bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ВГО «Гей-альянс Україна» шукає регіонального координатора в Кіровоградській області
26.09.2016

Громадська організація «Гей-альянс» оголошує відкритий конкурс на посаду регіонального координатора в Кіровоградській області, згідно напрямку «Соціальна мобілізація уразливих спільнот, взаємодія та адвокація», за підтримки ВБО «Мережа» та МБФ «Альянс громадського здоров’я», що реалізується в 5 регіонах України (Одеська, Вінницька, Черкаська, Кіровоградська, Херсонська області). Програма впроваджується з січня 2015 по червень 2017 року.

Ми шукаємо нового співробітника з постійним місцезнаходженням в м. Кропивницький, який готовий працювати у сфері адвокації доступу до медико-соціальних послуг представників найбільш уразливих до ВІЛ груп (споживачі ін’єкційних наркотиків, пацієнти ЗПТ, працівники комерційного сексу, чоловіки, що мають секс з чоловіками, колишні ув’язнені) на обласному рівні/міському рівні, починаючи з жовтня.

Планується часткова зайнятість (30% по Глобальному фонду), можлива форма розрахунків: ФОП або ЦПХ.

Адвокаційна робота щодо покращення якості життя уразливих спільнот в регіоні триває з січня 2015 року. На початку цього року був прийнятий річний адвокаційний план роботи в регіоні, щодо виконання активностей якого велася робота протягом цього року.

Пріоритетними питаннями адвокації в Кіровоградській області до кінця 2016 року є:

  • Розробка та впровадження механізму соціального замовлення в сфері ВІЛ/СНІДу для уразливих спільнот;
  • Розробка нової обласної програми з протидії вірусним гепатитам в контексті підвищення доступу до лікування та діагностики УГ;
  • Впровадження ЗПТ в первинній ланці надання медичної допомоги;
  • Внесення змін в існуючу обласну програму протидії ВІЛ/СНІДу щодо збільшення фінансування на медико-соціальні програми для ЧСЧ (згідно затвердженої обласною Коордрадою нової оціночної чисельності ЧСЧ в області та в Кропивницькому).

Основні обов’язки регіонального координатора:

  1. Адвокаційна та інформаційна робота щодо виконання прийнятих річних/піврічних адвокаційних планів роботи в регіоні в установлені строки (див. пункти вище).
  2. Координувати діяльність Регіональної ради спільнот (РРС), організація та проведення засідань РРС, робота зі старими та активне залучення нових активістів уразливих спільнот (СІН, ЧСЧ, ПКС, учасники ЗПТ, колишні ув’язнені).
  3. На постійній основі проводити аналіз проблем та потреб представників УГ.
  4. Розроблювати річні та піврічні адвокаційні плани проведення заходів.
  5. Організовувати та проводити круглі столи з представниками громадянського суспільства та влади та брати участь в інших заходах, згідно адвокаційного плану роботи та індикаторів.
  6. Участь в розробці та затвердженні нормативно-правових документів (цільові програми, накази, постанови, розпорядження тощо), чи внесення змін до існуючих у відповідності до проблем та потреб УГ.
  7. Брати активну участь в засіданнях регіональних Координаційних рад з протидії ВІЛ/СНІДу, з протидії наркоманії, допомагати готовити виступи активістам уразливих спільнот.
  8. Адвокатувати включення представників УГ до складу комісій/робочих груп/громадських рад/координаційної ради інших представницьких органів від яких залежить політика/прийняття та напрацювання пропозицій/рішень у сфері протидії ВІЛ/СНІД та дотичних до них туберкульозу та вірусних гепатитів.
  9. Співпраця з регіональними державними пунктами надання правової допомоги для отримання безкоштовної юридичної допомоги представниками УГ.
  10. Брати участь в робочих / навчальних зустрічах персоналу Напрямку.
  11. Звітування щодо проведених активностей та заходів в установлені строки та по затверджених формах.

Вимоги до кандидатів:

1. Досвід діяльності в напрямку реалізації адвокаційних кампаній із залученням до цієї діяльності представників УГ.

2. Досвід співпраці з органами влади та місцевими координаційними механізмами (обласні, міські, районні координаційні ради, МРГ, групи МіО, ЗПТ тощо), а також з соціальними службами.

3. Досвід адвокації інтересів УГ та прийняття відповідних рішень органами влади.

4. Добре орієнтуватися у сфері / ринку надання послуг з ВІЛ/СНІДу та дотичних (ТБ, вірусні гепатити), мати добросусідські та партнерські стосунки з лідерами уразливих спільнот та неурядовими організаціями в регіоні, які надають ці послуги, в першу чергу для УГ та ЛЖВ.

5. Знання законодавства в сфері ВІЛ/СНІД, а також з ТБ та вірусних гепатитів.

7. Надати гарантійний лист, що діяльність не буде дублюватись з іншими проектами та звітування не буде здійснюватися одночасно для різних донорів.

8. Мати відсоток зайнятості в програмах, які фінансує Глобальний фонд, не більше 70%.

9. Гарні комунікаційні навички, хороше володіння українською мовою.

Для участі в конкурсі кожен кандидат має:

1). Надати актуальне резюме українською мовою.

2). Надати інформаційного листа, де:

- описати свою мотивацію до виконання роботи;

- перелік заходів, необхідних, на його думку, для успішного виконання поставлених адвокаційних завдань. 

3). Надати гарантійного листа щодо того, що його робота не буде дублюватись з іншими проектами та звітування не буде здійснюватися одночасно для різних донорів.

Зверніть увагу, що останній день подання кандидатур – 19:00 03 жовтня 2016р. Після цього терміну документи щодо участі в конкурсі прийматися не будуть. Рішення щодо затвердження або відхилення тих чи інших кандидатур ми плануємо прийняти протягом трьох днів після дедлайну подання документів.

Будь ласка, відправляйте всі документи на E-Mail: [email protected], з копією на [email protected]. В темі листа обов’язково потрібно зробити назву «Конкурс на посаду регіонального координатора в Кіровоградській області».

В разі виникнення додаткових питань пишіть на [email protected] або на https://www.facebook.com/lgbt09.

*Регіональна рада спільнот (РРС) – це консультативно-дорадчий орган, куди входять лідери та активісти найбільш уразливих до ВІЛ груп, яка має за мету значно посилити спроможність спільнот шляхом спільних адвокаційних дій, у тому числі до збільшення доступу до медико-соціальних послуг представників уразливих спільнот в регіоні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.