bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вакансія національного консультанта для проведення оцінки
18.09.2012

Благодійний фонд "Розвиток України" оголошує вакансію національного консультанта для проведення оцінки впровадження плану закупівель, стану діагностики та лікування в рамках програми "Зупинимо туберкульоз в Україні" за підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією

Вказана оцінка проводиться за фінансової підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в рамках реалізації програми «Зупинимо туберкульоз в Україні».

Загальна інформація

У 2012 році виповнилося 17 років з моменту оголошення в Україні епідемії туберкульозу. Попри те, що з 2006 року ситуація дещо стабілізувалася, туберкульоз досі залишається найбільш частою причиною смерті серед хворих на інфекційні захворювання. Упродовж багатьох років Україна намагалася самостійно боротися з туберкульозом, проте через недостатнє фінансування та контроль лікування, проблема так і не була вирішена. З 2011 року в Україні за фінансової підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією впроваджується Програма «Зупинимо туберкульоз в Україні». Основним реципієнтом гранту є Благодійний фонд “Розвиток України”. Головна мета Програми-зменшення темпів поширення туберкульозу в Україні та подальше припинення епідемії за допомогою розширення і покращення доступу до високоякісних послуг з профілактики та лікування туберкульозу.

Програма включає наступні завдання:

  1. Покращити діагностику ТБ шляхом оптимізації мережі лабораторій у громадських та пенітенціарних установах.
  2. Покращити доступ до високоякісних послуг для людей, які мають обмежений доступ до протитуберкульозних медичних послуг. 
  3. Підвищити потенціал системи охорони здоров’я України для боротьби з ТБ шляхом поліпшення управління, яке потрібне для успішної реалізації програми по боротьбі з ТБ. 
  4. Підвищити загальний доступ до діагностики, лікування та догляду хворих з ТБ шляхом підвищення обізнаності, мобілізації політичної підтримки та зниження стигми і дискримінації.
  5. Інформування широких верств населення про профілактику та лікування ТБ.

Мета

 Оцінити результати впровадження плану закупівель, стану діагностики та 
лікування в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» за підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією причини та умови виникнення проблемних питань щодо впровадження Програми

Завдання:

 Всебічно охарактеризувати та дати оцінку заходам по впровадженню плану закупівель, стану діагностики та лікування в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» за підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. На основі викладених матеріалів та проведених моніторингових візитів до 8 регіонів провести всебічний аналіз результатів впровадження по впровадженню плану закупівель, стану діагностики та лікування в рамках Програми, причин та умов виникнення проблемних питань щодо впровадження плану закупівель, стану діагностики та лікування, надати рекомендації по оптимізації заходів впровадження Програми щодо протидії захворюванню на туберкульоз на рівні регіонів.

Методологія:

  1.  Ознайомлення з необхідною документацією.
  2.  Моніторингові візити до протитуберкульозних установ, ДЗ «Всеукраїнський центр контролю за туберкульозом МОЗ України», регіональних представництв ДПтС України, Товариства Червоного Хреста України з метою оцінки стану впровадження плану закупівель, стану діагностики та лікування в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» за підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.
  3.  Обсяги оцінки включають експертизу заходів по досягненню запланованих результатів Програми в рамках напрямків та завдань:
  • Ефективна лабораторна діагностика туберкульозу (за оціночними листами: оснащення лабораторій обладнанням, його експлуатація, кількість проведених досліджень);
  • Ведення випадків туберкульозу відповідно до міжнародних стандартів ВООЗ (за оціночними листами: визначення протитуберкульозних закладів, на базі яких буде створено відділення для лікування хворих зі стійкими до лікарських засобів формами туберкульозу та забезпечення їх необхідними ресурсами для організації ремонтних робіт, наявність проектної документації, вентиляційної системи, екранованих бактерицидних випромінювачів, респіраторів для персоналу; забезпеченість протитуберкульозними препаратами І ряду, проведення контролю якості та забезпечення умов зберігання протитуберкульозних препаратів І та ІІ ряду; організація соціального супроводу пацієнтів, хворих на туберкульоз, що звільнені з туберкульозних лікарень ДПтС України);)
  • Поліпшення кадрового потенціалу фтизіатричної служби (за оціночними листами: навчання персоналу з питань профілактики та діагностики туберкульозу, моніторингу і оцінки протитуберкульозних заходів, інфекційному контролю, підготовці мультидисциплінарних команд);
  • Ефективно функціонуюча система моніторингу та оцінки у сфері туберкульозу (за оціночними листами: надання достовірної звітність щодо захворювання на туберкульоз відповідно до затверджених звітно-облікових форм, аналіз індикаторних показників, забезпеченість технікою для ведення електронного реєстру хворих на туберкульоз);
  • Ефективна система виявлення та лікування поєднаної інфекції ТБ/ВІЛ (за оціночними листами: розроблений план розширення діяльності по профілактиці ВІЛ у сфері послуг з лікування та профілактики туберкульозу; сприяння у підготовці документації для отримання гранту громадськими організаціями по профілактиці ВІЛ на основі концепції зниження шкоди в туберкульозних закладах і його реалізації). 

Кваліфікаційні вимоги до кандидатів:

  1. Повна вища медична освіта (лікар) за спеціальністю фтизіатрія чи організації управління в охороні здоров’я.
  2. Досвід роботи в секторі охорони здоров’я на керівних посадах (бажано).
  3. Досвід роботи в проектах міжнародних чи громадських організацій з питань організації надання фтизіатричної допомоги (бажано).
  4. Знання національної нормативно – правової бази у сфері протидії туберкульозу.
  5. Відмінні комунікативні навики та вміння самостійно встановлювати пріоритети, знаходити ефективні результативні шлях вирішення проблеми.
  6. Учасник конкурсу повинен мати можливість виконувати завдання з відривом від основної роботи, за необхідності з виїздом в інший регіон України для проведення моніторингових візитів.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.