bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтерство у Литві
10.09.2019

Волонтерство у регіональному парк Вента.

Venta regional park

Місце: Вента

Період: лютий 2020 - листопад 2020  (9 місяців)

Регіональний парк Вента унікальний своєю геологічною будовою. Тільки тут ви можете побачити скелі таємничого періоду юрського періоду, доторкнутися своїми руками до залишків скам’янілостей - тварин, які жили в епоху динозаврів.

Найвідоміший об’єкт неживої природної спадщини - експозиції Юрського періоду, який виявляє собою осад, що з’явився в бухті мілководного моря 160 мільйонів років тому. У районі Вента також було виявлено прошарок відкладів величезного озера до дольодовикового періоду. Це сприяє палючому клімату та рослинності тундри, яка виросла там 30-80 тисяч років тому.

 Tytuvėnai regional place

Місце: Титувенай

Період: лютий 2020 - листопад 2020  (9 місяців)

Околиці Титувенаї приваблюють мандрівників найбільше чудовими сосновими лісами навколо озера, а також пам’ятками архітектури та мистецтва.

Важко було б уявити регіональний парк Титувенаї без заболочених земель, кам’яних дамб під назвою “ружа” (від литовської - берег), церкви та монастирського архітектурного ансамблю Титувенаї та каплиці Шилуви.

Seaside regional park

Місце: Каркле

Період: лютий 2020 - листопад 2020  (9 місяців)

Приморський регіональний парк  - регіональний парк, розташований на узбережжі Балтійського моря в Західній Литві. 54% його 5602 га - це море, а 36% - ліс. Офіс адміністрації знаходяться в Каркле. Парк був заснований з метою збереження континентальних прибережних ландшафтів / морських пейзажів, природних і культурних надбань, біологічного різноманіття Балтійського моря та морських валунів.

 Dzūkija national park

Період: лютий 2020 - листопад 2020 (9 місяців)

Коли хтось подорожує національним парком Дзукія (площа 58519 га), де б хто не дивився, люди скрізь бачать сосни - на вершинах дюн і на схилах річкових долин, на рівнинах і на заболочених місцях і болота. Однак під цією, здавалося б, одноманітною завісою соснових лісів ховається дуже самобутній і багатий природний світ. Повені та перехідні луки, підняті болота та водойми, піщані дюни, швидкоплинні річки та потоки стали місцем існування для багатьох рідкісних рослин та тварин.

Національний парк - Дзукія складається із природного заповідника “Чепкеліяй”, а також національного парку “Дукакія” і в ньому збережена природна екосистема Дайнавського лісу

Основна направленість волонтера:

✔ сприяти виконанню екологічних, освітніх та культурних місій приймаючих організацій;

✔поширювати позитивні практики волонтерства, охорони навколишнього середовища,

✔налагоджувати міжкультурні комунікації в місцевій громаді.

✒Волонтери набудуть нових професійних та соціальних компетенцій. Крім того, проект забезпечує простір для особистих волонтерських ініціатив, а також планується діяльність з реклами проекту / програми. Організація завдань волонтерів базується на принципах неформальної освіти.

✒Проект також має на меті

✔заохочувати (молодих) людей усвідомлювати глобальні екологічні проблеми,

✔поширювати ідеї волонтерства у сільській місцевості, забезпечувати міжкультурну комунікацію / пізнання

✒Якого волонтера очікує організація:

 ✔18-28 років

✔Знання Англійської мови на твердому розмовному рівні

✔Бути активним, позитивним, комунікативним, готовим допомогти та навчитися.

✔Зацікавленість в охороні навколишнього середовища та роботі  місцевих громад.

Якщо ви зацікавлені в одному з проектів, будь ласка, надішліть нам на e-mail [email protected] :

-CV з привітним фото (English).

-motivation letter (із відповіддю на ключове питання «Чому саме цей проект найкращий для Вас, а Ви- для цього проекту”) на1-2 сторінки (English) – (про себе, інтереси, хоббі, заняття, якщо є - попередній досвід громадської/ волонтерської діяльності, чому Ви хочете взяти участь в програмі ЄВС і чому саме в цьому конкретному проекті і тд. Обов’язково – у лівому верхньому куті листа вкажіть свої повні особисті і контактні деталі включно із телефоном);

✒Файли та ТЕМА Вашого листа мають містити у своїй назві Ваші Name-Surname (як у закордонному паспорті) та назву обраного проекту.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.