bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мобільний соціальний автобус” шукає пасажирів-волонтерів!
23.07.2013

19 липня 2013 р. в Домі ім. Макса Гранта розпочався унікальний для Запорізького регіону проект «Мобільний соціальний автобус». Цей проект було розроблено волонтерським рухом «Твори добро, Україно» разом із Запорізькою обласною громадською організацією «Дивосвіт».

«Мобільний соціальний автобус» - один із переможців конкурсу кращих соціальних проектів, організованого МК «Запоріжсталь» - «Мы – это город».  Проект реалізується у тісній взаємодії із Запорізьким міським благодійним фондом «Єврейський громадський центр «Мазаль Тов»», зокрема з програмою центру «Здорове старіння».

Мета «Мобільного соціального автобусу» у тому, аби покращити умови життя людей похилого віку, що потребують допомоги та проживають на території сіл і селищ Запорізької області.

Старт проекту являв собою круглий стіл, у рамках якого відбулися:

  • презентація проекту «Мобільний соціальний автобус»;
  • обговорення проблем та можливостей надання допомоги людям похилого віку, які її потребують;
  • обговорення перспектив співробітництва волонтерів, НКО та влади у питаннях надання допомоги літнім людя – жителям віддалених сіл.

На круглому столі були присутні та виступали представники влади, Червоного Хреста, сільських рад. Заступник голови ЗОДА Гамов Андрій Миколайович підтримав проект: «Считаю данную инициативу очень актуальной и социально нужной. Буду рад присоединиться к деятельности проекта и выехать со своими детьми в сельскую местность с посильной помощью».

 Круглий стіл завершився урочистим виїздом Мобільного Соціального автобусу із групою волонтерів та спеціалістами ЗООО «Дивосвіт» до Антонівської сільради для старту проекту. Молоді волонтери зібралися у цей день аби надати допомогу літнім жителям Вільнянського району. Для волонтерів було проведено тренінг «Особливості роботи із людьми старшого віку». Під час тренінгу кожен отримав «Памятку волонтера» та ознайомився із анкетою визначення потреб людини похилого віку. Також учасникам проекту «Мобільний соціальний автобус» була передана гуманітарна допомога – санітарні набори, набори для людей, що потерпають від гінекологічних проблем та ін. У рамках проекту волонтери також нададуть посильну побутову допомогу, та, що  є немало важливим – допоможуть людям похилого віку відчути себе не самотніми – вислухають та запишуть іхні спогади про минуле.

 Вже через декілька годин після круглого столу волонтери відвідали дві сімї літніх людей у віддаленому селі Антонівської сільради та здійснили першу передачу гуманітарної допомоги у рамках проекту «Мобільний соціальний автобус». Отримувачі були вдячні за увагу та турботу.

Якщо Ви вирішили приєднатися до проекту та стати волонтером, телефонуйте  061 213 80 90.

Контакти

  • 213-80-90

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.