bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Цікаві ESC проекти в одній з столиць Прибалтики – Вільнюсі
24.09.2019

Можливість активно допомагати іншим, ділитись позитивом й отримувати в рази більшу віддачу, бути корисним і непереоцінено потрібним, познайомитись з культурою, традиціями Прибалтики, знайти нових друзів і кучу позитивних емоцій!

1)ESС PROJECT - Integration Program

Місце: Vilnius, Lithuania

Період: 10.2019 – 10.2020 (12 місяців)

✒Приймаюча організація - це окремий відділ Карітас. Програма працює з трьома групами іноземців, які потребують допомоги в Литві: біженцями, громадян з третіх країн, іноземцями, яким надано притулок. Програма допомагає їм оселитися у місті чи регіоні Вільнюса, знайти роботу, зареєструвати дітей у школі, керувати документацією, організувати консультацію психолога/ соціального працівника/ адвокатської консультації та викладання литовської та інших мов тощо.Співробітники та волонтери допомагають іноземцям керувати складними ситуаціями та докладають багато зусиль, щоб допомогти іноземцям відчути себе комфортно.

Однією з найважливіших цілей - це створити специфічний простір та спільноту, в якій новачки відчували б себе безпечно, мужньо, отримували підтримку, знаходили можливості для дозвілля та природної інтеграції. Волонтери ESC в основному будуть включені в заходи денного центру.  Волонтер буде тим, хто зустрічає та вітає відвідувачів, бере участь або організовує семінари, дає перше знайомство з усіма можливостями підтримки

✒Основними завданнями для волонтера буде:

✔ спілкування з іноземцями,

✔ прийняття їх до громадського центру,

✔супровід до різних установ, участь у заходах, організація різного роду заходів,

✔ допомога у пошуку житла, організації різних предметів домашнього вжитку,

✔ та організація діяльності дітей.

_________________________________________________

2)ESС PROJECT - Alternative Training Centre for Youth

Місце: Vilnius

Період: 10.2019 – 09.2020 (11 місяців)

✒Приймаюча організація це окремий відділом Карітас. Цей Центр працює з молоддю, яка зіткнулася з різними труднощами у своєму житті - зіткнулася з бідністю, не змогла закінчити школу, не має батьків та проживала у державних будинках для дітей, які не мають достатньо соціальних навичок, щоб будувати своє життя самостійно .

✒Основними завданнями для волонтера буде:

✔ Волонтер стане частиною команди та буде задіяний у організації спортивної діяльності Центру та братиме участь у складі команди з основною цільовою групою - молоддю.

✔Також волонтер допоможе в організації семінарів та творчих заходів, дозвілля для цільової групи Центру - молоді.

✔Візьме участь у важливій частині щоденних заходів - приготуванні вечері з молоддю. Їсти вечерю у спільноті Центру за одним столом, ділитися враженнями про день та прибирати після цього також буде частиною повсякденних заходів волонтера

_________________________________________________

3)ESС PROJECT - Children Daily Care Centre

 Місце: Vilnius

Період: 10.2019 – 07.2020 (10 місяців)

✒ Приймаюча організація – дитячий денний центр догляду розташований у маленькому містечку Лентваріс, що за 18 км від міста Вільнюс. Центр для дітей та підлітків був створений у 2006 році і зараз працює як окремий підрозділ Карітасу.Соціальні працівники та волонтери опікуються бл. 40 дітей, які в основному походять із бідних та / або соціально відчужених сімей. Робота центру включає в себе також роботу з соціальним середовищем дитини (сім’я, школа, влада, релігійна громада тощо). Робота з дитиною та її сім’єю орієнтована на гідність людини та  її цінність, мета центру  - особистісний розвиток дитини. Діти з сімей соціального ризику часто стикаються з відчуженням, ворожістю та знущаннями в школі. Центр щоденного догляду докладає всіх своїх зусиль, щоб створити сприятливі умови для розвитку таких дітей.

✒Основними завданнями для волонтера буде:

✔ допомагати дітям у виконанні домашніх завдань,

✔ гратись з ними, організовуувати та брати участь у різних семінарах, фестивалях,

✔ проводити час індивідуально з дитиною,

✔ займатися справами разом з дітьми (наприклад, готувати, прибирати посуд),

✔ відвідування культурних місць разом,

✔ кемпінг тощо.

_________________________________________________

4)ESС PROJECT - Night Shelter

Місце: Vilnius

 Період: 10.2019 – 05.2020 (8 місяців)

✒ Волонтер буде задіяний у заходах нічного притулку, який є одним із окремих відділів Карітас, що працюють у зоні безпритульності. У нічному притулку щоночі проживає близько 70 мешканців, які не мають постійного житла та / або знаходяться в критичній ситуації. Люди можуть прийняти ліжко в загальній кімнаті, вони можуть прийняти душ і приготувати їжу на загальній кухні.
Співробітники та волонтери нічного притулку намагаються зробити це безпечним місцем для бездомних людей, які намагаються вирішити свої соціальні проблеми. Колектив організовує заходи, спрямовані на зміцнення соціальних та робочих компетенцій людей. Нічний притулок також організовує індивідуальну та групову соціальну роботу.

✒ Основними завданнями для волонтера буде:

✔ проведення семінарів і мійстеркласів по роботі з деревини,

✔надання допомоги людям постільною білизною та продуктами харчування,

✔ збір інформації про статистику бездомності та інформацію про бездомність на іноземних сторінках,

✔ допомога у пошуку джерел фінансування,

✔сприяння організації фестивалів,

✔ візьме участь у програмі «Друг для бездомних»

✔багато іншого та простір для реалізації власних ідей

_________________________________________________

5)ESС PROJECT - Public Institution

 Місце: Vilnius

 Період: 10.2019 – 05.2020 (8 місяців)

✒Приймаюча організація є окремим закладом, частково створеним з ініціативи Карітас. Центр був створений у 2004 році та надає допомогу сім’ям, які стикаються з труднощами.

Щодня маленькі діти грають у Центрі, тут зустрічаються молоді підлітки, матері часто відвідують Центр, а волонтери активно допомагають у всіх заходах Центру. Центр має бачення стати не лише тимчасовою зупинкою для людини, яка стикається з труднощами, але й довгим та сильним простором для громади. Важливо, щоб співробітники та волонтери Центру надавали підтримку та допомогу сім’ям, які стикаються з труднощами, спираючись на християнську соціальну підготовку, надавати пріоритет взаємодопомозі.

✒Основними завданнями для волонтера буде:

✔ Волонтер буде частиною команди, плануючи щотижневі заходи та програми для клієнтів Центру,

✔допомагати дітям виконувати домашні завдання,

✔ допомога в підготовці обіду в громаді,

✔ організація різного роду заходів, ігор, освітніх програм, практикумів

✔Волонтер буде брати участь у підготовці індивідуальних планів допомоги кожній дитині, яка цього потребує, залежно від ситуації та потреби в допомозі, братиме участь в обговореннях у кінці кожного дня, де збирається вся команда, щоб обговорити щоденні досягнення.

✔Оскільки Центр працює у парафії Всіх Святих, буде дуже вітатись участь разом із командою у щотижневій молитві для зустрічі парафіяльної громади.

_________________________________________________

 Якого волонтера очікує організація:

✔18-28 років

✔Знання Англійської мови на твердому розмовному рівні

✔Зацікавленість тематикою проекту

✔Мобільність, гнучкість, бажання розвиватись

_________________________________________________

Якщо ви зацікавлені водному з цих проектів, будь ласка, надішліть нам на e-mail [email protected] :

• CV(English)

• motivation letter (із відповіддю на ключове питання «Чому саме цей проект найкращий для Вас, а Ви- для цього проекту”) на1-2 сторінки (English) – (про себе, інтереси, хобі, заняття, якщо є - попередній досвід громадської/ волонтерської діяльності, чому Ви хочете взяти участь в програмі і чому саме в цьому конкретному проекті і тд. Обов’язково – у лівому верхньому куті листа вкажіть свої повні особисті і контактні деталі включно із телефоном)

Мотиваційний лист, CV і ТЕМА Вашого листа мають містити у своїй назві Ваші Name-Surname і назву проекту. Без такого оформлення Ваші листи розглядатися не будуть.

Прохання: у всіх документах на проект вказуйте прізвище та ім’я, як зазначено у Вашому закордонному паспорті.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.