bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Шукаємо експерта-аналітика з питань судового захисту права на доступ до публічної інформації
23.12.2013

Східноукраїнський центр громадських ініціатив оголошує конкурс по посаду короткотермінового експерта-аналітика з питань судового захисту права на доступ до публічної інформації.

За сприяння програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду Відродження СЦГІ три з половиною роки веде судові процеси проти 26 міських рад України щодо права громадян на доступ до генеральних планів населених пунктів. У 2010 році Центром були подані 26 ідентичних судових позовів проти всіх міських рад-обласних центрів. За цей час судами у зазначених справах винесено близько 100 значною мірою ідентичних рішень (всі винесені рішення доступні на сайті http://cityplan.in.ua/cities на інтернет-сторінках міст-обласних центрів; серед 100 рішень: близько 2/3 – це короткі рішення з процесуальних питань; близько 1/3 – це рішення по суті спору). Не зважаючи на ідентичність позовів наявні випадки, коли суди приймали протилежні рішення за абсолютно однаковими обставинами справ. При розгляді справ суди системно припускались порушень норм процесуального та матеріального права. Станом на грудень 2013 року справи проти окремих міст перебувають у Європейському суді з прав людини, проти інших міст – не розглянуті по-суті навіть у суді першої інстанції.

Завдання експерта:

- здійснити аналіз та опис порушень норм процесуального та матеріального права, яких припустилися суди при розгляді 26 зазначених справ, описати вплив виявлених порушень на можливість СЦГІ реалізувати право на доступ до публічної інформації;

- здійснити аналіз та опис справ доступних в Єдиному державному реєстрі судових рішень за 2010-2013 рр. з питань доступу громадян до генеральних планів міст;

- за результатами здійсненого аналізу судових рішень спільно із іншими експертами проекту підготувати моніторинговий звіт про дотримання судами норм законодавства при розгляді справ щодо доступу до містобудівної документації;

- надати практичні рекомендації щодо посилення стратегії ведення судових справ проти 17 міст-обласних центрів обласних-центрів, які все ще перебувають в українських судах, та щодо усунення виявлених в ході моніторингу порушень в практиці діяльності українських судів;

- взяти участь в презентації результатів моніторингу під час підсумкових проектних заходів (прес-конференції, круглого столу тощо).

Всі перераховані завдання виконуватимуться експертом у тісній співпраці із командою проекту. Значний обсяг роботи із аналізу рішень ухвалених судами вже здійснений експертами СЦГІ та залученими експертами у попередні роки. СЦГІ надасть максимальне сприяння експерту при виконанні контракту.

Результати моніторингу будуть опубліковані у формі книги. Видання буде поширене серед органів державної влади, що відповідають за належне функціонування системи судочинства та доступ до публічної інформації (членів Вищої ради юстиції; Вищої кваліфікаційної комісії суддів; членів комітету ВРУ з питань верховенства права та правосуддя; головного управління забезпечення доступу до публічної інформації АПУ,головного управління з питань судоустрою АПУ), у найбільших українських бібліотеках.

Термін контракту:основний обсяг робіт з аналізу судових рішень та підготовки попереднього варіанту моніторингового звіту має бути здійснений не пізнішесічня-березня 2014 р. Проектні заходи з презентації результатів дослідження відбудуться протягом весни-літа 2014 р.

Оплата послуг: СЦГІ пропонує гідну оплату праці і запрошує зацікавлених експертів надсилати резюме та свої цінові пропозиції (вказати вартість послуг за весь обсяг вищевказаних аналітичних робіт; компенсація витрат пов’язаних із участю у проектних заходах відбуватиметься окремо).

В резюме просимо обов’язково вказувати:

- контакти;

- освіту;

- досвід участі у судових справах щодо доступу до публічної інформації;

- досвід дослідницької роботи;

- перелік основних тематичних публікацій релевантних до теми майбутнього дослідження (не більше п’яти; просимо подати гіпер-лінки на публікації розміщені в Інтернет та надсилати публікації приєднаними файлами, лише в разі їх відсутності в Інтернет);

- контактні дані 2-х осіб, що можуть вам надати рекомендацію як досліднику та/або правнику.

Резюме та цінові пропозиції просимо надсилати до 30 грудня 2013 року.

З додатковими питаннями просимо звертатися до Володимира Щербаченка, Східноукраїнський центр громадських ініціатив;
e-mail: [email protected];
тел.: +38 067 640 94 40.

 

**** **** ****

Описувана діяльність відбуватиметься в рамках проекту Східноукраїнського центру громадських ініціатив «Через моніторинг та адвокацію – до законних судових рішень у справах щодо доступу до публічної інформації» за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Міністерства закордонних справ Данії. 

 

Контакти

  • Східноукраїнський центр громадських ініціатив
  • [email protected]
  • +38 (067) 640-94-40

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.