bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вакансія у Міжнародному благодійному фонді «СНІД Фонд Схід-Захід»
01.09.2016

Міжнародний благодійний фонд «СНІД Фонд Схід-Захід» (AIDS Foundation East-West — AFEW-Україна) оголошує конкурс виконавця робіт із розробки інструменту з моніторингу, документування та ефективного реагування на порушення прав підлітків груп ризику.

1.  Загальна інформація

Міжнародний благодійний фонд «СНІД Фонд Схід-Захід» (AIDS Foundation East-West – AFEW-Україна) є неурядовою гуманітарною організацією, яка працює у сфері охорони громадського здоров’я з січня 2001 року. Наші проекти охоплюють Україну, Молдову, Білорусь і Грузію. AFEW-Україна є частиною міжнародної мережі незалежних організацій Східної Європи та Центральної Азії AFEW з секретаріатом у Нідерландах.

«Права та здоров’я уразливих груп населення: заповнюючи прогалини» – міжнародна програма із профілактики ВІЛ, яка розпочалася в 2011 році в 16 країнах для досягнення універсального доступу секс працівниць, представників ЛГБТ спільноти та споживачів наркотиків до послуг із профілактики, лікування, догляду та підтримки ВІЛ/ІПСШ. Програма в Україні спрямована на покращення доступу до необхідних послуг та забезпечення прав людини для споживачів наркотиків (із фокусом на неповнолітніх та молодих споживачів наркотиків та підлітків груп ризику) шляхом зміни ставлення у суспільстві та покращення державної політики, а також вдосконалення системи надання необхідних послуг.

Для додаткової інформації:

http://bit.ly/2cgkEYx

http://bit.ly/2cin4ZF

З метою посилення компоненту програми із захисту прав людини AFEW-Україна шукає Консультанта із юридичних питань для розробки інструменту моніторингу, документування та ефективного реагування на випадки порушення прав підлітків груп ризику (із фокусом на неповнолітніх споживачах наркотиків) в Україні.

2.  Зміст консультативних послуг

Розробка інструменту моніторингу та документування випадків порушення прав підлітків груп ризику (із особливим фокусом на неповнолітніх споживачах наркотиків) та алгоритму відповідного ефективного реагування на такі випадки.

Створення ефективної системи моніторингу порушення прав підлітків груп ризику з метою їх подальшого аналізу та реагування є пріоритетним напрямком діяльності проекту. Очікується, що консультант створить інструмент моніторингу у вигляді он-лайн форми для заповнення спеціалістами, які працюють із/ та надають послуги підліткам груп ризику (зокрема неповнолітнім та молодим споживачам наркотиків). Такими спеціалістами є, або можуть бути: соціальні працівники, медичні фахівці, психологи, юристи, правозахисники та інші. Розроблений інструмент у вигляді он-лайн форми буде розміщено на офіційному сайті AFEW-Україна (www.afew.org.ua) та інформацію про нього буде поширено серед широкого кола надавачів послуг. Очікується, що консультант також розробить спеціальну інструкцію із заповнення форми, яку буде презентовано серед партнерів проекту та поширено серед широкого кола зацікавлених сторін. Всі випадки порушення прав буде внесено до спеціально створеної бази. Очікується, що консультант створить покроковий алгоритм дій у разі виявлення співробітниками НУО порушення прав клієнтів проекту (підлітків груп ризику) на місцевому та національному рівні.

Планується, що консультант здійснить картування ключових партнерів на місцевому та національному рівнях, які надають юридичні та правозахисні послуги, що сприятиме налагодженню системи ефективної переадресації та адресування/вирішення випадків порушення прав. Очікується, що консультант підготує список організацій та установ на місцевому рівні у 4ьох пріоритетних регіонах реалізації проекту, а саме у Харківській, Полтавській, Чернівецькій та Кіровоградській областях, а також на національному рівні.

Після того як моніторинговий інструментарій буде розроблено, очікується, що консультант презентує його під час 2-денної робочої зустрічі партнерів проекту в м. Києві. Під час зустрічі ключовий персонал НУО-виконавців проекту та представники їх партнерської мережі отримають детальну інформацію щодо використання інструменту. Додатково буде проведено вебінар щодо використання моніторингового інструменту для широкого кола зацікавлених осіб. Планується, що до кінця 2016 року розроблений моніторинговий інструмент буде пропілотовано та фіналізовано за результатами його тестування та подальшого доопрацювання/покращення при необхідності.

3.  Очікувані види діяльності / Результати / Часові межі

Очікується, що консультант виконає наступні заходи і досягне результатів у зазначений термін:

#

Вид діяльності / Заходи

Результат

Очікуваний строк виконання

 1.

Розробка інструменту моніторингу порушення прав підлітків груп ризику та інструкції із його використання для партнерів у регіонах.

Розроблено:

1 інструмент моніторингу порушення прав підлітків груп ризику (із його подальшим розміщенням на вебсайті afew.org.ua) та

1 інструкцію для партнерів

до кінця Жовтня 2016

 2.

Розробка покрокового алгоритму дій у разі виявлення співробітниками НУО порушення прав клієнтів проекту (підлітків груп ризику) на місцевому та національному рівні

Розроблено та представлено:

1 алгоритм дій на захист прав клієнтів проекту (підлітків груп ризику)

до кінця Жовтня 2016

 3.

Картування ключових партнерів на місцевому рівні в 4 проектних регіонах (Харківська, Полтавська, Чернівецька та Кіровоградська області) та на національному рівні, які надають юридичну допомогу та можуть сприяти в подальшому супроводі справ із порушення прав підлітків груп ризику

Підготовано:

1 список юридичних та правозахисних організацій на місцевому рівні в 4 проектних регіонах, а також на національному рівні

до кінця Жовтня – початку Листопада 2016

 4.

Презентація розробленого інструментарію, інструкції та алгоритму дій під час 2-денної робочої зустрічі партнерів проекту за підтримки AFEW-Україна в Києві

Проведено:

1 робоча зустріч

до Листопада-Грудня 2016

 5.

Проведення вебінару з метою презентації розробленого інструментарію, інструкції та алгоритму дій для широкого кола партнерів

Проведено:

1 вебінар

 

до Грудня 2016

 6.

Супровід пілотування розробленого інструментарію: тестування інструменту моніторингу та його доопрацювання/покращення при необхідності

Фіналізовано:

1 інструмент моніторигу

До кінця Грудня 2016

Примітка: Всі матеріали має бути розроблено української мовою.

Часові межі надання послуг:         орієнтовно 3 міс. (жовтень - грудень 2016)

Дата початку надання послуг:     01 жовтня 2016 (або раніше)

4.   Менеджмент

Консультант звітуватиме безпосередньо менеджеру проектів. 

5.   Умови оплати послуг

В межах складеної угоди та відповідно до виконаних завдань та наданих послуг.

6.   Кваліфікація і досвід

Компетенції:

  • Гарне знання національного законодавства, зокрема законодавства щодо прав дитини.
  • Розуміння сутності прав людини та знання механізмів забезпечення прав людини на національному рівні.
  • Стратегічне бачення, сильні технічні та аналітичні здібності.
  • Вміння працювати в команді, встановлювати ефективні робочі стосунки в рамках партнерських мереж неурядових організацій та державних органів на місцевому та національному рівнях.
  • Відкритість до змін та здатність отримувати та надавати зворотній зв’язок для покращення виконання роботи.
  • Сильні аналітичні здібності та навички ефективної міжособистісної співпраці, гарні комунікативні навички та навички презентації даних.
  • Вміння вирішувати складні проблеми з мінімальним контролем.
  • Навички фасилітації та тренерські навички.
  • Досконале володіння комп’ютером та іншою оргтехнікою.

Освіта, досвід роботи та інші вимоги:

  • Магістр права/ юриспруденції та/або інша відповідна освіта необхідна для виконання завдань.
  • Досвід роботи за напрямком моніторингу та оцінки, зокрема розробка та тестування інструментів моніторингу та аналіз даних.
  • Знання та досвід роботи у сфері захисту прав людини.
  • Досвід проведення вебінарів, семінарів, лекцій, тренінгів, презентацій під час робочих зустрічей, круглих столів та конференцій тощо.
  • Досвід роботи у сфері ВІЛ та/або із уразливими до ВІЛ групами населення є перевагою.

Мови

  • Високий рівень володіння українською та російською мовами (письмово та усно). Знання англійської мови є перевагою.

7.  Документи

Зацікавленим кандидатам необхідно надати наступну інформацію (перелік документів) українською мовою:

  • Мотиваційний лист (із обґрунтуванням чому вони найбільше підходять для здійснення зазначених робіт та виконання поставлених задач)
  • Резюме (CV)
  • Фінансова пропозиція (із зазначенням загальної суми + детальні розрахунки відповідно до виконання кожної із задач)
  • Приклади виконаних схожих робіт та/або інша релевантна додаткова інформація, яка вказує на відповідну кваліфікацію кандидата.

Просимо подати вищезазначені документи не пізніше 18 вересня 2016 року включно на електронну адресу менеджера проектів – Ірини Нерубаєвої: [email protected]

Тільки відібрані кандидати будуть запрошені на інтерв’ю.

Детальніше: http://bit.ly/2bEkoAA 

Контакти

  • Міжнародний благодійний фонд «СНІД Фонд Схід-Захід»
  • Менеджерка проектів Ірина Нерубаєва
  • [email protected]
  • http://bit.ly/2bEkoAA

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.