bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Юристів Одещини запрошують до роботи в бюро правової допомоги
18.05.2016

З 4 квітня 2016 р. проходить відкритий конкурс з відбору кандидатів на посаду керівників/заступників керівників бюро правової допомоги в Одеській області. Заявки від претендентів приймаються онлайн до 31 травня 2016 року.

Бюро правової допомоги будуть утворені в кожному районі Одеської області як відокремлені підрозділи місцевих центрів (http://www.legalaid.gov.ua/ua/local-centres) з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що діють в Україні з 1 липня 2016 року. Громадяни отримають у бюро безоплатну первинну правової допомогу, тобто консультації правового характеру (наприклад, роз’яснення клієнтам таких питань, як оформлення субсидії, пенсії, земельної ділянки, спадщини, нерухомості, тощо).

В Одеському регіоні планується відкрити 25 бюро правової допомоги. Роботу вони розпочнуть із 1 вересня 2016 року.

В бюро правової допомоги кожен зможе скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України. Так, сьогодні Міністерство юстиції надає 26 електронних сервісів, з упровадженням яких громадянам уже не потрібно витрачати час у чергах, знаходити посередників серед державних службовців, щоб отримати ту чи іншу довідку. У бюро громадяни отримують можливість самостійного доступу до усіх реєстрів Міністерства юстиції, скориставшись обладнаним інтернетом робочим місцем у приміщенні бюро, а його працівники допоможуть зареєструвати заяву чи знайти необхідну інформацію.

Соціально незахищені громадяни тут же матимуть доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги - складання процесуальних документів та представництва в суді. Перелік осіб, які можуть скористатися послугами адвоката безоплатно для них – у статті 14 Закону «Про надання безоплатної правової допомоги». Зокрема, це неповнолітні, малозабезпечені, пенсіонери, діти-сироти, інваліди, учасники АТО та сім’ї загиблих, та інші категорії. Усі особи, затримані за вчинення адміністративного правопорушення, чи адмінзаарештовані, також мають право на адвоката, роботу якого оплачує держава.

Серед завдань бюро – і активне правопросвітництво шляхом проведення тематичних семінарів, лекцій у навчальних закладах та розповсюдження інформації у сфері захисту прав, свобод і законних інтересів громадян.

Створення бюро правової допомоги – інціатива Мін’юсту у рамках реформи територіальних органів юстиції. Вона є наступним логічним етапом децентралізації послуг Міністерства юстиції України.

Як можна долучитися до реформ Міністерства юстиції і самому брати участь в розбудові правової європейської держави?

З 4 квітня 2016 р проходить відкритий конкурс з відбору кандидатів на посаду керівників/заступників керівників бюро. Заявки від претендентів приймаються онлайн до 31 травня 2016 року.

Кожен, хто має юридичну освіту не нижче бакалаврського рівня, вільно володіє українською мовою і бажає приєднатися до команди безоплатної правової допомоги в Україні, може випробувати свої сили. Після завершення конкурсу Мін’юст пропонує працівникам бюро підвищення кваліфікації та їх подальший професійний розвиток. Розмір заробітної плати буде вищим, ніж на державній службі і становитиме від 3,5 до 4,5 тис. грн.

В Одеській області буде створено 25 бюро правової допомоги: в Біляївці, Овідіополі, Теплодарі, Білгород-Дністровську, Чорноморську, Березівці, Южне, Комінтернівському, Рені, Болграді, Кілії, Ананьєві, Красних Окнах, Саврані, Балті, Любашівці, Ширяєво, Кодимі, Миколаївці, Іванівці, Великої Михайлівці, Фрунзівці, Татарбунарах, Сараті, Тарутине.

Дізнатися більше про вимоги до претендентів, терміни проведення, умови участі в конкурсі та заповнити заявку на участь в ньому можна на сайті http://www.legalaid-jobs.in.ua.

Контакти

  • Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області
  • odesa.legalaid.gov.ua
  • (048) 726 22 23

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.