bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» оголошує конкурс на вакансії тренерів для тренінгу
10.10.2019

Національний ЧСЧ-консорціум (#MSM_PRO) для проведення триденного тренінгу для тренерів, який пройде в Києві, 30 жовтня-1листопада, шукає двох тренерів.

Основними завданнями другого тренінгу є надання участникам/цям базових навичок щодо проведення тренінгів та інших інформаційно-освітніх заходів, ознайомлення з процесом підготовки та отримання навичок з інформаційної діяльності, ознайомлення з моделями різних заходів, які мають вплив на посилення взаємодії та розбудови потенціалу спільноти на місцевому рівні.

 Час та місце проведення: 30 жовтня -1 листопада 2019р., захід відбудеться у м. Києві.

Формат: триденний тренінг для тренерів.

Цільова аудиторія:

-    активісти, які представляють гей-спільноту та інших ЧСЧ, зокрема підгрупи та крос-групи ЧСЧ (в т. ч. ЧСЧ, які живуть із ВІЛ; ЧСЧ, що вживають наркотики; ЧСЧ — секс-працівники; молоді ЧСЧ);

-    працівники та волонтери ЧСЧ-сервісних організацій (а також індивідуальні активісти), які входять чи планують входити до складу субнаціональних рад із координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ.

Планова кількість учасників: 18 осіб (15 учасників + 2 тренери + 1 куратор).

Організатори, егіда, суб’єкти сприяння:

  • організатор — Громадська організація «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» (www.facebook.com/alliance.global.group),
  • співорганізатори: Ресурсний центр Громадської організації «Асоціація ЛГБТ “ЛІГА”» (www.facebook.com/Association.LiGA) та Всеукраїнська громадська організація «Гей-Форум України» (www.facebook.com/gay.forum.of.ukraine),
  • егіда — Національний ЧСЧ-консорціум (#MSM_PRO),
  • фінансова підтримка —БО «100 відсотків життя» (www.facebook.com/100PercentLifeFightForLife).

 Вимоги до тренерської команди:

Двоє тренерів, що залучаються до підготовки та проведення на підставі результатів відкритого конкурсу (call). Зверніть увагу - тренери повинні подаватися на конкурс У ПАРІ, попередньо розподіливши між собою весь об’єм спільного тренерського ТЗ.

 Вимоги до тренерів:

1)      вища гуманітарна освіта;

2)      володіння державною мовою;

3)      сертифікат про проходження підготовки в рамках тренінгу для тренерів;

4)      досвід організації та/або проведення принаймні двох тренінгів схожої тематики;

5)      досвід публічної діяльності;

6)      готовність до публічного згадування особи тренерів у онлайн-публікаціях про тренінг та про цільові групи тренінгу (зокрема, шляхом розставлення теґів на фотографіях) та у звітних/презентаційних матеріалах причетних організацій.

Преференції при відборі тренерів:

1)      позитивний досвід контрактної взаємодії з причетними організаціями;

2)      особистий досвід проактивної участі в органах міжсекторальної взаємодії (наприклад, в системі Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу та субнаціональних радах із координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ);

3)      особистий позитивний досвід взаємодії з масмедіа у статусі спікера/спікерки;

4)      особистий досвід підготовки та проведення колективних заходів профільної тематики (конференцій, тренінгів, семінарів, робочих зустрічей тощо);

5)      статус ФОП;

6)      конкурентна фінансова пропозиція.

 Техничне завдання для тренерів:

1)      Внесення пропозицій організаторові щодо структури тренінгу, включаючи організаційні структурні частини.

2)      Внесення пропозицій організаторові щодо таймінгу (розкладу) тренінгу, тобто часової тривалості складових частин програми тренінгу.

3)      Розроблення програми тренінгу відповідно до мети й завдань та в межах напрацьованих структури й таймінгу, погодження програми з організатором.

4)      Консультування організатора з приводу кандидатур заявників на участь у тренінгу.

5)      Підготування презентаційних матеріалів для учасників, а за потреби — також демонстраційних матеріалів.

6)      Формування переліку щодо матеріально-технічного забезпечення тренінгу.

7)      Координація форматування (підготовки) тренінгового простору у взаємодії з куратором тренінгу та логістами.

8)      Підготування форм для анкетування учасників на початку та наприкінці заходу («вхідних» і «вихідних» анкет.

9)      Безпосереднє проведення тренінгу відповідно до погодженої програми (з опцією коригування програмного наповнення відповідно до уточнених очікувань учасників та рекомендацій куратора тренінгу), з обов’язковою присутністю обох тренерів протягом усіх трьох днів на локації тренінгу.

10)  Анкетування учасників тренінгу за допомогою «вхідних» і «вихідних» анкет, аналіз отриманих даних для його включення в описовий звіт про тренінг.

11)  Підготування описового звіту про тренінг протягом 5 робочих днів після його завершення (звіт — окремий для кожного тренера).

 Основні теми, які необхідно розкрити під час тренінгу:

  1. Різновиди, формат та концептуальне бачення колективних заходів.
  2. Організаційні аспекти підготовки колективних заходів: обрання дат і локації. Розподіл організаційних функцій на колективних заходах.
  3. Анонсування та принципи залучення учасників.
  4. Атрибутика та цифрове маркування. Демонстраційні та роздавальні матеріали.
  5. Компетенції тренера, модератора та інших відповідальних осіб. Бюджетування колективних заходів.
  6. Основні групові процеси на колективних заходах (групова динаміка тощо). Інтелектуальна, емоційна, рухома та інші складові колективних заходів.
  7. Етика на колективних заходах. Уникнення конфлікту інтересів. Мовлення та риторика.
  8. Питання безпеки.
  9. Документування колективних заходів та звітування про них.
  10. Інформаційно-комунікаційний супровід. «Постпродакшен».
  11. Відпрацювання практичних навичок з підготовки та проведення колективних заходів.

 Для розгляду Вашої кандидатури як тренера, будь ласка, надішліть електронною поштою наступні документи: CV резюме (максимально 3 сторінки) та орієнтовний план заходу.

 Кандидат на виконання функцій тренера може подавати свою кандидатуру для висвітлення як усіх, так і лише частини тем, які необхідно розкрити під час тренінгу, про що має бути зазначено ним самим у поданні (необхідно позначити ті теми з переліку, в яких тренер є компетентним і готовий їх презентувати).

 Дедлайн надання інформації 12.00г. 18  жовтня 2019 року. В плані заходу ви можете зазначати або не зазначати ваш фінансовий рейт. Після визначення прийнятних кандидатур організатор тренінгу проведе перемовини з приводу розміру матеріальної винагороди за надання тренерських послуг.

 Якщо у вас виникнуть будь-які запитання щодо конкурсу, ви можете звернутись до  спеціаліста з інформаційно-освітньої діяльності Національного Ресурсного центру для ЧСЧ Олега Альохіна, написавши листа на адресу [email protected], вказавши в темі листа «Конкурс_Тренери».

 Тренінг проводитиметься у рамках проекту «Інформування, забезпечення здоров’я та розвитку ЧСЧ/ЛГБТ», який реалізує ГО «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» за фінансової підтримки БО «100 відсотків життя» під егідою Національного ЧСЧ-консорціуму #MSM_PRO.

 Команда Національного ЧСЧ-консорціуму

Контакти

  • +38050-318-12-80 Олег Альохін

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.