менше 5 годин та обов’язково включати обговорення з представниками ОТГ напрацьованих мікропроектних пропозицій та надання індивідуальних консультацій з дизайну послуг.

 

До програми навчання в форматі консультацій слід включити ознайомлення із міжнародним та національним досвідом організації надання соціальних послуг в громаді.

 

Обовязкові теми для консультування:

-            уточнення цільової групи, типу та змісту послуги, що буде надаватись;

-            уточнення та перегляд запланованих показників щодо охоплення вразливих сімей та осіб соціальними послугами, які можуть бути досягнуті в результаті реалізації мікропроектів (дані показники зазначені у мікропроектних пропозиціях ОТГ);

-            раціональна організація місця надання послуги, розміщення зон обслуговування та надання послуг;

-            строки надання послуг, періодичність, організація заходів, що складають зміст послуги;

-            методи ефективного адміністрування системи соціальних послуг у громаді.

 

Пропоновані теми для навчальної програми:

-            дизайн послуг та визначення ресурсів для впровадження нових послуг;

-            поєднання різних форм соціальної підтримки сім’ї (соціальних послуг, виплат, соціальної роботи);

-            партнерська співпраця надавача послуг з іншими органами місцевого самоврядування та соціальними партнерами (громадськими організаціями, неформальними групами);

-            міжнародний та вітчизняний досвід організації та надання соціальних послуг.

 

IV. ВИМОГИ ДО ВИКОНАННЯ ЗАВДАННЯ

Виконавець повинен забезпечити здійснення наступних заходів:

4.1. Планування:

- розробити та погодити із Замовником індивідуальні навчальні програми в форматі консультацій;

- з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 розробити та погодити із Замовником план застережних заходів під час проведення консультування, враховуючи протиепідемічні заходи, визначені для відповідного регіону згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та іншими чинними актами Кабінету Міністрів України, якими встановлені карантинні обмеження;- визначити із Замовником та ПВМП місце проведення консультацій в громаді та час відвідування об’єкта, в якому здійснюватиметься реконструкція/ремонт в рамках мікропроекту та надаватимуться соціальні послуги. Забезпечення приміщень для проведення консультацій покладається на громади. Приміщення мають бути розраховані на одночасне перебування не більше 1 особи на 5 кв. м площі з повсякчасним дотриманням фізичного дистанціювання не менше ніж 1,5 метра. В приміщеннях мають бути: (і) умови для дотримання особистої гігієни (водопостачання) та (іі) засоби для миття та обробки рук (рідке мило, рушники разового використання та антисептик з вмістом спирту не менше 60%), наявність яких забезпечує Виконавець;

- згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 з 1 по 31 серпня 2020 р. забороняється відвідування установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах;

- у разі погіршення епідемічної ситуації розробити та погодити із Замовником зміни до навчальних програм, графіку виїздів у ОТГ та формату консультацій (проведення консультацій в онлайн режимі).

 

4.2. Підготовчі організаційні заходи:

Виконавець повинен:

- вивчити мікропроектні пропозиції 10-ти ОТГ, в яких створюватимуться та/або удосконалюватимуться соціальні послуги в рамках проекту, а також картки закладів та плани приміщень;

- розробити та до початку навчання погодити із Замовником форму рекомендацій Замовнику та ОТГ щодо умов реалізації мікропроекту (що включатиме експертну оцінку стану готовності ОТГ до реалізації мікропроекту, потенційну оцінку рівня задоволення потреб громади у конкретному виді/видах соціальних послуг після реалізації Проекту, організації заходів, що складають зміст послуги, строків надання послуг, періодичності, необхідної кількості працівників суб’єкта-надавача соціальної послуги та переліку оснащення приміщення, де надаватимуться соціальні послуги, та правильності розміщення обладнання для досягнення найбільшої ефективності надання послуги).

 

Термін розгляду і погодження відповідних документів Виконавця з боку Замовника не повинен перевищувати 5 робочих днів.

 

4.3. Заходи з проведення навчання у форматі консультацій.

 

Організаційне забезпечення, яке має забезпечити Виконавець

- організація та проведення одноденного навчання-консультування для кожної з 10-ти ОТГ відповідно до розробленої індивідуальної навчальної програми¹;

- складання списку учасників тренінгу.

 

Матеріально-технічне забезпечення

Виконавець повинен здійснити  виїзд до 10-ти ОТГ для проведення навчання у форматі консультацій за попереднім погодженням дати виїзду з ПВМП та Замовником, а також забезпечити:

- проведення перед початком кожної консультації температурного скринінгу (себе та учасників). Особи, у яких під час температурного скринінгу виявлено температуру понад 37,2 С, або ознаки респіраторних захворювань, до консультацій не допускаються;

- обов’язковий масковий режим для себе та учасників;

- наявність одноденного запасу засобів індивідуального захисту для кожного учасника консультацій у кожній громаді та забезпечити використання цих засобів учасниками: (i) тришарові медичні маски - відповідно до ТУ У 18.2-19117325-005:2011, які необхідно замінювати кожні 2 години, (ii) 1 диспенсер із спиртовмісними антисептиками (об’єм - 50 мл, вміст спирту не менше 60%) -  в розрахунку на одного учасника.

 

4.4. Заходи з підготовки звіту за результатами проведеного навчання в форматі консультацій

Після завершення навчальних заходів Виконавець повинен підготувати узагальнений аналітичний звіт щодо їх результатів. До звіту мають бути додані:

a) узагальнена інформація про надані послуги;

b) список учасників навчання у розрізі ОТГ (ПІБ, організація);

с) рекомендацій щодо умов реалізації мікропроекту (детальні та конкретні рекомендації по кожному з 10-ти мікропроектів щодо стану готовності ОТГ до реалізації мікропроекту, потенційну оцінку рівня задоволення потреб громади у конкретному виді/видах соціальних послуг після реалізації Проекту, організації заходів, що складають зміст послуги, строків надання послуг, періодичності, необхідної кількості працівників суб’єкта-надавача соціальної послуги, зонування приміщення та переліку оснащення приміщення, де надаватимуться соціальні послуги, та правильності розміщення обладнання для досягнення найбільшої ефективності надання послуги) та тематики проведення наступних навчальних заходів з організації надання соціальних послуг виходячи з визначених потреб у кожній з 10-ти ОТГ.

d) експертна оцінка та рекомендації по кожному з 10-ти мікропроектів щодо перегляду запланованих показників охоплення вразливих сімей та осіб соціальними послугами (кількості осіб/сімей), які можуть бути досягнуті в результаті впровадження мікропроектів.

V. КІНЦЕВІ РЕЗУЛЬТАТИ

За результатами виконання завдань Виконавцем повинні бути здійснені наступні заходи та надані наступні документи в межах наведених нижче термінів:

№ п/п

Кінцеві результати

Терміни

1

Підготовка та затвердження  Замовником індивідуальних програм навчання в форматі консультацій

Не пізніше, ніж через 10 робочих днів після підписання договору

2

Проведення навчання в форматі консультацій

Не пізніше, ніж через 2 місяці після підписання договору

3

Подання Замовнику Узагальненого звіту щодо результатів проведення  навчання в форматі консультацій.

Не пізніше, ніж через 10 робочих днів після проведення навчання

 

VI. КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ ДО ВИКОНАВЦЯ

Кваліфікаційні вимоги до Виконавця:

-                не менше 5 років досвіду на ринку практичного надання соціальних послуг та здійснення соціальної роботи (макс. 20 балів);

-           наявність 3 років керівного досвіду у сфері соціального захисту населення (закладом або установою, що надає соціальні послуги, підрозділом органу соціального захисту центрального/місцевого органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування) (макс. 20 балів);

-           підтверджений  досвід (стажування) організації надання соціальних послуг в громаді в країнах Європейського союзу або досвіду організації надання соціальних послуг в громаді в Україні (макс. 20 балів);

-                наявність досвіду участі у проведенні навчальних (консультаційних) програм для підвищення потенціалу фахівців закладів, установ, організацій соціальної сфери (макс. 20 балів);

-                наявність досвіду співпраці з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування (макс. 10 балів);

-                наявність досвіду співпраці з міжнародними організаціями у сфері надання навчальних послуг для фахівців соціальної сфери (макс. 10 балів).

VII. УМОВИ ОПЛАТИ

Передбачається підписання договору з фіксованою формою оплати (стандартна форма договору Світового Банку). Перша частина оплати в розмірі 25% від вартості послуг буде здійснена  впродовж  десяти (10) робочих днів після виготовлення Виконавцем та затвердження Замовником індивідуальних навчальних програм в форматі консультацій та отримання УФСІ відповідного Акту прийому-передачі наданих послуг та друга частина оплати у розмірі 75% від вартості послуг – протягом десяти (10) робочих днів після проведення навчання в форматі консультацій та отримання УФСІ Узагальненого  звіту щодо результатів проведення навчання, а також Акту прийому-передачі наданих послуг.

З переможцем відбору консультанта на виконання цього завдання буде укладено Договір про надання зазначених вище послуг протягом другої половини серпня – жовтня 2020 року, термін якого, за ініціативою УФСІ та згодою Виконавця, може бути продовжено.

Відбір Виконавця буде здійснено відповідно до Правил закупівель Світового Банку для позичальників ФІП (фінансування інвестиційних проектів) від липня 2016 року із оновленням в листопаді 2017 року та серпні 2018 року.

¹ організація та проведення одноденного навчання-консультування для кожної з 10-ти ОТГ відповідно до розробленої індивідуальної навчальної програми має включати:

- Кава-пауза (1 кава пауза*10 днів -чай, кава, цукор, вершки, смаколики);

- Роздаткові матеріали (папка, 5 листів, кольоровий друк; ручка);

- Канцтовари для тренінгу (папір для фліп-чарту,  маркер , папір А-4 білий)

- Харчування учасників тренінгу обіди*10 днів х (30 осіб,+1 тренер)

Меню обіду (орієнтовне):

1.         Перша страва – 280  г

2.         Хліб білий пшеничний – 15 г, хліб із висівками – 17 г, хліб житній – 18 г

3.         Друга страва (м’ясна)– 150 г

4.         Гарнір – 160 г

5.         Овочева нарізка (помідори свіжі, огірки свіжі) – 40 / 40 г

6.         Чай (чорний / зелений у пакетиках) – 1 пакетик

7.         Кава (натуральна) – 50 мл, вершки (рідкі, фасовані, порційні) – 1 порція

8.         Цукор (рафінований) – 4 г

9.         Сік (пакетований) – 200 г

10.       Серветки паперові – 4 шт.

Харчування та кава-паузи можуть бути організовані тільки за умови наявності приміщення, яке відповідає вимогам, зазначеним у п. 4.1., та відповідно до карантинних обмежень, які будуть діяти у відповідному регіоні на момент проведення навчання.

НАЗВА ВИКОНАВЦЯ]

Підпис уповноваженої особи:

Печатка ФОП (за наявності)

Місце:

Дата:

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.