bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Асоціація міст України шукає модераторів робочих груп
06.02.2014

Асоціація міст України у співпраці з Норвезькою асоціацією місцевих влад (КС) і Норвезьким інститутом міського та регіонального розвитку (НІБР) за фінансової підтримки МЗС Норвегії впроваджує проект „Формування політики, ґрунтованої на фактах, в сфері місцевого самоврядування в Україні”.

 Виконуючи цей проект, АМУ наслідує норвезький досвід підвищення ефективності роботи органів місцевого самоврядування та комунальних установ, вже застосований в Польщі, на Балканах та у Прибалтиці.

 Його суть полягає у створенні робочих груп, які об’єднують спеціалістів 8-10 міст, готових до реформування або удосконалення надання конкретної послуги: утримання житлового фонду, водопостачання, дошкільної освіти, організації роботи з молоддю. Протягом річного циклу групи зустрічаються чотири рази (дводенні робочі засідання): розробляють систему показників оцінюють внесок міста у „виробництво” послуги, формують перелік запитань та оцінюють думку споживачів послуг щодо їх якості, обговорюють методику, готують та презентують плани вдосконалення надання послуги. Ще раз група зустрічається через 6-8 місяців після останнього засідання для обговорення перших результатів.

 Протягом 2014 року в містах Україні працюватиме дві робочих групи з підвищення ефективності за тематикою «Сприяння відкритості діяльності органів місцевого самоврядування та залучення громадськості до місцевого самоврядування»:

  •  Перша група працюватиме в 10 містах обласних центрах,
  • Друга група в 10 містах обласного значення з різних областей України.

 Протягом року кожна з груп пройде річний цикл, а саме:

 -   на початковому засіданні 17-18 березня у м. Києві буде презентовано методологію роботи групи та обговорено перелік показників, за якими збиратиметься інформація для аналізу;

-    на другому засіданні у травні (одне із міст учасників групи) учасники опрацюють зібрані аналітичні дані та визначать перелік запитань анкети для проведення соціологічного опитування. Незалежне соціологічне опитування у відповідній сфері буде проведено коштом проекту в усіх містах-учасниках проекту у червні 2014 року;

-   на третьому засіданні у вересні (одне із міст учасників групи) учасники групи спільно з дослідниками проекту проведуть аналіз діяльності у сфері шляхом оцінки показників міста та результатів проведеного опитування;

-    на четвертому засіданні в грудні (одне із міст учасників групи)  учасники представлять розроблені на основі аналізу плани підвищення ефективності для кожного міста.

Роботу групи супроводжуватиме модератор, якому допомагатимуть координатор проекту та команда дослідників проекту.

 В рамках проекту оголошується конкурс на заміщення вакантних посад модераторів  цих робочих груп.

 Пропонується робота за угодою при частковій зайнятості.

 До обов’язків модератора групи входитиме: організація роботи членів робочої групи, постановка завдань учасникам, підготовка та ведення засідань робочих груп (крім логістичних питань), визначення переліку показників для аналізу сфери, співпраця з командою соціологів, які проводитимуть опитування громадської думки (особливо при підготовці анкети-опитувальника), співпраця з командою молодих дослідників при аналізі показників внеску та результатів опитування задоволеності споживачів, відстеження участі представників міст у засіданнях груп, сприяння учасникам у підготовці до засідань робочих груп, методична допомога учасникам у підготовці планів підвищення ефективності, підготовка звітів за проведенні засідання. Крім того, кандидати на посаду мають мати на увазі, що щоразу засідання проводитимуться у різних містах, що передбачає подорожі Україною (квитки та проживання відшкодовуються коштом проекту).

 Основні вимоги до кандидатів:

 -         глибокі знання у відповідній сфері;

-         практичний досвід роботи у органах місцевого самоврядування у відповідній сфері або досвід співпраці з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення відкритості діяльності та співпраці з громадою (вітаються рекомендаційні листи від органів місцевого самоврядування);

-         модераторські здібності;

-         вміння працювати з аудиторією старшого віку;

-         добрі комунікативні здібності.

 Зацікавленим прохання до 21 лютого 2014 року надіслати в АМУ (ел. пошта [email protected], факс 044 486 28 41), зазначивши в темі «Конкурс модератора», заявки, що міститимуть:

 -         розгорнуті резюме із описом досвіду роботи, навичок та вмінь у відповідній сфері і зазначенням контактної інформації,

-         мотиваційний лист із зазначенням свого бачення організації роботи групи (не більше 1 сторінки);

-         очікуваний розмір винагороди (вартість за годину та очікувана кількість робочих годин для підготовки і проведення 1 засідання).  

 Неповні заявки та заявки отримані після зазначеного терміну розглядатись не будуть.

 Критерії оцінювання (максимум 500 балів):

  1. Мотивація                                                                                                   150 балів
  2. Попередній досвід                                                                                   150 балів
  3. Позитивна співпраця з АМУ                                                                   50 балів
  4. Вартість робіт                                                                                             150 балів

 Запитання щодо конкурсу приймаються з 10 до 17 лютого 2014 року виключно письмово на адресу ел. пошти [email protected].

 Конкурс відкритий. Оголошення розміщене на веб-сторінці АМУ www.auc.org.ua. Про результати конкурсу його учасникам буде повідомлено після 1 березня 2014 року.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.