bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс експертів-координаторів проекту «Бюджетний сканер»
19.11.2018

Конкурсний відбір проводиться в рамках проекту «Бюджетний сканер або запровадження стандартної процедури обов’язкового публічного звітування розпорядників бюджетних коштів» та реалізується ГО «Інститут суспільно-економічних досліджень». Дедлайн - 17 грудня 2018 р.

ГО «Інститут суспільно-економічних досліджень» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» оголошує конкурсний відбір учасників, які заінтересовані:

-  в підвищенні власної спроможності/спроможності своєї організації аналізувати місцеві бюджети та оцінювати ефективність використання бюджетних коштів

-  в розвитку навичок організації та проведення комунікаційних кампаній

-  налагодженні  в своїй громаді конструктивної взаємодії влади, громадськості та ЗМІ

-  в успіху адвокаційної кампанії «Прийняття рішень про запровадження обов’язкової процедури публічного звітування розпорядників бюджетних коштів щодо ефективності їх використання».

Відкриття інформації про бюджети стало важливим кроком до більшої прозорості бюджетного процесу та підзвітності громадянам, але такий спосіб є пасивним. 
Як показує практика, він не передбачає зручного надання коментарів і пропозицій, чи постановку питань з боку громадян стосовно рішень щодо ефективності використання коштів з місцевого бюджету. 

Ми об’єднали кращі практики, рішення експертів та тренерів Школи державного управління (ГО «ІСЕД»), і знаємо, що не ми одні працюємо задля того аби поліпшити ситуацію.

Проект здійснюється в 3 етапи:

1)  7.11.18 - 17.02.19 - відбір 36 експертів-координаторів на конкурсній основі та їх навчання, розробка адвокаційного плану;

2)  18.02.19 - 01.06.19 - аналіз бюджетів 15 громад та оцінка ефективності використання коштів, проведення публічного обговорення результатів здійсненого аналізу;

3)  1.06.19 - 01.09.19 - реалізація адвокаційного плану “Прийняття рішень про запровадження обов’язкової процедури публічного звітування розпорядників бюджетних коштів щодо ефективності їх використання”.

Для того, щоб стати експертом-координатором проекту, необхідно:

1)  проживати та працювати в одній з означених областей: Миколаївська, Одеська, Херсонська,  підконтрольні частини Донецької та Луганської областей;

2)  бути представником:

місцевої виконавчої влади або органів місцевого самоврядування

місцевих ЗМІ/блогером

місцевого аналітичного центру/експертом

громадського об`єднання/організації, асоціації.

3) мати досвід роботи в означеній темі та/або співпраці з ОТГ, владою та ЗМІ (як перевага)

4)  бути присутнім на всіх навчальних заходах (4-денне навчання, дати див нижче) та виконувати обов’язки експерта-координатора:

-  брати участь у розробці та реалізації адвокаційної кампанії на підтримку публічного звітування щодо ефективного використання бюджетних коштів за участі місцевої громади;

-  організовувати та проводити установчі зустрічі з представниками 3-х обраних громад  з фіксацією домовленостей про співпрацю щодо аналізу місцевих бюджетів та запровадження процедури обов’язкового публічного звітування розпорядників бюджетних коштів;

зробити аналіз місцевих бюджетів 3х обраних громад («Бюджетний сканер») за підтримки експертів-менторів з фіксацією результатів аналізу в аналітичній записці;

організовувати та провести публічні обговорення результатів аналізу бюджетів у 3х обраних громадах;

-  спільно з представниками 3х обраних громад розробити проект рішення про запровадження процедури обов’язкового публічного звітування розпорядників бюджетних коштів та реалізовувати адвокаційні заходи щодо імплементації проектів рішень.

Дати навчання для експертів-координаторів

-  з Південних областей: 19-20.01.2019 (сб-нд), 9-10.02.2019 (сб-нд)

-  зі Східних областей: 26-27.01.2019 (сб-нд), 16-17.02.2019 (сб-нд)

Теми навчальної програми: Сканер ефективності місцевого бюджету; Як подавати інформацію про бюджет громаді; Практика візуалізація даних в інфографіці та Просування інформації в соціальних мережах; Адвокація та співпраця з органами влади.

Розробка адвокаційної кампанії, створення інфографіки, підготовка сюжетів та публікацій буде супроводжуватись експертами-менторами.

Для участі у конкурсі запрошуємо заповнити анкету: https://goo.gl/forms/3F6XhfRsduJKcuo02 Анкети приймаються до 17 грудня 2018р. включно. Протягом 9 календарних днів після закінчення терміну заповнення анкет організатори проекту відберуть кандидатів, які в найбільшій мірі відповідають вказаним вимогам. Результати конкурсного відбору будуть доведені всім учасникам  27 грудня 2018р. Організатори залишають за собою право відмовити в участі за результатами конкурсного відбору у зв’язку з обмеженою кількістю місць.

Умови участі: витрати на організацію навчання та інших заходів  здійснюється за рахунок проекту. Організатори компенсують учасникам витрати на проїзд і забезпечують кава-паузи, проживання (частково) та методичні матеріали.

За інформацією про перебіг проекту, а також із запитаннями про проект можете звертатися на сторінку Школа державного управління у FB.

Про проект:

Метою проекту є формування та поширення кращих практик публічного звітування розпорядників бюджетних коштів на місцевому рівні з метою активного залучення громадян до участі у соціально-економічному розвитку громади та протидії політичним і популістичним маніпуляціям навколо бюджетних питань.

Ключові завдання проекту:

- підвищувати обізнаність громадян щодо місцевих бюджетів і їх суттєвого збільшення внаслідок реформи децентралізації;

- залучити представників ЗМІ, місцевої влади, бізнесу та експертів до навчальної програми з підвищення спроможності в адвокації та комунікації громадських проектів у сфері бюджетної політики на місцевому рівні, використовувати сучасний підхід до комунікації теми бюджетів з використанням мультимедіа, інтерактивних комунікацій, інфографік у місцевих медіа з метою збільшити громадську залученість до обговорень місцевих бюджетів,

- розробка проекту рішення органу місцевого самоврядування про впровадження обов’язкової процедури публічного звітування розпорядників бюджетних коштів у форматі відкритих громадських слухань з можливістю якісного зворотного зв’язку та врахування коментарів громадян у роботі розпорядника коштів,

- залучити місцеві громади, органи місцевого самоврядування та бізнес-середовище до розробки та адвокації процедури обов’язкового публічного звітування розпорядників коштів з місцевих бюджетів; розробка та реалізація комунікаційної кампанії на підтримку нового обов’язкового формату публічного звітування за використання бюджетних коштів.

Проект «Бюджетний сканер або запровадження стандартної процедури обов’язкового публічного звітування розпорядників бюджетних коштів» реалізовується ГО «Інститут суспільно-економічних досліджень»  в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Контакти

  • Месенджер сторінки Школа державного управління у FB
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.