bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Керівник напрямку активізації молодіжної роботи в громадах
25.02.2019

ГС «Харківський університетський консорціум» шукає керівника напрямку «Активізація молоді та підвищення інституційної спроможності молодіжних рад та організацій в ОТГ» на 11 місячний термін у регіональний проект «Голос громади у місцевому самоврядуванні» програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). 

Посада:             Керівник напрямку Термін:              11 місяців Місце:               Громади Харківської області: Мереф’янська, Старосалтівська, Малинівська, Золочівська ОТГ Робоче навантаження:  не  менше 90% Мета: Протягом 2017-2018 років Громадська спілка «Харківський університетський консорціум» виконувала заходи в ОТГ Харківської області, за такими напрямками роботи, як.

  • впровадження реформи бюджетних відносин в ОТГ – впровадження механізму бюджету участі;
  • підвищення інституційної спроможності місцевих ГО, визначення та реалізація інструментів для повномасштабної участі ГО в організації життя громад;
  • активізація молоді та підвищення інституційної спроможності молодіжних рад та організацій в ОТГ.

Вже було створено правові, соціальні та організаційні підґрунтя для того, щоб громадянське суспільство цих громад стало ключовим учасником процесів управління. Ініціативні групи громадян уміють збирати та аналізувати думки громадян, оцінювати потреби громад, визначати пріоритетність та звертати увагу органів місцевого самоврядування на питання, визначені мешканцями ОТГ. За рік налагоджена робота з органами місцевого самоврядування, громадяни залучаються до процесу стратегічного планування та до прийняття рішень на місцевому рівні. Протягом 2019 року пропонується зберегти три основних напрямки роботи та здійснювати заходи у Старосалтівській ОТГ, Мереф’янській ОТГ, Золочівській та Малинівських ОТГ. Керівник напрямку буде допомагати впроваджувати заходи і консультації щодо активізація молоді та підвищення інституційної спроможності молодіжних рад та організацій в ОТГ. Зокрема, в обов’язки входить: – планування та забезпечення всіх подій у громаді на її території; – підтримувати особисті контакти з представниками громадськості та місцевих органів влади щодо виконання запланованих заходів; – управління групою експертів-консультантів, контроль за підготовкою експертів до тренінгів, семінарів тощо; – підготовка та надання інформації керівнику проекту за результатами проведення заходів у громаді; – взаємодія з керівниками відповідних програм Донора. Основні обов’язки / Конкретні завдання: ГС «Харківський університетський консорціум» проведе відбір кандидата, котрий буде здатний забезпечити організацію роботи за проектом щодо активізації молодіжних рад та молоді в ОТГ, залучення широких кіл молодих людей до місцевого управління. Сприяти тому, щоб молодіжні організації почали виконувати провідну роль у здійсненні врядування на місцях, мати не тільки дорадчий голос у міських, сільських та селищних радах, а й забезпечувати ефективний сталий розвиток громад. Створити (вдосконалити) нормативно-правову базу, що визначає напрями їхньої діяльності та місце у системі громадських організацій. Конкретні завдання щодо покращення якості послуг для громадян: Завдання 2:  Створення та активізація молодіжної мережі Завдання 3: Стажування в адміністрації ОТГ Завдання 4: Сприяння роботі Mолодіжних рад в ОТГ Процес відбору кандидатів: ГС «Харківський університетський консорціум» обиратиме консультантів відповідно до наступних критеріїв:

·         Досвід роботи та знання в сфері  реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації

  • Ґрунтовні знання процесів децентралізації.
  • Попередній досвід роботи (або продемонстрована здатність працювати) з об’єднаними громадами, досвід  організації різноманітних публічних заходів, зокрема тренінгів, семінарів, круглих столів, навчальних поїздок тощо.
  • Попередній досвід роботи з асоціаціями органів місцевого самоврядування буде перевагою.
  • Знання англійської мови на робочому рівні є бажаним.

Перевагою буде участь кандидата 26 лютого 2019 року в Підсумковій конференції за проектом “Голос громади у місцевому самоврядуванні” програми DOBRE у Харківській області https://www.facebook.com/events/337577910206288/ Будь ласка, надсилайте резюме та супровідний лист з коротким описом досвіду роботи, який відповідає вимогам на цю посаду, на електронну адресу  [email protected] , зазначивши “ Керівник напрямку активізації молодіжної роботи в громадах” в темі листа до 28 лютого 2019 року. Очну консультацію щодо конкурсу можна отримати 26 лютого 2019 року о 15.00 по завершенню Підсумкової конференції. Тільки обрані кандидати будуть запрошені на співбесіду. Довідки телефоном не надаватимуться.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.