bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «Десяте квітня» шукає експертів
26.11.2018

В рамках проекту «Захисник», що реалізується ГО «Десяте квітня» за фінансової підтримки Ради Європи, планується проведення серії вебінарів для представників юридичної спільноти щодо забезпечення доступу до правосуддя для вразливих верств. З метою реалізації цих заходів, ГО «Десяте квітня» шукає експертів, які виступлять в якості лекторів протягом одного або декількох вебінарів.

В рамках проекту «Захисник», що реалізується громадською організацією «Десяте квітня» за фінансової підтримки Ради Європи, планується проведення серії вебінарів для представників юридичної спільноти щодо забезпечення доступу до правосуддя для вразливих населення в кримінальному судочинстві.

З метою реалізації цих заходів, ГО “Десяте квітня” шукає експертів, які виступлять в якості лекторів протягом одного або декількох вебінарів на теми, перелік яких наведений нижче.

Ціллю проведення вебінарів є підвищення обізнаності спеціалістів в сфері кримінального права щодо міжнародних та європейських стандартів в сфері доступу до правосуддя в кримінальному судочинстві та особливостей його забезпечення для вразливих верств населення. Загальна тривалість вебінарів від 40 до 90 хвилин.

Аудиторія вебінарів – адвокати, судді, прокурори, співробітники правоохоронних органів, представники НУО та інші спеціалісти в області права, що працюють в сфері кримінального судочинства та надають правову допомогу представникам вразливих верств.

Вебінари будуть транслюватися на Youtube каналі проекту в режимі онлайн.

Конкурс є триваючим та буде завершений після набору щонайменше одного кандидата, що відповідає кваліфікаційним вимогам конкурсу, за кожним з запропонованих тематичних лотів:

Лот 1. Огляд міжнародних та регіональних стандартів з права на справедливий  суд.
Лот 2. Огляд права на доступу для правосуддя в кримінальних справах для вразливих верств населення в практиці Європейського суду з прав людини.
Лот 3. Право на доступ до правосуддя в кримінальних справах та його закріплення в чинному законодавстві України.
Лот 4. Особливі гарантії права на справедливий суд: презумпція невинуватості.
Лот 5. Особливі гарантії права на справедливий суд: доступ до правової допомоги та права сторони захисту.
Лот 6. Особливі гарантії права на справедливий суд: допит свідків.
Лот 7. Особливості забезпечення доступу до правосуддя біженців, осіб без громадянства та іноземців у справах щодо екстрадиції та видворення.
Лот 8. Особливості забезпечення доступу до правосуддя в кримінальних справах представників національних та релігійних меншин.
Лот 9. Особливості забезпечення доступу до правосуддя в кримінальних справах особам, що стали жертвами злочинів на ґрунті ненависті. Протидія «мови ворожнечі» в судовому процесі.
Лот 10. Особливості забезпечення доступу до правосуддя в кримінальних справах осіб з особливими потребами (особи з вадами слуху та зору, особи з психосоціальними та інтелектуальними порушеннями, особи з іншими фізичними вадами та серйозними проблемами здоров’я, тощо)
Лот 11. Особливості забезпечення доступу до правосуддя в кримінальних справах жінок. Особливості надання правової допомоги жінкам-потерпілим від сексуального насилля на іншого насилля за ознакою статті.
Лот 12. Особливості забезпечення доступу до правосуддя в кримінальних справах неповнолітніх. Особливості надання правових послуг дітям-свідкам та дітям-потерпілим.
Лот 13. Особливості доступу до правосуддя в кримінальних справах осіб, що позбавленні свободи.

До зацікавлених осіб висуваються наступні кваліфікаційні вимоги:

  • Вища освіта та досвід роботи за обраною тематикою не менше 3 років. У разі відсутності вищої освіти – 6 років.
  • Досвід експертної роботи за обраною тематикою.
  • Досвід публічних виступів.
  • Вільне володіння українською мовою.
  • Наявність комп’ютера, веб-камери та мікрофона. Доступ до інтернету.

Зацікавлені особи повинні подати:

  • Резюме українською або російською мовами.
  • Лист зацікавленості з зазначенням щонайменше одного Лоту та відповідності кандидата кваліфікаційним умовам конкурсу.

Усі документи повинні бути надіслані на електронну адресу [email protected] до уваги пані Тетяни Кутас, адміністратора проекту. Будь ласка, зазначте в темі електронного листа: «Конкурс експертів».

В разі виникнення питань щодо умов участі в конкурсі, надсилайте запити на електрону адресу [email protected] з позначкою в тему електронного листа: «Питання – конкурс експертів».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.