bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціальна інтеграція дітей з особливими потребами у соціум за допомогою опікунів
08.03.2013

 

Соціально-реабілітаційний центр для дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Родина» в Солом’янському районі, м. Київ (Центр «Родина) надає реальну підтримку і опікується дітьми з особливими потребами незалежно від віку, важкості діагнозу та територіальної приналежності. Ми працюємо з дітьми та молоддю з різними формами інвалідності, які потребують сторонньої допомоги: діти з комбінованими дефектами, ДЦП, розумовою відсталістю, синдром Дауна, аутизмом тощо.

Основна направленість роботи Центру «Родина» - комплексний підхід до кожної дитини з особливими потребами (реабілітація, соціалізація і навчання в одному місці), сприяння інтеграції дитини в суспільство, забезпечення подальшої зайнятості і супровід протягом всього життя.

Загалом, за період існування Центру «Родина» більше 300 сімей отримали підтримку, 19 дітей почали відвідувати державні заклади освіти (до занять в Центрі у них не було жодного шансу вчитись у державних навчальних закладах). У 2012 році на реабілітації в Центрі перебувало 29 дітей віком до 18 років та 11 молодих інвалідів. Якби не було такого центру, то батьки та діти залишилися би сам на сам зі своєю проблемою.

Для постійної підтримки, спілкування і розвитку наших дітей ми потребуємо допомоги усіх небайдужих людей. Нам потрібні:

  • Помічники для допомоги дитині на період денної зайнятості у Центрі «Родина» з  9.00-17.00 на протязі робочого тижня (особисті помічники дитини у групових заняттях, у самообслуговуванні, у грі,у спілкуванні, у побуті, на прогулянках).
  • Помічники у вихідні дні на території Центру «Родина» для спілкування, проведення ігор, танцювальної терапії, чаюванні з дітками (так звана «Група вихідного дня»)
  • Помічники для супроводу дітей на екскурсії, в театри, просто на прогулянки в місті.
  • Сімейні опікуни, для довільного проведення часу з дитиною на території сім’ї, щоб дати батькам можливість вирішити свої справи, або просто відпочити.
  • Спеціалісти-волонтери для організації денної занятості для дітей та молоді з особливими потребами (психологи, логопеди, реабілітологи, соціальні педагоги, музичні працівники ).
  • Консультанти-волонтери: для допомоги в організації адміністративної роботи (юристи, бухгалтери, адміністратори, водії, помічники) та просвітницької роботи (журналісти, громадські діячі, PR-менеджери, IT-спеціалісти, бізнес-тренери).

Звертаємося до всіх небайдужих людей цілого світу з проханням про підтримку Центру «Родина» і допомогу дітям з особливими потребами.

Підтримайте сім’ю з особливою дитиною, щоб не наповнювались дитбудинки нікому не потрібними дітьми!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.