bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фонд Східна Європа шукає виконавця дизайну, верстки та розробки ілюстрацій книжки
24.02.2020

Проєкт «All4One» виконується Фондом Східна Європа за підтримки Посольства Великої Британії в Україні. Загальна мета проєкту: реінтеграція ветеранів АТО/ООС і їхніх сімей за допомогою організації роботи гарячої лінії та програми психологічної підтримки, а також розвитку навичок та можливостей для працевлаштування.

Окрема увага в межах Проєкту приділяється роботі з сім’ями учасників бойових дій, в тому числі – допомозі дітям, чиї батьки-ветерани повернулись додому після участі в бойових діях. В межах Проєкту готується книгамета якої – допомогти дитині зрозуміти особливості спілкування з батьками по їх поверненню додому, визначити власну поведінку в умовах кризових явищ в родині, якщо такі виникають, та допомогти подолати складнощі ресоціалізації.

Книга розповсюджуватиметься соціальними працівниками/психологами соціальних служб або закладів, що працюють з дитячою аудиторією. Її буде передано до відповідних організацій безкоштовно для подальшого поширення за призначенням.

Книга буде написана психологами та соціальними працівниками, які мають досвід роботи з дітьми та сім’ями в кризових ситуаціях. Передбачається, що ілюстрації розроблятимуться паралельно з написанням книги, а сам ілюстратор працюватиме у взаємодії з групою авторів посібника.

Аудиторія, на яку орієнтована книга

Книга розрахована на дітей 8–13 років, чиї батько або мати повернулись додому після проходження військової служби в зоні АТО/ООС.

Орієнтована кількість сторінок: 60 сторінок формату А4. Орієнтовна кількість ілюстрацій: щонайменше 20 штук та обкладинка. Деякі розділи книги міститимуть завдання для читача про візуалізацію способів вирішення тієї чи іншої проблемної ситуації. Для цього в книзі будуть передбачені порожні квадрати для малювання. Такі розділи разом із завданням для самостійної вправи будуть визначені під час підготовки тексту книги

Приблизна структура книги

Книга включатиме наступні розділи/тематичні блоки:

  • Передмова: звернення до читача з анонсуванням питань, які будуть розглянуті.
  • Зміна ситуації в родині з поверненням батька/матері. Чим відрізняється період очікування від періоду по поверненню. Зміна поведінки дорослих (як того з батьків, хто повернувся після воєнних дій, так і того, хто очікував на повернення). Відсторонення, агресивна поведінка батьків: чим це пояснюється.
  • Як дитині реагувати на ситуацію в родині. Якщо здається, що батько/мати змінила своє ставлення до тебе, як поводитись в цій ситуації. Якщо здається, що відносини між батьками змінитись, як на це реагувати. Як спілкуватися з батьком/мамою по поверненню додому: чи це та ж сама людина, яку ти знав, чи є відмінності в подальшому спілкуванні. Що, власне, дитина може зробити, щоб допомогти батькові/матері швидше адаптуватись до мирного життя. Як проявити піклування про батьків, щоб допомогти їм, як і раніше, піклуватися про тебе. Практичні поради щодо поведінки, проявів уваги до батьків, допомоги.
  • Якщо ситуація в сім’ї критична. Як це зрозуміти дитині? Кого потрібно проінформувати і куди потрібно звернутися за допомогою?

Цей перелік не є виключним, а лише схематичним. Детальний зміст книги буде розроблений на підготовчому етапі групою авторів.

До участі в конкурсі приймаються пропозиції:

  • від ілюстраторів-дизайнерів,
  • окремо від художників-ілюстраторів;
  • окремо від дизайнерів-верстальників;
  • від команди, що складається з ілюстратора та дизайнера або дизайн- чи креативних агенцій.

Контракт передбачатиме виконання таких завдань:

  • розробка дизайн-макету та верстка книги;
  • розробка ілюстрацій для книги;
  • додрукарська підготовка книги.

Формат заявки

Заявки мають містити:

  • інформацію про форму реєстрації компанії/ФОП, що подається;
  • детальний бюджет за статтями витрат; для ілюстрацій просимо зазначити вартість виготовлення за 20, 25 та 30 штук;
  • посилання на приклади робіт;
  • сканований лист-заявку на участь у конкурсі “На відбір ілюстратора-дизайнера в межах проекту All4One для книги-дітей ветеранів, що повернулись додому” (в довільній формі).

Заявки слід надсилати до 23 лютого 2020 р. 18:00 на адресу: [email protected] з вказуванням у темі листа “Конкурс на відбір ілюстратора-дизайнера в межах проекту All4One для книги-дітей ветеранів, що повернулись додому”

Термін виконання робіт: 25 лютого – 25 березня.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.