bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Асистент проектів у МБФ «Українська фундація громадського здоров`я»
20.11.2018

МБФ «Українська фундація громадського здоров`я» та «Право на здоров’я» (HealthRight International) шукає асистента проектів. Дедлайн - 26 листопада 2018 р.

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ:

МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» (УФГЗ) – благодійна організація, метою діяльності якої є забезпечення доступу до життєво важливих медичних та психосоціальних послуг для тих, хто опинився у складних життєвих обставинах в Україні. Проекти організації спрямовані на допомогу потерпілим від порушення прав людини (насильства та катувань), жінкам та молоді, які пережили насильство, мають ВІЛ-позитивний статус або ризиковану поведінку щодо ВІЛ, внутрішньо перемішеним жінкам та сім’ям з дітьми. УФГЗ заснована 2008 року міжнародною організацією «Право на здоров’я» (HealthRightInternational) для розбудови місцевого потенціалу та підтримки українських ініціатив та забезпечення стійкості проектів.

Основні завдання надавача послуг:

Оперативний супровід та асистування виконавчому директору, координатору та виконавцям проектів для їх ефективної реалізації та досягнення коротко- та довгострокових цілей проекту.

Основні обов’язки асистента:

  1. Оперативна підтримка, зворотній зв’язок (листування, написання інструкцій, уточнення, підтримка зворотнього зв’язку по усуненню проблемних питань) з виконавцями проекту.
  2. Підготовка угод для надавачів соціально-психологічних послуг. Перевірка, прийом, сортування, подання до підпису, розсилка, у разі надходження змін підготовка нових угод, внесення відповідних даних.
  3. Організація заходів: тренінгів, круглих столів, прес-брифінгів, конференцій, та інше (підготовка листів, програм, списків учасників, матеріалів, сертифікатів, узгодження з партнерами та запрошеними).
  4. Моніторинг та прийом документів щодо нових надавачів послуг в рамках реалізації проектів. Організація співбесід. Формування пакету документів кандидатів та подання їх до бухгалтерії.
  5. Збір та аналіз історій кейсів, виявлених надавачами соціально-психологічних послуг, та надісланих фото, їх редакція, дотримання конфіденційності, наявність інформованих згод, сортування та подання стейкхолдерам, а також для розміщення на сайтах.
  6. Формування та моніторинг списків надавачів соціально-психологічних послуг та їх контактів.
  7. Розробка інструкцій щодо надання соціально-психологічних послуг або інших процедур.
  8. Узагальнення та підготовка загальних звітів за результатами аналізу надання послуг надавачів соціально-психологічних послуг.
  9. Створення та ведення кодів надавачів соціально-психологічних послуг в електронній базі даних.
  10. Організація та проведення для виконавців проекту моніторингових візитів до місць локацій надавачів соціально-психологічних послуг.
  11. Надсилання звітної інформації всім партнерам проекту щодо  виявлення випадків насильства та реалізації проекту.
  12. Підготовка угод/меморандумів щодо співпраці та реалізації проекту в усіх регіонах його реалізації.
  13. Перевірка, сортування та архівування отриманої конфіденційної  інформації щодо клієнтів надавачів соціально-психологічних послуг.
  14. Заповнення та підтримка web-ресурсів організації інформацією що стосується проекту.
  15. Моніторинг web-ресурсів організації щодо інформації, яка стосується реалізації проекту.

Інші функції:

  1. Підготовка, написання листів та підтримка зворотнього зв’язку з партнерами реалізації проекту.
  2. Аналіз потреб надавачів соціально-психологічних послуг щодо інформаційних матеріалів та рекламної продукції.
  3. Редагування макетів інформаційних матеріалів. Підготовка супровідних листів.
  4. Розповсюдження моніторингових звітів серед партнерів проекту.
  5. Моніторинг та редагування презентацій.

 Звітування:

  1. Подання звітної інформації 5 W кластеру з питань захисту донору проекту (щоквартально до 5 числа поточного місяця за звітний квартальний період).
  2. Збір та аналіз, візування звітів щоденного обліку роботи надавачів соціально-психологічних послуг, графіків виїздів, журналу обліку нових клієнтів та інформованих згод клієнтів (щомісячно до 30 числа поточного місяця за звітний період).

Вимоги до кандидатів:

  • вища освіта (рівень магістра/бакалавра) у відповідних сферах;
  • відмінне володіння англійською мовою як письмовою, так і усною (рівень Advanced або Proficiency);
  • міжособистісні навички та вміння працювати в команді для досягнення організаційних цілей.

Резюме та супровідний лист АНГЛІЙСЬКОЮ (!) мовою із зазначенням посади надсилати на [email protected] до 26 листопада 2018 р.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.