bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експерт з надання консультативної підтримки органам місцевого самоврядування
19.08.2020

Асоціація міст України в рамках грантової угоди між Радою Європи та Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація Міст України» оголошує конкурс на визначення експерта з надання консультативної підтримки органам місцевого самоврядування під час розробки ґендерних паспортів.

До участі у конкурсі запрошуються фізичні особи-підприємці, які мають необхідний досвід та право надавати відповідні послуги.

Коротко про проект

Основною метою проекту є підвищення інституційної спроможності та компетенції АМУ у відстоюванні інтересів її членів. Досягнення мети проекту підвищить рівень професійності обґрунтування аналітичних матеріалів, сприятиме пропагуванню серед членів АМУ культури застосування принципів відкритості, прозорості та рівних прав і можливостей. Окрім того, проект спрямований на підвищення обізнаності серед представників ОМС та АМУ щодо ґендерних питань та прийняття рішень з урахуванням дезагрегованих даних високої якості.

З 2018 року українських міста почали розробляти ґендерні паспорти. Ґендерний паспорт – це інформаційний інструмент, який дозволяє допомагає муніципалітетам дослідити ступінь рівності у доступі до ресурсів, роботи, економічних, освітніх, фінансових, соціальних послуг, повноважень щодо прийняття рішень, контролю над активами, станом дотримання прав і свобод. Для розробки такого паспорту необхідно зібрати та проаналізувати великий масив даних, отримати відповіді на важливі для громади питання: чи відповідають прийняті рішення реальним потребам громадян, враховуючи стать, вік, соціальний статус, наявність інвалідності та інші особливості людини? В процесі розробки паспортів міста зіштовхнулися із численними викликами, зокрема значним дефіцитом ґендерно диференційованих показників та статистики.

Планом Проекту передбачено надання консультативної підтримки обраних муніципалітетів для розробки ґендерних паспортів.

Відібрані експерти допоможуть визначити критерії відбору органів місцевого самоврядування для надання консультативної допомоги з розробки ґендерних паспортів; підготують рекомендації з застосування обраної методології розробки ґендерних паспортів; відвідають обрані органи місцевого самоврядування з метою надання консультацій та інформаційної підтримки з розробки ґендерних паспортів (у разі посилення карантинних обмежень – буде розглянута можливість надання послуг он-лайн).

Термін дії договору: вересень - листопад 2020 р.

Основні вимоги до потенційних постачальників:

  • досвід роботи у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків (наявність рекомендацій за запитом);
  • вміння готувати аналітичні звіти, презентаційні матеріали, новини
  • знання методології/й розробки ґендерних паспортів;
  • досвід співпраці з органами місцевого самоврядування (наявність рекомендацій за запитом);
  • готовність виїздів до міст України.

Пропозиція має містити:

  1. загальну інформацію про надавача послуг, контактні дані;
  2. очікувану повну вартість послуг протягом трьох місяців в т.ч. податки та інші видатки згідно законодавства України);
  3. опис досвіду роботи, в тому чисті у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків (надати перелік організацій та контакти осіб, з якими співпрацювали та які можуть надати рекомендації);
  4. опис досвіду розробки документів ґендерного спрямування та використання методології/й розробки ґендерних паспортів;
  5. опис досвіду співпраці з органами місцевого самоврядування;
  6. інформацію про попередній досвід співпраці з АМУ;
  7. копії Виписки з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та Свідоцтва платника ПДВ (при умові реєстрації платником ПДВ) або витягу з реєстру платників єдиного податку.

Для участі у конкурсі потенційним надавачам послуг необхідно до 17:00 25 серпня 2020 року надіслати скан-копії своїх пропозицій  на ел. пошту: [email protected] (зазначивши в темі повідомлення «Пропозиція_експерт»).

Запитання прохання надсилати до 21 серпня 2020 року письмово на адресу ел. пошти: [email protected] (зазначивши в темі повідомлення «Запитання_експерт»).

 

Заявка може отримати максимум 500 балів, з яких:

  1. Повна вартість робіт - 200 балів;
  2. Досвід роботи у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків - 200 балів;
  3. Знання тематики місцевого самоврядування – 50 балів;
  4. Досвід співпраці з АМУ – 50 балів.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.