bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренери для проведення тренінгів «Основи фандрайзингу для публічних бібліотек»
19.11.2013

Запит на надання конкурсних пропозицій

Послуги з організації та проведення тренінгів «Основи фандрайзингу для публічних бібліотек»

 Конкурс на послуги з організації та проведення тренінгів «Основи фандрайзингу для публічних бібліотек» проводиться Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст».

Бібліоміст” розширює доступ громадян до інформації та сучасних технологій шляхом:

  • обладнання понад 1600 публічних бібліотек комп’ютерною технікою;
  • навчання бібліотекарів роботі з новітніми технологіями на базі 25 тренінгових центрів та підвищення рівня комп’ютерної грамотності населення у бібліотеках-учасницях по всій країні;
  • надання підтримки бібліотекам у здійсненні адвокаційної діяльності та залученні додаткових ресурсів;
  • просування сучасних українських бібліотек серед широкої громадськості.

Метою конкурсу є залучення партнерів для проведення низки дводенних регіональних тренінгів (мінімум 12 – по одному на кожні 2 області) з фандрайзингу для співробітників публічних бібліотек.

Тренінги передбачають розвиток та вдосконалення навичок бібліотекарів у пошуку джерел фінансування їх проектної діяльності, вміння сформулювати пропозицію про партнерство та зацікавити потенційного партнера. Особливу увагу передбачається звернути на підвищення обізнаності бібліотекарів щодо структури місцевих бюджетів, використання місцевих бюджетів розвитку та можливостей співпраці з місцевими органами влади задля забезпечення фінансування діяльності бібліотек.

Завдання конкурсу - відібрати постачальника послуг (недержавну неприбуткову організацію або фізичну особу-підприємця), одного або кількох, для розроблення тренінгового модуля з фандрайзингу та проведення серії дводенних тренінгів в областях України на базі тренінгових центрів, створених за програмою «Бібліоміст» в обласних універсальних наукових бібліотеках (ОУНБ).

Цільовою групою є співробітники публічних бібліотек України. Учасники мають бути відібрані за результатами конкурсу на основі аналізу поданих заявок. Загальна кількість учасників одного тренінгу – до 26 осіб.

Опис завдань:

1. Розробити програму та роздаткові матеріали для учасників дводенного тренінгу.

2. Розробити технічну документацію для проведення тренінгів, включаючи: умови участі та заявку для учасників тренінгів, дотренінгову анкету оцінки рівня знань учасників, післятренінгову анкету оцінки якості проведених тренінгу та рівня знань учасників.

3. Поінформувати бібліотекарів про можливість навчання на тренінгах з фандрайзингу та організувати відбір учасників тренінгів. Програма «Бібліоміст» надасть допомогу з контактуванням бібліотек. Однак відібраний виконавець послуг відповідатиме за збір та аналіз анкет учасників, а також формування персонального складу учасників тренінгів та погодження розкладу тренінгів.

4. Провести низку дводенних тренінгів в областях України на базі тренінгових центрів в ОУНБ: здійснити необхідні логістичні заходи, зокрема, організувати харчування та проживання іногородніх учасників в обласному центрі, забезпечити їх роздатковими матеріалами та канцтоварами, необхідними для участі в тренінгу.

5. Надавати описові та фінансові звіти, формат та періодичність яких будуть уточнені

під час підписання контракту.

Програма «Бібліоміст» погоджуватиме усі запропоновані відібраним виконавцем документи

(програми, матеріали, анкети) перед тим, як запускати їх у роботу.

Строки та умови реалізації проекту:

Кінцевий термін подання конкурсних заявок – 6 грудня 2013 року.

Оголошення переможця – до 13 грудня 2013 року

Розроблення програми та іншої документації – 15 січня 2013 року

Проведення тренінгів – лютий – квітень 2014

 Додатки: Заявка. Бюджет. 

Контакти

  • Наталія Новакова
  • координатор роботи з партнерами: [email protected] або тел. (044) 586 27 81

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.