bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» шукає консультанта з підготовки двох адвокаційних буклетів
25.07.2020

Громадська організація «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» в рамках проєкту ”Партнерство заради натхнення, трансформації та об’єднання відповіді на ВІЛ” (Проект PITCH в Україні) та за підтримки Альянс громадського здоров’я Alliance for Public Health, шукає консультанта з підготовки двох адвокаційних буклетів.

Мета: надати загальну інформацію активістам ЧСЧ/ЛГБТ для ефективної комунікації з людьми що приймають рішення на місцях; ознайомити з особливостями роботи та замотивувати представників органів місцевої влади для формування партнерських стосунків з гей-спільнотою та ЛГБТ-організаціями.

Об’єм робіт, який потрібно зробити:

1). Розробка та створення інфографіки до буклету-листівки, що направлена на ЧСЧ/ЛГБТ-спільноту «Комунікація з людьми шо приймають рішення: що потрібно знати ЧСЧ/ЛГБТ-активістам?» (назва робоча).

2). Розробка та створення інфографіки до буклету-листівки, що направлена на людей що приймають рішення «Чому співпраця з гей-спільнотою є корисною та взаємовигідною: посібник для представників місцевих органів влади» (назва робоча).

3). Надання фахових рекомендацій щодо подальшого просування та розповсюдження готових документів серед тих, на кого вона розрахована.

Цільова аудиторія: регіональні та місцевіактивісти ЧСЧ/ЛГБТ-спільноти; представники ЧСЧ-сервісних організацій; представники місцевих органів влади з усіх регіонів України, окрім непідконтрольних територій.

Граничний строк виконання робіт: 17 серпня 2020р.

Мова розроблених документів: українська.

Зацікавлених спеціалістів/спеціалісток просимо надати своє розгорнуте актуальне резюме, де має бути обов’язково зазначений досвід розробки подібних адвокаційних чи дотичних документів (буклетів, ліфлетів, звітів, брошур тощо).  

Також в листі просимо коротко надати вашу фінансову пропозицію в гривнях за виконання обсягу робіт, який вказаний вище (бажано мати ФОП ІІІ групи, хоча це не є обов’язковою умовою).

Будь ласка, надсилайте документи на адресу [email protected] з обов’язковою копією на [email protected], з темою листа “Конкурс на консультанта з розробки адвокаційних буклетів”.

Дедлайн подання резюме та цінової пропозиції – до 23:59 п’ятниці 01 серпня 2020 року. Після дедлайну ми будемо зв’язуватись тільки з успішними потенційними кандидатами та кандидатками для уточнення деталей.

Технічне завдання для консультанта

Буклети-листівки, що мають бути виготовлені, мають містити таку інформацію (але не обов’язково обмежуватись нею):

І. «Комунікація з людьми шо приймають рішення: що потрібно знати ЧСЧ/ЛГБТ-активістам?»

  1. Які є методи офіційної та неформальної комунікації з особами, що приймають рішення?
  2. Яким чином підготувати непідготовлену особу, яка приймає рішення, з «незручних» для неї питань (факт-гайд).
  3. Яким є стиль комунікації, спрямованої на результат? (про лейтмотиви співпраці та технічної допомоги).
  4. Як готуватися до зустрічей з представниками органів місцевої влади (збір інформації про ключову людину, її стиль життя, віросповідання, ознайомлення з системою підпорядкування у структурі органу місцевої влади, вивчення успішних кейсів попередньої взаємодії з структурою, виступи у ЗМІ тощо).
  5. Аналіз зацікавленості представника органів місцевої влади у питаннях, з якими звертається спільнота (що може привернути увагу чиновника, що може бути корисним - статистика, статус, участь у міжнародних проектах.
  6. Об’єднання зусиль з партнерськими організаціями та ключовими групами у питаннях, які стосуються більш широкого кола зацікавлених сторін (права людини, громадське здоров’я тощо).
  7. Участь у загальних благодійних та інформаційних заходах місцевого рівня для більшої видимості спільноти та її лідерів.
  8. Аналіз системи прийняття рішень місцевими органами влади (депутатські засідання та комітети, запити від громадськості, у тому числі через консультаційно-дорадчі механізми при місцевих органах влади).
  9. Інструменти громадського контролю (петиції, звернення, громадські обговорення тощо, вуличні заходи тощо).

ІІ. «Чому співпраця з ЛГБТ-спільнотою є корисною та взаємовигідною: посібник для представників місцевих органів влади».

  1. Гендерне та сексуальне розмаїття як основа основ. Демократичні цінності, нові підходи, які відрізняються від пост-радянських підходів та ураховують прагнення країни рухатись у Європейському напрямку.
  2. «Ми – ваш електорат»: представники спільноти та партнерські організації є значним електоральним ресурсом. Статистичні дані: питання оціночної чисельності ЧСЧ та ЛГБТ-спільноти в Україні.
  3. Гей-спільнота та партнерські НУО є надійними партнерами для якісного та ефективного впровадження місцевих програм громадського здоров’я (досвід, ресурси, доступ до ключових закритих груп, навчання).
  4. Зниження тягаря епідемії ВІЛ та інших соціально-небезпечних захворювань на рівні адміністративної одиниці. Важливість ресурсної підтримки регіональними та місцевими органами влади програм громадського здоров’я для ЧСЧ та інших ключових груп.
  5. Можливість залучати спеціалістів та експертів спільноти до розробки та обговорювання важливих нормативних документів, які так чи інакше торкаються громадського здоров’я та прав людини. Важливість участі спільноти в роботі депутатських комісій, міжсекторальних робочих групах та в консультаційно-дорадчих структурах при місцевих органах влади.
  6. Підвищення власних компетенцій. Іміджеві бонуси.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.